LP-elt CD-ile...
LP-elt CD-ile...
Küsimus siis selline,et kuidas oleks kõige parem kopeerida LP-sid arvutisse ja sealt CD-ile?Kas on kuskil netis ka muusikatöötlemise vabavaralisi programme?Tänud ette 

Nero on mul olemas,aga ma otsin lihtsalt paremat ja "kavalamat"varianti.Üks asi on,et jätta need LP nostalgilised krõpsud CD peale või siis need ära koristada!?Ja teiseks on mul veel olemas lintmak ja paarisaja tunnijagu lintisid 60 ja 70 datate muusikaga,kust on plaanis eksootilisemad pundid CD-le salvestada.Tööpõld on laidreamx kirjutas:Ei ole ullu natukese loovust ja asi ongi OK. Nero on küll hea aga pole vaba-vara.Kes otsib seel leiab![]()

Sellest LP'delt kuulamisest saan ma aru kuna ribalaius suurem ja helipilt on seal hoopis naturaalsem tänu sellele kui CD 44.1kHz'i andmevooga. Aga miks sa tahad neid LP'sid CD'deks nudida vat sellest ma aru ei saa. Kui nii kindlasti tahad neid digitaliseerida, siis hangi endale korralik 96kHz'i sampling-rate'iga DAT ja tõmba sinna ringi. Saad koos nostalgiliste krõpsudegavelts54 kirjutas:Ja teiseks on mul veel olemas lintmak ja paarisaja tunnijagu lintisid 60 ja 70 datate muusikaga,kust on plaanis eksootilisemad pundid CD-le salvestada.Tööpõld on lai![]()

Aga vanadelt magnetlintidelt lugude digitaliseerimine on küll lollus kuubis. Võta parem omale ükskõik milline P2P failivahetusprogramm (näiteks eDonkey) ja tõmba sealt oma lemmikuid singlitena või albumitena niipalju kui jaksad. Tõenäosus, et saad originaallintidelt digiteeritud korraliku stuudiotöötlusega kvaliteedi on väga suur.
iCE @ duumat naada, a ne prõõgat

Selles osas on sul muidugi õigus, et EE 70..80'ndate musa netist naljalt ei leia. ER arhiiv pole muidugi üldse paha mõte aga ...velts54 kirjutas:Duumal juba,aga näita mulle selline koht,kus on üleval selle aja eesti ansamblite lood?"Rameeto"huumori klassika?Sa ice soovita veel minna eesti raadiosseeDonkey,eMule jne. on küll kenad asjad,aga mitte eesti kohapealt.Või vaidled vastu
iCE @ Love-Peace-&-Happiness

Kasuta Soulseeki,seal on eesti muusikat küllaltvelts54 kirjutas:Duumal juba,aga näita mulle selline koht,kus on üleval selle aja eesti ansamblite lood?"Rameeto"huumori klassika?Sa ice soovita veel minna eesti raadiosseeDonkey,eMule jne. on küll kenad asjad,aga mitte eesti kohapealt.Või vaidled vastu

Kuule greedy,sa ajad asja "põnevaks",st.et sul Lillekese lugusid on,palju sul neid on?Ma ajasin neid kunagi taga,aga isegi Feliks Kargu käest ei saanud.Järsku on sul veel midagi eksootilist,nagu Optimistid,Palderjan jne.Kus "oblastis"sa asud?greedy kirjutas:aastaid tagasi Tallinnas oli võimalik lasta lindile salvestada igasugu lugusi, mingi koht ntx Niguliste kiriku taga oli, nüüd leidsin kapi otsast Lillekese lindi (oli sihuke Rakvere teatri punt) ja CD peal kõlab pea sama hästi![]()
peax kusagil p2p kah rippuma

erinevate kompressioonide head ja vead vt http://ekei.com/audio/