DiSEqC ja niiskus?

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Kasutaja avatar
igiliikur
Entusiast

DiSEqC ja niiskus?

Postitus Postitas igiliikur »

Kas oleks äkki mõtekas diseqci ühendused silikooni või muu analoogse asjaga korralikult ära tihendada, et niiskust natuke eemal hoida? 2 otsa jäävad mul nagunii tühjaks, need peab raudselt kuidagi kinni panema...Või annab see selle efekti, et niiskus sisse pääseb, aga välja ei pääse :D
65UH8507, SF4008, VU Zero, Amiko A5, X96 Max+, Fire TV 4K, Mutant HD66 SE, taldrikut(1m) keerutab mootor
Kasutaja avatar
mustkass
Dissident

Re: DiSEqC ja niiskus?

Postitus Postitas mustkass »

Kesta pole siis ümber või :roll: Kui juhtmed allapoole siis ei tohiks probleeme olla ja kenasti ikka kesta sees väga ära ei soovitaks siiski matta...
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
igiliikur
Entusiast

Ei ole kesta, võib muidugi aretada sinna midagi. Asi ise selline:
http://www.lobster.ee/sat/index.php?gm= ... 321169.jpg
65UH8507, SF4008, VU Zero, Amiko A5, X96 Max+, Fire TV 4K, Mutant HD66 SE, taldrikut(1m) keerutab mootor
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

igiliikur kirjutas:Või annab see selle efekti, et niiskus sisse pääseb, aga välja ei pääse :D
just just - peaasi, et otseselt vihm selga ei saja ja juhtmeid mööda sisse ei voola (piisav kaar kaablile sisse)
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

igiliikur kirjutas:Kas oleks äkki mõtekas diseqci ühendused silikooni või muu analoogse asjaga korralikult ära tihendada, et niiskust natuke eemal hoida? 2 otsa jäävad mul nagunii tühjaks, need peab raudselt kuidagi kinni panema...Või annab see selle efekti, et niiskus sisse pääseb, aga välja ei pääse :D
Tühjadele otsadele võib ju 75 Ohm F"punnid" keerata, aga ega vist suurt vahet ei ole.
Silikoon unusta kohe kindlasti ära.
Senise kogemuse järgi on tavaline F pistik ilma igasuguse kaitseta väga OK.
Asi just selles ongi et niiskus läheb sisse igal juhul.
Aga kui ta välja ei saa, läheb pika aja möödudes suureks jamaks.
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Endal samad mõtted, kuidas kaitsta LNB-de ja switchivahelisi ühendusi... Siiamaani ajasin läbi mitmekordselt tavalist isoleerteipi kasutades- signaali maha ei tapa ja mingit korrosiooni pole vajadusel teipi maha kakkudes täheldanud, kuigi jah, liimijäljed on siiski ebamugavad. Esteetilisest küljest ehk ei ole küll isoleerteip kõige ilusam, aga ega ma siis rahvale näitamiseks seda ei teinud. Isevulkaniseeruvat maha saada on minu meelest väga ebamugav...

Uued switchid on mul soetatud koos plastist korpusega- niisama ilma ühendusteta püsib korpuse sees, aga kaabliühenduste korral vajub siiski allapoole, piisavalt, et ühendused vihma ja niiskuse kätte jääks, seepärast lükkasin kummilutid ühendustele peale ja tõmbasin neile veel paar ringi teipi kah ümber- nüüd püsib omal kohal ja võin olla kindel, sügis& talv oma "võludega" võivad nüüd tulla. Edaspidi panen kummilutid kõikidele LNB ühendustele otsa.

Kuivõrd tõsine on oht, et niiskus LNB-s ja või LNB-ga ühendatud tuuneri sisendis lühist tekitab?
Mäletan, et külma ja niiske ilmaga sisselülitatud toitega LNB-st sain kunagi väikese, kuid tunnetava särtsu...
Seega kondensatsioon, mis temperatuuride vahest LNB- ühendusele tekib, siiski mõjutab... :roll: Toas olevat sisselülitatud tüüneri sisendisse keeratud ühendust katsudes midagi ei juhtu, kuigi tunnen küll et sisend on kuum.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Ainus soovitus... Üldse mitte üritada kaitsta.
Aga see on IMHO...
arvan et need teibid ja muud asjad teevad kasu asemel pigem kahju.

Hoopis teine asi on kaablite paigutus nii et vihmavesi mööda kaablit
võtmesse ei jookseks.
See on VÄLTIMATULT VAJALIK!!!

Saab ju enda "tervet talupojamõistust" kasutada ning paigutada kaablid sedasi et
vihmavesi tilgub õiges kohas ise maha, mitte ei jookse mööda kaablit võtmesse.
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
Scott
Digivanake

Postitus Postitas Scott »

Energizer kirjutas:Kuivõrd tõsine on oht, et niiskus LNB-s ja või LNB-ga ühendatud tuuneri sisendis lühist tekitab?
Mäletan, et külma ja niiske ilmaga sisselülitatud toitega LNB-st sain kunagi väikese, kuid tunnetava särtsu...
Tuuneri sisend on lühisvoolu eest kaitstud, nii et midagi hullu ei tohiks juhtuda. Kuigi on olnud netis kirjas juhtumeid, kus sisendkivi enam toidet ei edasta, seega pole meelega proovida vaja :lol:
LNB sees otseselt lühist ei saa tekkida ja korrosiooni tekkides on pilt läinud ammu enne 0-oomist takistuse saavutamist. Installatsioonil on palju suurem oht varjestuse kiud F-pistikus vastu signaalisoont ajada, mistõttu enne pingestamist on väga kasulik heas valguses või testriga ühenduse korrektsus üle vaadata.

Selle särtsu tagamaad pole üldsegi selles, mis mööda signaalikaablit tuleb. Varjestus on otseses ühenduses tuuneri üldjuhtme ehk "massiga" ja sinna lekib vool tuuneri toiteploki võrgupoolel olevatest häiresummutuskondensaatoritest. Särtsu voolukontuur oli põhimõtteliselt sama, kui näpu läbi kondensaatori seinapistiku faasiklemmi torkaksid ja vool läbi Sinu maasse läks. Potentsiaaliühtlustus hoiaks sedasorti sirakad ära, aga ühelgi digiboksil pole vist maandusklemmiga pistikut.
kuidas
Entusiast

Postitus Postitas kuidas »

Ma olen kasutanud tavaliselt sellist kaablit mis ei oksüdeeru, ma ei tea millist keemiat selleks kasutatakse, kuid selline veidi limane on varjestus.
Sent from my PC using a Keyboard

Triax Unique 0.8W 4.8E 9E 13E 19.2E 23.5E 28.2E 36E
Vu Solo 2/Octagon 918SE
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Mina olen kasutanud kuumakäes kokkutõmbuvat rüüsi ja kuumaõhu püstolit reguleeritava temperatuuriga. Muidugi need soovitused ka, mis siin eespool kirjas olid on abiks. Kui asi ikka vihmakäes ei ole, siis pole minumeelest ka mõtet isoleerida.
Kasutaja avatar
igiliikur
Entusiast

0000 kirjutas:Mina olen kasutanud kuumakäes kokkutõmbuvat rüüsi ja kuumaõhu püstolit reguleeritava temperatuuriga. Muidugi need soovitused ka, mis siin eespool kirjas olid on abiks. Kui asi ikka vihmakäes ei ole, siis pole minumeelest ka mõtet isoleerida.
Termokahaneva mõte käis ka mul peast läbi, aga sellisel juhul peaks võtma liimiga. Kõiki pole seest liimiga. See plaan on siiski tagavaraks, sest hiljem ühenduste lahtivõtmine nõuab aega :mrgreen:
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

minul on taoline diseqc lihtsalt taldriku taga seina külge keeratud. Pole miskit kaetud. Samas vihma ka sinna nagu ei saja (diseqc suht katuse ääre alla pandud ning taldrik ise varjab teisest suunast). Toimib kenasti.

Ei tasu üle mõelda, endal kergem elada
Kasutaja avatar
igiliikur
Entusiast

Ei mõtle üle. Üldiselt peavad hästi vastu, oli DiSEq mul üleval ca 10 a., nüüd andis saba...Pigem tegi muret see oksiidi kiht, mis sinna aastate jooksul kogunenud oli...Kuna ka see pann, mida õige pea paigaldama hakkan, pole väga lihtsasti ligipääsetav, siis tahaks vigu vältida.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Ma ei tea kuidas enamik talitab, aga mina otsustasin oma diseqcid panna sellisele kõrgusele et ka talvel/hilissügisel väiksema redeliga ligi pääseks, kui peaks midagi juhtuma,nt annab saba või vaja ühendusi kontrollida-lihtsam korrigeerida ja kergem kontrollida. Pole mingit tahtmist -25-se külmaga ronida 3,5m kõrgusele- samas tuppa kah diseqcit panna ei ole mõtet, liiga suur kaabli raiskamine, pole ka just mõttekkas 4-5 kaabliauku seina puurida.... Tuppa tüüneri sisendisse üks kaabel ja LNB-dest siis lülitisse paraja pikkusega. Ise leian et targem on kaablitele natuke varu jätta, kui soov taldrikut mujale keerata või LNB-sid ringi tõsta, siis võib piinliku täpsusega mõõdetud kaablitest puudu tulla, aga kui on varu siis ehk annab lihtsamalt ringi mängida...
Ma saan aru, et vahel vaja ka LNB-de ühendusi kontrollida aga selleks ju need kummilutid on,et ühendusi kaitsta.... kui LNB saba annab, siis pole millestki kasu, on sul pann ja LNB-d 1 m kõrgusel maapinnast või 5 m kõrgusel katusel, kutupiilu ühtemoodi.
Vana via panniga sain ühe kahese diseqci, mis on hea näide sellest mida teeb oksüdeerumine ilma korpuseta sisetingimuste lülitiga- no nii roostes kui veel olla sai, kirjad kulunud jne...loobusin selle kasutuselevõtmisest.
Kasutaja avatar
tramm
Entusiast

Postitus Postitas tramm »

Mul on 10-ne diseq kilekotis ja kaablid tulevad altpoolt välja.
Vasta

Mine “Seadmed”