kasutan starmanist renditud humaxi dvbc stb'd ning 40" samsungi lcd telekat. stb confist on määratud ekraani suhe 16:9 ning ekraani formaat "pillar box", viimane sellepärast et mulle ei meeldi widescreen telekal vaadata laiaks venitatud 4:3 pilti.
Kui nüüd pult kätte võtta ja kanaleid vahetada, siis eesti kanalid on 4:3 formaadis (ekraani servdes on mustad ribad) ning soome kanalid on ilusti üle ekraani, ehk 16:9 nagu olema peabki. Kuid kanal neljas ning ka näiteks kalev spordist vaadatud jalgpalli ülekanne olid justkui 4:3 suhtesse "pressitud" 16:9 pilt ....
Ma proovisin omaarust läbi nii kõik variandid nii stb boxil kui ka telekal, ei saanud sellist kombinatsiooni kätte, et 4:3 oleks ikka 4:3 ning 16:9 oleks ikka 16:9.
Kuidas soomlased saavad widescreen pilti näidata nii, et kanalite vahetamise vahel ei pea konfiguratsioonimenüüdes surfama kuid starmanist edastatud ning starmanist renditud seadmega starmani enda kanalit vaadates seda teha ei saa ?
... või olen ma ise loll ja mul on miskid setingud kuskil valed, kui nii siis palun juhendage

p.s. starmani helldeski ma pole veel helistanud