Teen eraldi vestluse, et mitte tekitada kõrvalekaldumist "AM-FM-DAB+ uudiste" vestluses teemas.
Toon siinkohal välja ka ühe, Raadio Elmari meeskond käivitas uue intertentijaama Elmari ballaadid, mis edastab eesti artistide muusikat, mis on aeglase tempoga.
Eesti laulud, mis viivad sind tagasi suurte unistuste ja armastuslugude juurde. Meie muusika on nagu soe pilk või kallistus, just sel hetkel, kui seda kõige rohkem vajad. Kui hing igatseb rahu ja süda otsib meloodiat, naudi Elmari ballaade.
Raadiojaam on kuuldav: Pleieri, Radioplayeri äppides ning Pleier.ee ja Radioplayer.ee vahendusel
Internetiraadiod
Re: Internetiraadiod
Olude sunnil on köögis nn internetiraadio, toaantenniga pole midagi teha ja välisantenni kaablit tüütu peita. Panen tähele, et kui ma Klassikaraadiolt ümber lülitun Kuku kuulamisele, siis enamasti pean ka helitugevust korrigeerima. Kas see on minu raadio probleem või saatjate poolt paika pandud erinev nivoo, kahlustan viimast. Vikerraadio ja Klassikaraadio vahel sellist erinevust ei märka.
- Tartudigihuviline
- Entusiast
Riigiraadiote helinivoo on ka FM levis nõrgem,kui teistel jaamadel.
Olen seda juba ammu tähele pannud aga miks seda ei tea.
- vanemleitnant
- DigiTVfänn
Miks internetiraadio antenni vajab? Pigem ikka netikaablit või WiFit.ottot kirjutas: 17:20, 30 Aug 2025köögis nn internetiraadio, toaantenniga pole midagi teha ja välisantenni kaablit tüütu peita
TriaxUnix-100, maapind 11 m, antenn 7 m maapinnast, suund Espoo
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV
Mingi EBU standardTartudigihuviline kirjutas: 13:22, 31 Aug 2025 Riigiraadiote helinivoo on ka FM levis nõrgem,kui teistel jaamadel.
ERR FM raadiokanalite helinivoo on madalam, kuna:
Nad järgivad rahvusvahelisi standardeid nagu EBU R 128, mis seavad helitugevusele kindla sihttaseme, et tagada ühtlane kuulajakogemus.
Nad eelistavad paremat helikvaliteeti ja suuremat dünaamikat, kasutades vähem agressiivset helitöötlust (kompressiooni ja limiteerimist).
"Valjemad" jaamad kasutavad tihti agressiivset helitöötlust, et paista konkurentide seast silma, mis aga vähendab helidünaamikat ja võib tekitada moonutusi.
Nad järgivad rahvusvahelisi standardeid nagu EBU R 128, mis seavad helitugevusele kindla sihttaseme, et tagada ühtlane kuulajakogemus.
Nad eelistavad paremat helikvaliteeti ja suuremat dünaamikat, kasutades vähem agressiivset helitöötlust (kompressiooni ja limiteerimist).
"Valjemad" jaamad kasutavad tihti agressiivset helitöötlust, et paista konkurentide seast silma, mis aga vähendab helidünaamikat ja võib tekitada moonutusi.
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}
Õige. Netiraadio on just seetõttu soetatud, et vana raadioga ei saanud lemmikjaamu kuulata. Aga alguses oli ka Internetiga aeg-ajalt paketikao tõttu jama suur, lemmikjaam pani 'netiaugu' peale striimi kinni, edasi kuulamiseks vajas restarti. Teiste jaamadega oli asi lihtsam, korraks oli vaikus ja siis läks saade edasi. Aja edenedes muutus õnneks selle 'kiiksuga' jaama kuulamine stabiilsemaks, loodetavasti muudeti saatmise parameetreid. Ja natuke sain neti paremaks 5G peale üleminekuga, kahjuks kallim. Nüüd on kuulamise augud haruldased.vanemleitnant kirjutas: 11:33, 01 Sept 2025 Miks internetiraadio antenni vajab? Pigem ikka netikaablit või WiFit.
Usun, et klassikalise FM puhul mul neid katkemise muresid poleks olnud. Aga siia kolimise alguses jäi paika peitmata välise antenni kaabel kööki, oma viga.
- Tartudigihuviline
- Entusiast
Huvitav on see, et ka netis on Vikerraadio teistest vaiksema heliga aga nüüd DAB-s kuulates nagu nii suurt erinevust helitugevuses nagu pole võrreldes teiste jaamadega.
Viimasel ajal on mulle kõrva jäänud selline jaam, nagu "Rahva raadio".
Ainult Eesti laulud ja ikka vägagi erinevad sellest mida nii öelda õhu kaudu levivad jaamad mängivad.
Täiesti lapsepõlve lood ja ka rahvaliku värki.
Viimasel ajal on mulle kõrva jäänud selline jaam, nagu "Rahva raadio".
Ainult Eesti laulud ja ikka vägagi erinevad sellest mida nii öelda õhu kaudu levivad jaamad mängivad.
Täiesti lapsepõlve lood ja ka rahvaliku värki.
Sunlight fm Kuuleb huvitavaid autorisaateid Tartu raadio aegadest nagu Onu Bella faasinihe. Hillar Palametsa ajaloosaade jne. Ja muidugi ka palju selle aja muusikat.