Tere!
Satik ma saan aru, et ma pole spetsialist, aga niipalju suudan ma ikkagi vahet teha et amfiibauto peab olema kerge, kere võiks järgida paadikuju.+ Veekindlus. Lisaks kütus pontoonides muutis surve pontoonidele, raamile palju suuremaks. Need on 3 olulist viga mida meie mees tegi.Tagantjärele mõeldes meenutab konstruktsioon tegelikult a la` vesiratta raamile kinnitatud maasturiga...

Vabandust, aga selline pilt mulle lõpuks silme ette tuli...
poisikesena sai vesirattaga natuke sõita.
Võrrelda mingi NSVL aegse kalurikolhoosniku leiutistega tänapäevaseid Amfiibe...
Ma vaatasin päris mitme amfiibautotootja lehekülge ja kõigil neil olid sissetõmmatavad või muul viisil vee eest kaetavad rattad.
Need on professionaalsed tootjad, kes on spetsialiseerunud, mitte ei tegele leiutamisega....
Mõnel kere kergest fiiberklaasist. Mõnel , eriti nt selle humdinga kere meenutab paati. Vajadusel on kere 100% veekindlalt suletav ehk sisuliselt meenutab minikaatrit.
Ma võib-olla olen tõesti liiga optimistlik aga ma usun, et selle Humdingaga julgeks enne, hea küll kui mitte TLL-Helsingi siis Kuivastu-Virtsu ikka. Võrdle kiiruseid. kusjuures selle GIBBSil on teine, palju ägedam sõiduriist: Phibian.
http://gibbsamphitrucks.com/phibian
Suurema süvisega, pikem, jõuallikateks 2 250 hp mootorit.
Mis päästeoperatsiooni puutub siis jah kahtlane, kas päästmine ja sõiduki taastamine ennast ära tasuvad-ellujäämine oleks ka minu meelest prioriteet nr1. Kokkuvõttes läheb sõiduki päästmine nii kalliks, kui ka oleks minu meelest mõttetu, sest sellisel kujul taastamine a la` pontoonide parandamine oleks vist kasutu, keegi ei tea ju mis tegelikult üles ütles, kui mootor, siis seda Praia saarel varuks võtta ju pole....
tuleks sõiduk tagasi Eestisse transportida ja siis teha põhjalikult ümber merekindlamaks- odavam oleks see tunnistada läbikukkunud projektiks ja kunagi proovida uuesti, võttes arvesse juba tehtud vigu (et neid mitte korrata).
0000- sa oled väga optimistlik, kuid kokkuvõttes jagan satiku seisukohta. Odavam on päästa meest, kui seda sõiduriista.