tigekala kirjutas:Muuseas, sarnased teemad on siin juba olnud... Ühte mäletan täpselt kui energiline ostis LG-d...
satter, võibolla tasuks kasutada foorumi otsingut ? smile331
Jah, nii see tõesti oli, et üritasin kah foorumi abil mingit valikut teha, lõpuks otsustasin ikkagi ise võtta soodsama kompromissi. Teemapüstitajale ütleksin, et vahet pole, määrab rahakott, kõik muu on pigem maitseeelistus.
Minule oli tähtis võimalikult odavalt DVB-S2 võimelist telekat saada. Smart TV osa tegelikult niiväga ei tarbi. Niipalju ütlen et pärast seda, kui oma 42" teleka koju tõin,muutus 2 tuuneriga SD DM7025 mul põhimõtteliselt meediapleieriks, satti sellega ei vaata, lihtsam telekast vaadata sest telekale olen lisanud 4 väljundiga diseqCi millest 2 veel vabad. Telekaga on tõesti mugav, üks kaasbel tuppa, üks pult ja kõik.
Mis puudutab Zuumi, siis tigekalal ja teistel on õigus: Eestis on DVB-T2-s ainult ETV (mux7).Kõik kanalid Zuumis ja enamik kanaleid ka Elionis on SD-s.
SD-> HD upscaling mida osad telerid teevad või tootja specis väidetavalt ütleb "hästi" tegevat ei tee veel SD-st HD-d.
Põhimõtteliselt on Eestis hetkel, arvestades hetkeolusid HD vaatamiseks järgnevad võimalused:
1. Üle HDMI (erinevad lisaseadmed)
2. Üle Youtube (smart TV)
3. Operaatorite spetsiifilised ja tasulised HD paketid
4. Üle DVB-S2
Starmani zuum on selles mõttes kõige vaesem valik, kuna ei edasta ega hakka vist kunagi edastama HD-d. Lootust pole mitte seni, kuni Eesti vabalevi kanalid seda tegema ei hakka, välismaiseid HD kanaleid mux7-sse ei topi, liiga kalliks läheb.
Elaks teemapüstitaja kortermajas kus on digikaablivõimalus, oleks olukord parem.
Nii Elion, kui Viasat eeldavad eraldi digiboksi.Seega niruvõitu valikud tegelikult.
Nüüd lisan oma arvamuse (olen täiesti võhik): Philips vs LG vs veel keegi kolmas:
Vahet pole, mida ostad, kui sul on mingi hinnalagi ees. Kui Experti müüja soovitas tungivalt osta mu vennal kallimat Philipsit siis Euronicsi müüja jälle vastupidi mainis üldiselt a la` Philipsi puhul maksad põhimõtteliselt nime (brändi eest). See on ka minu arvamus. Fakt et LED LCD displeisid eri konkurentidele teevad ja müüvad vaid kaks suurtootjat, muudab valikud vaid nii raskeks et valida on vähese disainierinevuse, mõnevõrra suurema liideste ja lisaomaduste vahel.
põhimõtteliselt on LED telerid kõik üks, on mõningane tarkvaraline erinevus, erinevad GUI-d, kasutajaliidese loogika (kasutusmugavus).
Arvake mida tahate, aga kui palusin müüjal Philips ja LG kõrvuti ühesugust pilti näitama, oli LG pilt ilusam, miks täpselt ei oskagi öelda, värvid tundusid paremad ja pilt kah loomulikum. Philipsi värvid tundusid olevat külmad.
Tõenäosus et telekas 2 aastase kasutamise järel üles ütleb, on alati olemas, kuigi ma loodan et minu omad peavad vastu.
On küll just omast käest tuua reaalne näide sellest kuidas telerile tarkvarauuendust tehes peale edukat installi VAID ca 1 minut hiljem kadus vool hetkeks ära (oli see viimane suurem torm ja selle mõjud). Siis tundsin küll, et vedas nagu lotoga. Sest selline rike ei lähe garantii alla ja isegi Elektrilevi seda ei korvaks.
Telekas oleks muutunud halvemal juhul 42"-seks telliskiviks...mida oleksin maksnud hea 2 aastat veel...
Tuleks vist teler UPSile taha panna. Ilma naljata tegelikult...