Schumi. kirjutas:Energizer kirjutas:Keegi ei keela sul oma sääste pangast välja võtta ja sukasääres kroonides hoida. Sul veel 6 kuud aega seda teha. Palk muidugi konverteeritakse siiski sul eurodeks alates jaanuarist, sinna pole midagi teha.
Ammu juba olen öelnud, et seda ma ka teen. Mingit pasaeurot küll kasutama ei hakka. Hädapärast maksab kaardiga, aga füüsiliselt eurot ma küll kätte ei võta.
Oma raha ikka kõige kallim. Ja õnneks sarnaselt rootslastele, taanlastele või brittidele oskan ma ka seda hinnata.
Eks nautige siis 1. jaanuari. Siis algab ühtlasi Eesti raha hävitamine. Kurat, isegi sakslased hoiavad oma markasid alles!

Tead miks sakslased oma markasid alles hoiavad?
Nostalgiast. Nad on sinisilmsed, usuvad et saksa mark on kõige tugevam. Aga kujuta ette et EUR kukubki kokku, mis sar arvad et Sakslaste DEM-ist saab sama kõva valuuta nagu siis kui ta oli ? Ei saa. Saksamaal palju riigivõlgu ja suur tööpuudus.
Ühestki euroopa liidu liikmesriigi valuutast ei jää peale euro kokkukukkumist mitte midagi järele. Absoluutselt.
Pasaeurot hakkad sa nagunii kasutama, kas elektrooniliselt kaardiga või sularahas. Asi on selles et alates 15.-ndast jaanuarist 2011 kaotab EEK ametliku maksevahendi staatuse EV territooriumil. Või usud et sinult hakatakse EEKuusid poes igavesti vastu võtma või???? Nostalgiast? Heast usust ja patriotismist ja lojaalsusest EEK-i vastu? Maga kaineks...!!! 
Sa mine Rootsi ja Taani elama ning vaata mida seal maksukoormus teeb. Kui lähed Taani, Rootsi või Norrasse turistina siis piltlikult öeldes pead sa miljonär olema, et Eestis teenitud/lotovõiduga võidetud rahaga inimlikult seal elada. Eesti keskmise palgaga ei tee sa Norras mitte midagi. Sellepärast ongi Lääne-Eurooplase ja Skandinaavlase imestus ja "ahhaa" huraa kui ta tuleb oma rahadega siia ja näeb kui odav siin küll kõik on. Ongi odav, sest tema teenib keskmiselt 4 korda rohkem kui meie keskmiselt. Eelmisel aastal nägin Bauhofi kassas ühte soomlast, vist kas väike-ettevõtte omanik või eramu omanik, igatahes oli ta oma ostukärusse ladunud 10 tulekustutit ja maksis nende eest sularahas.  Nii, et sellest võib järeldada et samasugune tehnika Soomes maksab 3x rohkem.  Muidu ta ei tuleks siia seda ostma.