Probleem peale saatesageduse muutust 12 juulil Pärnumaal

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
ranz
Uudistaja

Probleem peale saatesageduse muutust 12 juulil Pärnumaal

Postitus Postitas ranz »

Mure nüüd selline, et nagu teada, siis 12 juuli muudeti osades eesti paikades kanalite asukoht madalamale sagedusele? (oli vist nii õigesti). Kuid nüüd sellega seoses mitu muret korraga :(
Vanematekodus audrus (pärnu mastist ca 15km linnulennu kaugusel, korraliku antenni ning kaabeldusega) pilt lihtsalt hakib suht tihedalt, saab vaadatud kuid no eri vigane siiski.
Vanavanemate kodus häädemeeste taga, kanalid leidis ülesse kuid praktiliselt võimatu vaadata, pilt kas seisab paigal, viskab mustaks või siis näitab aegaajalt miskit sigrimigri. Seal hetkel kasutusel nn pesurest antenn võimendiga ning kaabeldus kah tegelt vana. Siiski ennem kanalite asukoha muutmist probleeme seal ei olnud.
Kolmadaks, häädemeestes aga lood hoopis nii, et kanalite asukoha leiab ülesse, aga pilti ei kuvata üldse, signaali tugevuse indikaator vilgub 9 ja 51 vahel. Sinna sai alles hiljuti uus kaabel pandud... antenn samuti pesurest, aga ilma võimenduseta.
Kokkuvõte siis see, et enne kanalite asukoha muutust olid kõik need probleemid olemata ning digilevile üleminek nagu suureks probleemiks ei saanud... nüüd aga kõik peapeale pööratud ja tuleb hakata miskeid aretusi tegema.
Siit nüüd küsimus, mis antenni nüüd mul siis vaja peaks olema, et esmaselt neis kahes kohas (häädemeeste ja tõstamaa) pilti hakkaks nägema, audruga suurt probleemi niivõrd ei olegi, seal üks telekas ainult millesse too digipilt sisse jookseb ja seda vaadatakse harvem.
Viimati muutis ranz, 18:39, 14 Juul 2010, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
janno3x
Entusiast

Re: Probleem peale saatesageduse muutust 12 juulil Pärnumaal

Postitus Postitas janno3x »

ranz kirjutas:d signaali tugevuse indikaator vilgub 9 ja 51 vahel.
see vilkumine 9 ja 51 % vahel näitab osadel tüüneritel, (näiteks General Sattellite tüüner)see tähendab,et signaal üldse puudub.

Häädemeestel ja Tõstamaal võiks vaadata Kihnu masti suunalt,ainult et sel puhul peaks "pesurestid" külili pöörama...Kihnu mast saadab vertikaalis digilaineid....
DVB-S: 36E Tricolor GS B527
Kasutaja avatar
pioneer
Entusiast

Postitus Postitas pioneer »

Mul oli täpselt sama probleem, et uue otsinguga kanalitel oli signaal nõrk.

Ja viga oli selles, et box leidis mitme masti pealt kanalid ja esimesena leitud kanalid kirjutati üle ja mällu jäid ainult teise masti pealt nõrgema signaaliga kanalid.
Lõpuks ei jäänud muud üle kui manuaal otsing.

Aga see manuaal otsing on ka raskendatud, kuna Levira lehel uute sageduste infot pole, leiab ainult need vanad sagedused.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Vale puha! Esimesest päevast (s.o. 13.juuli hommik) peale on uus tabel üleval http://www.levira.ee/saatejaamad" onclick="window.open(this.href);return false;

Jah, käsitsiotsing on tihti rohi vastuvõtuprobleemidele.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

ranz kirjutas:,,, ja tõstamaa) pilti hakkaks nägema, audruga suurt probleemi niivõrd ei olegi, seal üks telekas ainult millesse too digipilt sisse jookseb ja seda vaadatakse harvem.
homme hakkan sealkandis midagi aretama,eks siis paistab kas signaaliga kõik ok.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
telex
Edasijõudnu

Postitus Postitas telex »

Audru kandis läks levi kehvemaks kui oli.
Kasutaja avatar
pioneer
Entusiast

Postitus Postitas pioneer »

buhh kirjutas:Vale puha! Esimesest päevast (s.o. 13.juuli hommik) peale on uus tabel üleval http://www.levira.ee/saatejaamad" onclick="window.open(this.href);return false;

Jah, käsitsiotsing on tihti rohi vastuvõtuprobleemidele.
Levira lehel uute sageduste infot pole
http://www.levira.ee/dyna/site/380est.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Küsimus kas Tallinnas on ka plaanis saatesagedusi muuta? Täpsemalt mulle ei meeldi multipleks 3 E64 818 MHz - liiga kõrge sagedus. :)
Meil on 25 korteriga maja kollektiivvastuvõtusüsteemiga ja see multipleks on väga problemaatiline, mina neid Zoomi kanaleid ei näegi mis sealt tulevad. Ma kahtlustan et johtuvalt nii kõrgest sagedusest on probleeme teistelgi. Ma ei taha uskuda et iga maja katusel peaks olema saja elemendiga jagi ja sukavardaga need kanalid kohe kindlasti ei tule. Erinevalt näiteks multipleksist 1 E45 666 MHz mist tuleb teletorni lähedal ka sukavardaga.
Proovisime erinevate vastuvõtjatega, sealhulgas ka Zoombox näitas mul nõrka signaali. Katusel on meil 100 elemendiga jagi, asun teletornist mitte eriti kaugel Pirital.

Vaadates saatejaamade tabelit oletan et nende kõrgete sagedustega on suure tõenäosusega probleeme veel
Orissaares MUX3 E69 858 MHz
Koerus MUX3 E63 810 MHz
Sauveres MUX3 858 MHz. Aga hetkel räägin ikkagi endaeest ehket Tallinn :-)
Samas mõeldes et filtrid värgid tuleb ringi ehitada on igasugune sagedustevahetamine rohkem kui kurjast. Klient peab jälle investeerima Ranteloni filtervõimendi vahetamisse juhul kui tal see on ja kui on kollektiivsüsteem siis kindlasti ka on :evil:
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

0000 kirjutas:Küsimus kas Tallinnas on ka plaanis saatesagedusi muuta? Täpsemalt mulle ei meeldi multipleks 3 E64 818 MHz - liiga kõrge sagedus. :)
Esita see küsimus TJA-le.
0000 kirjutas:Samas mõeldes et filtrid värgid tuleb ringi ehitada on igasugune sagedustevahetamine rohkem kui kurjast. Klient peab jälle investeerima Ranteloni filtervõimendi vahetamisse juhul kui tal see on ja kui on kollektiivsüsteem siis kindlasti ka on :evil:
Sagedused muutuvad, tulevad juurde ja lähevad ära. Meil on digiajastu. Igasugused ribafiltrid on saadanast, sest neid sa jäädki vahetama. Kollektiivantenni puhul peab liinivõimendist piisama.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

pioneer kirjutas:Levira lehel uute sageduste infot pole
http://www.levira.ee/dyna/site/380est.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok, sai pisut kohendatud.
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Okei, ma vastan siia nõnda- meil on digiajastu ja igasugune sagedustevahetamine on saadanast. Juurde võite panna aga olemasolevaid muuta või vähemaks võtta mitte. Digiajastul peab hakkama saama ilma midagi muutmata.
Ja et ei tunduks niisama mõttetu targutusena siis põhjendus on sellesama teemasse algataja esimeses postituses- kui sa sagedust muudad siis keegi ikka kannatab, lähedal või kaugel ja seda ei tohi olla.
testuser3
Edasijõudnu

Postitus Postitas testuser3 »

Kurdaks, ema helistas Pärnus Levira infotelelefonile ja sealne vastajaneiu ütles, et sagedusi muudeti ja liigutage hästi tasakesi antenni kuni signaal tuleb :lol: . Ema veel küsis, kas digiboksis midagi teha ei saa ja vastati et ei!

Üks kõne hiljem mulle, digiboksile tehaseseaded, kanalid olemas, kvaliteet nagu enne 98% ja tugevus 16%. Pilt nagu kuld.

Ma ei mõista kuidas igapäevaselt nõustamisega tegelev inimene ei saa aru, et sageduse muutus ei tähenda saatja asukoha muutust... Huvitav kas kõik pildiga hädas olevad pensionärid kutsusid omale antennisepa antenni keerama?
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

0000 kirjutas:Okei, ma vastan siia nõnda- meil on digiajastu ja igasugune sagedustevahetamine on saadanast. Juurde võite panna aga olemasolevaid muuta või vähemaks võtta mitte. Digiajastul peab hakkama saama ilma midagi muutmata.
Ja et ei tunduks niisama mõttetu targutusena siis põhjendus on sellesama teemasse algataja esimeses postituses- kui sa sagedust muudad siis keegi ikka kannatab, lähedal või kaugel ja seda ei tohi olla.
Vaevalt küll. Igasugune digitaliseerumine toob kaasa kiiremad muutused kasutatavas riistvaras, tarkvaras ja tehnoloogiates tervikutena. Võrdluseks mobiilindus: NMT-ga alustasime umbes 91-sel, siis GSM 900, 1800, 3G, nüüd räägime juba 4G-st. Digitelevisioon eetrisagedustel alles sai otsa lahti :)
Juhin tähelepanu, et muutusi tehakse parenduse eesmärkidel. Loomulikult on kannatajaid ja saamatuid, kes ei suuda sama päev uuendustega kaasa tulla, aga valdav enamus võidab! Progressi ei tohi tappa, muidu meil poleks täna ei internetti, satti, GPS-i, moblasid ega arvuteid.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

testuser3 kirjutas:Kurdaks, ema helistas Pärnus Levira infotelelefonile ja sealne vastajaneiu ütles, et sagedusi muudeti ja liigutage hästi tasakesi antenni kuni signaal tuleb :lol: . Ema veel küsis, kas digiboksis midagi teha ei saa ja vastati et ei!

Üks kõne hiljem mulle, digiboksile tehaseseaded, kanalid olemas, kvaliteet nagu enne 98% ja tugevus 16%. Pilt nagu kuld.

Ma ei mõista kuidas igapäevaselt nõustamisega tegelev inimene ei saa aru, et sageduse muutus ei tähenda saatja asukoha muutust... Huvitav kas kõik pildiga hädas olevad pensionärid kutsusid omale antennisepa antenni keerama?
1. Ei Pärnus ega Tallinnas, pole olemas sellist asja nagu Levira infotelefon. 2. Firma üldsekretär ei pea vastama tehnilistele küsimustele.
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Kood: Vali kõik

Digitelevisioon eetrisagedustel alles sai otsa lahti 
Juhin tähelepanu, et muutusi tehakse parenduse eesmärkidel. Loomulikult on kannatajaid ja saamatuid, kes ei suuda sama päev uuendustega kaasa tulla, aga valdav enamus võidab! Progressi ei tohi tappa, muidu meil poleks täna ei internetti, satti, GPS-i, moblasid ega arvuteid.
Ei võida kui ma pean iga natukese aja tagant oma antennisüsteemi ümber ehitama :evil:
Ütle mulle mida peavad tegema kollektiivantennisüsteemide omanikud? See ei ole niisama et sa muudad sagedused ära ja kõik töötab endiselt.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”