Ei ole sellega nõus, minu arust on need vägagi atraktiivsed kanalid ja kannataks äri teha küll.roska kirjutas: History, NatGeo, iConcerts jne. HDs ei ole piisavalt atraktiivsed, et sellega äri teha.
Eesti Digi DVB-T2
Re: Eesti Digi DVB-T2
enamust ei koti HD, neid kliente oleks vähe kes HD kanaleid telliks.Chill kirjutas:Ei ole sellega nõus, minu arust on need vägagi atraktiivsed kanalid ja kannataks äri teha küll.roska kirjutas: History, NatGeo, iConcerts jne. HDs ei ole piisavalt atraktiivsed, et sellega äri teha.
Starmanil ja Infonetil HD paketid olemas kuid vähesed kes neid vaatavad. Enda tutvusringkonnaski ainult mõnda see huvitab. Arvan et see teema jääb veel kauaks nishitooteks. Enamust huvitab tantsud ja võsapets, ja neid pakutu rahuldab.
ERR
- peeter3000
- Digivanake
mul tuli just selline mõte:
selline kanal võiks olla esimene Eesti HD-kanal:
-kanal on üldiselt puhtalt filmikanal
-kl.23.00-11.00 tuleks puhtalt "välismaa" filmid
-kl.11.00-23.00 võiks lasta kõikvõimalike "eestikeelseid" (eesti) filme (ka vahest mõned pikemad eesti dokumentaalid)
-näiteks kl.18-20 võiks lasta täispika eesti multifilmi..lastefilmi
-filmid võiks "saata levisse" võimalikult hea kvaliteediga (üles-skaleeritud kui vaja..ka vanad Eesti filmid)
-"kõigil" oleks alla subtiitrid (dvb-t ,valitavad) ka eestikeelsetel.
-2x päevas olek 1h uudistesaade:
a)videolõigud eri uudisteagentuuritelt
b)kõik oleks est.subt.
c)mingit uudistelugejat,ega eesti kommentaare pole vaja
d) kl.12.00 esimene ja ca 22.00,23.00 või 00.00 teine saade
-antud kanal oleks eraldi tasustatud ca mingi 10.-e/kuus
-kanali nimi võiks olla EFK (Eesti filmikanal)
-pärast tuleks ka veel võibolla EFK 2 jne.
@Peep
selline kanal võiks olla esimene Eesti HD-kanal:
-kanal on üldiselt puhtalt filmikanal
-kl.23.00-11.00 tuleks puhtalt "välismaa" filmid
-kl.11.00-23.00 võiks lasta kõikvõimalike "eestikeelseid" (eesti) filme (ka vahest mõned pikemad eesti dokumentaalid)
-näiteks kl.18-20 võiks lasta täispika eesti multifilmi..lastefilmi
-filmid võiks "saata levisse" võimalikult hea kvaliteediga (üles-skaleeritud kui vaja..ka vanad Eesti filmid)
-"kõigil" oleks alla subtiitrid (dvb-t ,valitavad) ka eestikeelsetel.
-2x päevas olek 1h uudistesaade:
a)videolõigud eri uudisteagentuuritelt
b)kõik oleks est.subt.
c)mingit uudistelugejat,ega eesti kommentaare pole vaja
d) kl.12.00 esimene ja ca 22.00,23.00 või 00.00 teine saade
-antud kanal oleks eraldi tasustatud ca mingi 10.-e/kuus
-kanali nimi võiks olla EFK (Eesti filmikanal)
-pärast tuleks ka veel võibolla EFK 2 jne.
@Peep
Viimati muutis peeter3000, 15:05, 10 Dets 2011, muudetud 1 kord kokku.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Peeter3000, sa oled parandamatu optimist ja unistaja 

Kusjuure 100% see hakkabki nii olema.Henkka kirjutas:Kena,
anname siis Starmanile kätte DVB-T2 koos kõige keerukama modulatsiooniga (et ikka avalikku ressurssi põhjalikult ära kasutada...)
Etteaimatav tulemus on, et mingitest terrestrial HD kanalitest ei räägi keegi iialgi mitte mingil moel (nu kuulge, see on ju niiiiiii kallissss...),
aga Starman topib senise 12 kanali asemel 24 peaaegu stoppkaadriga pildiga kanalit ühte DVB-T2 MUXi.
Ja Starmanile nutzu tuleb -mis ongi asja tegelik eesmärk smile247 smile278 smile306
Kui need testis olid, siis vaadati küll ning pahandati ajalehekommentaarides, miks Zuum neid nii tihti vahetab ja lõpuks üldse ära võttis.Chill kirjutas:Ei ole sellega nõus, minu arust on need vägagi atraktiivsed kanalid ja kannataks äri teha küll.roska kirjutas: History, NatGeo, iConcerts jne. HDs ei ole piisavalt atraktiivsed, et sellega äri teha.
Ja mis vägi keelab neid nüüdki kuu kaupa ZUUMi kaardiga T2 testina kasutada? Või alguses SD-kanalitega turule tulla. Ega äri tähenda automaatselt kohe suurt kasumit teenida.
Need, kes Võsapetsi jms rahul on, omavad enamuses SD-boksi, parema pildi ja sisu lootjad hankisid HD-kasti. Avalike HD-testidega saab huvitatutele järgmise põlvkonna tehnika ostmiseks stiimuli pakkuda (kui Levira/Starman just ei taha teenuse käivitumisel "oma" igatpidi seotud boksi kasutama hakata). DVB-T HD promotuna Piheli suust tundub olema vahelejääv etapp ja SD-bokside müük on ennast kokkuvõttes õigustanud. Loodaks, et selles valguses mõnel ei tule pähe DVB-T2 SD bokse tootma hakata, muidu ootaksime T3 vms, et HD-s alustada.
Mul on teada, kui palju on nii Elionis ja Starmanis kliente, kes tarbivad täna HD teenuseid, ütleme, et arenguruumi on veel palju. Täna on ta selgelt nišitoode, vaatamata sellele, et meil väga paljud räägivad ingliskeelt või vene keelt, eelistatud on alati kanalid, mis omavad eestikeelseid subtiitreid. Kuni HDs pole ühtegi sellist kanalit, siis massi see ei lähe, samamoodi loeb kanalite arv, kui on pakkuda alla 10 kanali, siis ei huvita see paljusid. See on juba tõestatud nii Suurbritannias kui Põhjamaades.
Võtame nüüd näiteks minu näite -
HD huvi on vägagi olemas ning kõikvõimalikud tehnilised vahendid HD vastuvõtuks on mul ka olemas nii DVB-S2, DVB-T2 kui ka tavalise DVB-T (vana zuumboks HD) osas.
Ainus, mida ei ole - HD programm(id) levitatuna kodumaise DVB-T või DVB-T2 kaudu.
Soomlaste YLE HD vaatan DVB-T2 kaudu loomulikult, kuigi ka selle jaoks peab n.ö."kodusoomlast" omama, kes vajaliku tasuta vaatajakaardi hangib ja selle siis Eestisse saadab.
Õnneks Anvia HD signaal on UHF diapasoonis niisuguse tugevusega, et Männikul oleks patt nuriseda.
Et elukoht on Männiku metsade vahel, ei maksa mingist Starmanist üldse unistada.
(Kuigi nujah... saan kõik mulle huvi pakkuvad HD programmid DVB-S2 ja Elioni vaskpaariga ADSL abil kuidagimoodi vaadatud...)
Tundub, et kõigi "asjapulkade" meelest selline olukord ongi üliloogiline ning just nii see peabki olema...
Igapäevane halleluuja : "No kuulge, see on ju üüliiiiikalllisss ...ja ei tasu meile iialgi ära...."
Minu arust (ehk lühidalt internetimoodi väljendudes IMHO) on selline olukord ebanormaalne.
Punkt.
HD huvi on vägagi olemas ning kõikvõimalikud tehnilised vahendid HD vastuvõtuks on mul ka olemas nii DVB-S2, DVB-T2 kui ka tavalise DVB-T (vana zuumboks HD) osas.
Ainus, mida ei ole - HD programm(id) levitatuna kodumaise DVB-T või DVB-T2 kaudu.
Soomlaste YLE HD vaatan DVB-T2 kaudu loomulikult, kuigi ka selle jaoks peab n.ö."kodusoomlast" omama, kes vajaliku tasuta vaatajakaardi hangib ja selle siis Eestisse saadab.
Õnneks Anvia HD signaal on UHF diapasoonis niisuguse tugevusega, et Männikul oleks patt nuriseda.
Et elukoht on Männiku metsade vahel, ei maksa mingist Starmanist üldse unistada.
(Kuigi nujah... saan kõik mulle huvi pakkuvad HD programmid DVB-S2 ja Elioni vaskpaariga ADSL abil kuidagimoodi vaadatud...)
Tundub, et kõigi "asjapulkade" meelest selline olukord ongi üliloogiline ning just nii see peabki olema...
Igapäevane halleluuja : "No kuulge, see on ju üüliiiiikalllisss ...ja ei tasu meile iialgi ära...."
Minu arust (ehk lühidalt internetimoodi väljendudes IMHO) on selline olukord ebanormaalne.
Punkt.
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Mis HD-st me siin räägime kui enamus eesti telekanalite pilte veel formaadis 4:3 - ja seda isegi uute filmide osas.. Eestlane peab õnnelik olema et meile värvilist telekapilti ülde näidatakse..
Nõudlik vaataja otsib ise endale alternatiivid kvaliteetse telepildi saamiseks ja ülejäänud on rahul sellega mida lastakse. Otsustajad siis jõuavadki järedusele " pole mõtet ", " ei tasu ära" jne.
Nõudlik vaataja otsib ise endale alternatiivid kvaliteetse telepildi saamiseks ja ülejäänud on rahul sellega mida lastakse. Otsustajad siis jõuavadki järedusele " pole mõtet ", " ei tasu ära" jne.
DVB-C, ZuumTV- Starman
Eks siin on vaja poliitilist otsust, kas jääme kiviaega või liigume edasi. Varem või hiljem tuleb HD niikuinii ja seda ma ka ei usu et HD kuskil üldse ära tasub, väikeriikidel küll mitte. Ei usu mina et soomalstel see HD äriliselt ära tasub, pigem on vaja poliitilist otsust. Lätil Leedul juba ammu HD maapeal olemas, olematu valik ,kuid siiski ots on lahti tehtud. Albaanlastel väikeriigil eeskujulikult palju HD kanaleid...ziege kirjutas:Mis HD-st me siin räägime kui enamus eesti telekanalite pilte veel formaadis 4:3 - ja seda isegi uute filmide osas.. Eestlane peab õnnelik olema et meile värvilist telekapilti ülde näidatakse..
Kui hakatakse lokaliseerima HD ´d võibolla siis hakkab mingi huvi tekkima, kuid rahaliselt tasuvaks ei muutu see eestis enne kui oma enda pojad tütred pole HD´s

Panasonic TX-P50VT30E// 4G Telia TV // Ressiiver Yamaha R-N602
Ma ka ei saa aru kustkohast võtab roska õiguse otsustada minu eest, mida mina vaadata tahan või ei taha. Ja kust võtad Sa õiguse otsustada rahva eest, mida rahvas vaadata tahab? Rahvas tahab vaadata HD kanaleid. Rahvas ei taha vaadata ETV's reklaame. Mida veel? Rahvas EI TAHA selle eest maksta. Ja me ei taha "sita" kvaliteediga pilti, veelvähem selle eest maksta.
0000 kirjutas:Ma ka ei saa aru kustkohast võtab roska õiguse otsustada minu eest, mida mina vaadata tahan või ei taha. Ja kust võtad Sa õiguse otsustada rahva eest, mida rahvas vaadata tahab? Rahvas tahab vaadata HD kanaleid. Rahvas ei taha vaadata ETV's reklaame. Mida veel? Rahvas EI TAHA selle eest maksta. Ja me ei taha "sita" kvaliteediga pilti, veelvähem selle eest maksta.
Rahvas ju EI taha vaadata HD

Ma arvan et ma ei maksaks, mitte enne kui need neli kanalit ei ole lokaliseeritud. Alles siis olen nõus seda summat välja käima, lihtsalt ilusa pildi eest küll mitte

Panasonic TX-P50VT30E// 4G Telia TV // Ressiiver Yamaha R-N602
Nuh selge.humanoid kirjutas:0000 kirjutas:Ma ka ei saa aru kustkohast võtab roska õiguse otsustada minu eest, mida mina vaadata tahan või ei taha. Ja kust võtad Sa õiguse otsustada rahva eest, mida rahvas vaadata tahab? Rahvas tahab vaadata HD kanaleid. Rahvas ei taha vaadata ETV's reklaame. Mida veel? Rahvas EI TAHA selle eest maksta. Ja me ei taha "sita" kvaliteediga pilti, veelvähem selle eest maksta.
Rahvas ju EI taha vaadata HDkuidas sa siis sellest aru ei saanud
Ja kui sa sita pildi eest ei taha maksta siis hea pildi eest mis on kordades kallim sa ammugi ei maksa
Kui sa maksad zuumi 6 euri kuus mis on olematu raha siis selle eest ei saagi rohkem nõuda, ikkagi turu odavaim hind. Kui zuumi tuleks näiteks 4 HD kanalit= 6 euri kuus, siis kas oled nõus maksma nelja kanali eest sama zuumi 25 SD kanali eest.
Ma arvan et ma ei maksaks, mitte enne kui need neli kanalit ei ole lokaliseeritud. Alles siis olen nõus seda summat välja käima, lihtsalt ilusa pildi eest küll mitte
Eks nendel "asjapulkadel" on siis ikka õigus jah.
Ja üleüldse võiks suumi kanalite bitrate veel põhjalikumalt maha keerata,saaks ikka mõne kanali juurde panna rahastamise jaoks.
Raffas on ju rahul ja nõuab lisakanaleid (ja sitta sellest pildikvaliteedist, on nigu on...)
Mul tegelikult täiesti ükskõik, rahvusvahelisi uudiseid vaatan YLE HD pealt Soome Anvia DVB-T2 vahendusel,
kohalikud uudised saab internetist ja vajadusel saab ka kohaliku DVB-T vahendusel Aktuaalset Kaamerat vaadatud (see pandi ometi kord 16:9 formaadis käima - aga bitrate tuleks muidugi oluliselt maha tõmmata, muidu suumi tavavaataja silmad tõmbuvad imestusest kissi...kuidagi imelikult nähtav ja detaile sisaldav pilt?).
Et siis veel kord sellest Eesti televaataja HD vajadusest - mida ei ole, seda ei ole
ja on nigu on...
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E

DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
faas kirjutas:M.O.T.T.
Njah,
tõesti ei ole mõistlik "sinisilmne" olla.
Siit kohe ka hea nõuanne suumi ja üldse Eesti DVB-T ning lähemas tulevikus ka DVB-T2 edastajatele : võite jõhkralt kanalite bitrate maha tõmmata (ja kanaleid nii palju juurde panna kui mahub), peaasi, et mingid uduselt liikuvad kogud ekraanil ikka näha oleks.
Rahvas on sellega rahul - nagu võib siinsetest seisukohavõttudest aru saada.
Ja kui juba siin "friikide" foorumis ollakse rahul, siis on see kindlasti nii, tavavaatajatel on täiesti savi.
M.O.T.T.