DreamBox 8000
Re: DreamBox8000 - esimesed katsetused
nii
Viimati muutis elit, 16:57, 18 Apr 2013, muudetud 1 kord kokku.
Vabalt. Igale tuunerile saad teha omad seadistused.descite kirjutas: küsimus selline.et kas on selline võimalus, et kummagi tüüneri jaoks häälestada eraldi sati?
nt kaks mitme peaga panni või ühele mootor ja teisele mitme peaga pann järgi ?
Selline tähelepanek, et tuuneri toitekas eraldab standby asendis ka suht palju soojust. Kas on targem asi täiesti välja lülitada koguaeg?
Kahtlemata tuleks see hoida kogu aeg (24 / 7 / 365) välja lülitatud olekus.yb228a kirjutas: ...tuuneri toitekas eraldab standby asendis ka suht palju soojust. Kas on targem asi täiesti välja lülitada koguaeg?
Hinnalist elektrienergiat hoiab niimoodi oluliselt kokku

Viimati muutis Henkka, 22:30, 15 Jaan 2009, muudetud 1 kord kokku.
Iga tuuneri saad panna selliseks nagu tahad. Hetkel sabas A'l 10X1 diseqc ja B'l läbi Spauni kaks 4X1 diseqc'i. Ruulivad mõlemad.
Täiesti õige juttHenkka kirjutas:Kahtlemata tuleks see hoida kogu aeg (24 / 7 / 365) välja lülitatud olekus.yb228a kirjutas: ...tuuneri toitekas eraldab standby asendis ka suht palju soojust. Kas on targem asi täiesti välja lülitada koguaeg?
Hinnalist elektrienergiat hoiab niimoodi oluliselt kokku![]()
![]()

Tegelikult uuriks targematelt mis pluginaga subtiitreid ekraanile manada oleks kõige etem DM8000 puhul. Need helesinised käivad tiba närvidele
Mitte, et ma ennast targemaks peaks, aga ma arvan, et täiesti normaalset asja veel pole...yb228a kirjutas:Tegelikult uuriks targematelt mis pluginaga subtiitreid ekraanile manada oleks kõige etem DM8000 puhul. Need helesinised käivad tiba närvidele
Kui panna HD skin ("Kerni"), siis on need sini-roosad suht talutava suurusega

Aga ma vaatangi rohkem kanaleid, kus on DVB-subtiitrid, nendega võib rahule jääda. Välja avatud, et HD-skini puhul on jälle need suts ebanormaalses kohas

Fix subtitles in HD skin without plugins
Here is a simple tip for anyone using subtitles in the default HD skin of Nabilo 0.6 and who do not want to use 2sub. Should work on most other HD skins as well where you have a problem with getting both SD and HD text right.
Open /usr/share/enigma2/skin.xml in an editor (like wordpad) and search for "subtitledisplay". In the line containing subtitledisplay, change the default setting to these values:
<screen name="SubtitleDisplay" position="310,140" size="720,576" zPosition="-1" flags="wfNoBorder" backgroundColor="transparent" />
The only changes are to "position" and "size".
Save the changes in /usr/share/enigma2/skin.xml and reboot Enigma. Once you do that, both DVB (HD) and txt (SD) subtitles will end up in approximately the right place without the need for 2sub.
Aga uus 2sub 2.09 on ka väljas.
Here is a simple tip for anyone using subtitles in the default HD skin of Nabilo 0.6 and who do not want to use 2sub. Should work on most other HD skins as well where you have a problem with getting both SD and HD text right.
Open /usr/share/enigma2/skin.xml in an editor (like wordpad) and search for "subtitledisplay". In the line containing subtitledisplay, change the default setting to these values:
<screen name="SubtitleDisplay" position="310,140" size="720,576" zPosition="-1" flags="wfNoBorder" backgroundColor="transparent" />
The only changes are to "position" and "size".
Save the changes in /usr/share/enigma2/skin.xml and reboot Enigma. Once you do that, both DVB (HD) and txt (SD) subtitles will end up in approximately the right place without the need for 2sub.
Aga uus 2sub 2.09 on ka väljas.
Viasat DVB-S vs. Levira DVB-T FTA pildikvaliteet:
Mõlemad kuvatõmmised on tehtud DM8000'ga.
Viasati pilt tundub olevat rohkem pakitud (loe: pakkimsijälgi on rohkem näha) - eriti hakkab silma lambi ümbrus ja ETV logo. Videovoo läbilaske keskmised näidud olid hetkel:
Viasat: 2545.691 kbit/s
Levira: 3067.688 kbit/s
Seega kohalike kanalite puhul Levira - Viasat 1:0
Mõlemad kuvatõmmised on tehtud DM8000'ga.
Viasati pilt tundub olevat rohkem pakitud (loe: pakkimsijälgi on rohkem näha) - eriti hakkab silma lambi ümbrus ja ETV logo. Videovoo läbilaske keskmised näidud olid hetkel:
Viasat: 2545.691 kbit/s
Levira: 3067.688 kbit/s
Seega kohalike kanalite puhul Levira - Viasat 1:0
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
OTna lisaks et mul selliseid suur peotäis ükski pole veel maha koolend, miski 64Mb verisoon ja saadud aastast 2006valgekotkas kirjutas:jäi silma kain-i piltidelt see kaasasolev mälupulk - ma ei mäleta kes on selle tootja aga ma sellele pulgale väga tõstetundlikku materjali ei paneks - erinevate firmalogodega selliseid saadud 3 tk - kõik nad surnud - kaks ei võtnud esimesel korral ennast masinatele külgegi, kolmas elas miski paar nädalat ja siis suri... jutt küll 1 ja 2 Gb mahtudest ja ilmselt miskist hapust partiist aga igaks juhuks hoiatan
huvitav, aga siinsesse foorumisse üles riputatud pilte vaadates üldse mitte harukordne fenomen: tüübid vaatavad 16:9 formaadis asju isegi siis laiaxvenitatult, kui subtiitrid on akt.kaadrisse tõstetud. kas see on protestiakcioon lokkava saleduse jumaldamise vastu?
DM8000 DVB-T tuuner Philips TU1216:
Pluss:
- Lihtne paigaldada, tundub robustne e. vastupidav, mitte nagu DM800 tuuner
- Toimib kenasti, pilt hea.
- Kanalivahetusel ilmub pilt keskmiselt alla sekundi! (testimise jooksul olid tulemused 0.5-1.5 sek., ilmselt olenevalt järgmise I-frame'ist saabumise ajast). <- kuidas sellega viimasel ajal "ametlike" tuuneritega lood on?
- PiP funktsioon toimib samuti probleemideta.
- EPG toimib, tuli nädala jagu ette
- Tuuneril on väljund (mis on tõenäoliselt ainult loop-through, vähemalt praegu ei suutnud ma leida võimalust kasutada seda RF-modulaatorina)
Miinus:
- mingi (ilmselt tarkvaraline) viga siiski on, ühel hetkel, kui oli tükk aega DVB-S tuuner kasutusel, siis tagasi DVB-T peale lülitades ei tulnud enam pilti ette. Aitas Enigma2 taaskäivitus.
...
to mønster:
Olenemata sellest, kas mu telekas crop'ib mustad ääred välja või mitte, teeb tõmmise ikkagi tuuner!
Pluss:
- Lihtne paigaldada, tundub robustne e. vastupidav, mitte nagu DM800 tuuner
- Toimib kenasti, pilt hea.
- Kanalivahetusel ilmub pilt keskmiselt alla sekundi! (testimise jooksul olid tulemused 0.5-1.5 sek., ilmselt olenevalt järgmise I-frame'ist saabumise ajast). <- kuidas sellega viimasel ajal "ametlike" tuuneritega lood on?
- PiP funktsioon toimib samuti probleemideta.
- EPG toimib, tuli nädala jagu ette
- Tuuneril on väljund (mis on tõenäoliselt ainult loop-through, vähemalt praegu ei suutnud ma leida võimalust kasutada seda RF-modulaatorina)
Miinus:
- mingi (ilmselt tarkvaraline) viga siiski on, ühel hetkel, kui oli tükk aega DVB-S tuuner kasutusel, siis tagasi DVB-T peale lülitades ei tulnud enam pilti ette. Aitas Enigma2 taaskäivitus.
...
to mønster:
ülaltoodud ETV pildid pole 16:9 muide. Täiesti tavaline 4:3.mønster kirjutas:tüübid vaatavad 16:9 formaadis asju isegi siis laiaxvenitatult,
Olenemata sellest, kas mu telekas crop'ib mustad ääred välja või mitte, teeb tõmmise ikkagi tuuner!
maitea.. päris kindlasti pole see akt.ala seal 4:3, joonlauga pildi pealt mõõtes on ta (peale laiali venitamist) 2:1. mul omal teler on pix-by-pix rezhiimis ja ei saa midagi croppida, mul aint tuuneri soft seda teha saabki.kain kirjutas: to mønster:ülaltoodud ETV pildid pole 16:9 muide. Täiesti tavaline 4:3.mønster kirjutas:tüübid vaatavad 16:9 formaadis asju isegi siis laiaxvenitatult,
Ma räägin signaalist- ETV ei tule 16:9 režiimis, vaid 4:3. Pilt mis saadetakse juba sisaldab ülal ja all servas musti alasid.mønster kirjutas:maitea.. päris kindlasti pole see akt.ala seal 4:3. mul omal teler on pix-by-pix rezhiimis ja ei saa midagi croppida, mul aint tuuneri soft seda teha saabki.
Seal pildil loomulikult pole nähtava kujutise servad 4:3 suhtes... kuna
Dream'i kuvatõmmise tegija teeb isegi siis, kui tuuneris on seadistatud 4:3 pilt kui "pillarbox" (ehk paremas ja vasakus servas mustad triibud) pildist väljavenitatud (ilmselt mingi bugi ehk programmeerija viitsimatus) üle ekraani kujutise.
Eks pildikaste ole igasuguseid ja enamus neist ikka oskavad pilti crop'ida. Selles olukorras ongi mugav seadistada tuuneris 4:3 pilti näitama üle ekraani ja teleka autom. pildisuuruse režiim lõikab ülalt ja alt musta osa ära.
EDIT: Kustutatud, kuna see postitus kaotas oma mõttekuse, kui selgus, et 8000'ga polnud sel midagi pistmist.
kui sd pilti vaadata, siis jah, nii wb toimida küll, kuigi minu telekal ta ei toimi - venitab ka tavalise 4:3 pildi üle ekraani 16:9-x.kain kirjutas:Eks pildikaste ole igasuguseid ja enamus neist ikka oskavad pilti crop'ida. Selles olukorras ongi mugav seadistada tuuneris 4:3 pilti näitama üle ekraani ja teleka autom. pildisuuruse režiim lõikab ülalt ja alt musta osa ära.
aga kui vahel ka 1080-realisi asju vaadata.. ilma pix-by-pix-ta 16:9 (w automaatne) rezhiim skaleerib 16:9 pildi 3-5% suuremax, et servades olla wv praht ära kaotada. arvutist pilti telerisse lastes on see hästi näha: servad jäävad "nurga taha", mis filme vaadates ei sega ja ntx peen shrift on skaleerimise tulemusena kohati kole, mis sama moodi tõmbab ka filmide kvaliteedi naca alla, kuigi väga märgatav see pole.