D-päev saabub

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Re: D-päev saabub

Postitus Postitas Henkka »

Olen siin juba liiga palju kirjutanud, et Mux42 testprogrammid (Voom HD ja Luxe HD) on täiesti vaadatava kvaliteediga IMHO.
Kui Mux 45 ei topita lõpuks 12 programmi, on ka seal veel tilluke lootus jäänud :|

Maksuline Starmani zoom (Mux 59 , Mux 64) on aga just programmide arvu pärast muxis täpselt nii s... selline nagu ta on.
Ja paremaks ei lähe seal kindlasti mitte midagi mitte kunagi.

Köhige pappi ja nautige digitaaltelevisiooni :mrgreen:

Muxide numbrid on Tallinna kohta, vabandan "lõunaosariiklaste" ees, ei ole selles osas kahjuks kompetentne :roll:
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

buhh kirjutas:ZuumTV ja selle kvaliteet ei puutu asjasse kui räägime digile üleminekust.
"Pooletoobisena" tundub see sellepärast, et tegime "hüppe" ja valisime edastuseks MPEG-4 AVC. Tol ajal kui Eesti DVB-T alguse sai, valiti parim saadaolev tehnika.
Kui hetkel näib see teleri ekraanilt vaadates mitte kõige õigema otsusena, siis olen veendunud, et paari aasta pärast hindate asja ümber.
Tegelikult on vähemalt 95% Eesti DVB-T vaatajatest juba täna võimelised vastu võtma HD programmi.
Ehk veelkord - kohe kui kohalikud programmid parandavad pildi kvaliteeti, siis paraneb see ka automaatselt esimeses multipleksis.
Loomulikult ei vaata me käed rüpes, vaid otsime tehnilisi võimalusi lõpptulemust parandada.

ps. Plaun võrrelge omavahel ikka võrreldavaid asju!
Lihtsalt lahmimisele ja kirumisele ei ole mõtet klaviatuuri kulutada.
Kui mpeg4 AVC võimaldab edastada HD pilti, mida olen ka ise näinud, ja päris normaalselt, siis aru ma ei saa, miks tunduvalt lihtsamat ja vähem andmemahukat SD pilti ei taheta väga heale analoogile omase teravusega edastada. Asi ikka ribalaiuses kinni ja põhimõte on, et vähendatakse ribalaiust ja topitakse kanaleid niikaua, et vaatajad veel kisama ei pista. Muidu "äriliselt ei tasu ära". Seda loomulikult ei tahagi ükski operaator tunnistada. Ja nii see jääb. FTA on kvaliteedilt zuumist tunduvalt parem, aga mina norikisin temaga ka. See pole kirumine, vaid see, mida ma ekraanilt näen. Ise vaatan sel põhjusel iptv-d ja ei viitsi selle avc-ga maid jagada.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Henkka kirjutas:Olen siin juba liiga palju kirjutanud, et Mux42 testprogrammid (Voom HD ja Luxe HD) on täiesti vaadatava kvaliteediga IMHO.
Kui Mux 45 ei topita lõpuks 12 programmi, on ka seal veel tilluke lootus jäänud :|

Maksuline Starmani zoom (Mux 59 , Mux 64) on aga just programmide arvu pärast muxis täpselt nii s... selline nagu ta on.
Ja paremaks ei lähe seal kindlasti mitte midagi mitte kunagi.

Köhige pappi ja nautige digitaaltelevisiooni :mrgreen:

Muxide numbrid on Tallinna kohta, vabandan "lõunaosariiklaste" ees, ei ole selles osas kahjuks kompetentne :roll:
Lõunaosariigi linnas Dorpatis tuleb ka HD pilt mux40 pealt täitsa hästi. Ise olen ema ja sõprade juures vaadanud. Normaalne. Muu asi sama s...t nagu Rävala kandiski
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Loll lugu ongi sellega,
et mulle kui vana kooli raadioinsenerile ei "mahu hinge" lihtlabane ja ekraanilt selgelt nähtav tõsiasi:
Elioni IPTV (edastatakse keerupaari kaudu, mis algselt oli mõeldud kõne ülekandeks sagedusribas 300 - 3400 Hz) näitab ekraanil selgelt paremat pilti kui spetsiaalselt TV ülekannete jaoks planeeritud UHF 8 MHz sagedusribaga raadiokanali kaudu edastatav digiTV .

Midagi on mäda siin Taani (OK - Est ONIA) riigis...
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

@Henkka - vot iptv-l on eelis dvb-t ees ... sina tellid puldilt kanali ja kogu saada olev riba (vaskpaaris sõltuvalt oludest kuradi lai) on selle kanali kasutuses :wink: - vahetad kanalit ja selle kanali jaoks on kogu riba jne ... dvb-t-l on see asi, et mux (räägime siin ikka sellest fta muxist) on 21 mega lai ja 7 kanali jaoks on ca 3 mega per naze - vaatad sa ühte või teist - eetrist kostavad nad kõik ...
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Henkka kirjutas:Loll lugu ongi sellega,
et mulle kui vana kooli raadioinsenerile ei "mahu hinge" lihtlabane ja ekraanilt selgelt nähtav tõsiasi:
Elioni IPTV (edastatakse keerupaari kaudu, mis algselt oli mõeldud kõne ülekandeks sagedusribas 300 - 3400 Hz) näitab ekraanil selgelt paremat pilti kui spetsiaalselt TV ülekannete jaoks planeeritud UHF 8 MHz sagedusribaga raadiokanali kaudu edastatav digiTV .

Midagi on mäda siin Taani (OK - Est ONIA) riigis...
Einoh, tuleta meelde kui juhuslikult jälle kohtume, näitan seda IP-TV kvaliteeti võrdluses DVB-T esimese multipleksiga. Korralikult ja suurel ekraanil.
Se Elioni teravam pilt on kunstlik, vaadake hoolikamalt.
Siiani ma pole lugenud siit ühtegi korralikku ülevaadet, mis kirjeldaks piltide vahet.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

sniff01 kirjutas:@buhh
Ok, kui FTA pakett sõltub niisiis tootjatest ja nende võimalustest siis ütle miks Zoom veelgi hullema saastana näib?
Milles siin probleem on? Kas kah sissetuleva signaali kvaliteet või on siin miski muu kala?

PS: lahmimisega pole siin miskit tegu, lihtsalt hunnik küsimusi, milledele vastuseid pole kuskil näha.
Probleem on puhtalt tehniline, loe varasemaid vastuseid ja vaata parameetreid.
Kui lahendus oleks mingi "nupu reguleerimine", siis oleks seda juba ammu tehtud.
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

buhh kirjutas:... kui kohalikud programmid parandavad pildi kvaliteeti, siis paraneb see ka automaatselt esimeses multipleksis.
Mulle tundub siiski, et nõrgim lüli asub mujal. Või miks ETV pilt analoogis parem on?
Jah, ma olen nõus, et mütoloogiline tädi Maali ei tee vahet.
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

Postitus Postitas tonuj »

buhh kirjutas:Kui lahendus oleks mingi "nupu reguleerimine", siis oleks seda juba ammu tehtud.
miks "ota kaon" peab nii suure osa ribast ära võtma?
ligi poole 1098KB 2730KB-st
Pilt
Viimati muutis tonuj, 22:22, 04 Apr 2008, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

a1 kirjutas: Või miks ETV pilt analoogis parem on?
Aga kuidas õnnestub samas ribas edastada seitset programmi kui varem oli seal üksainus?
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

tonuj kirjutas: miks "ota kaon" peab nii suure osa ribast ligi poole ära võtma?
1098KB 2730KB-st
http://www.imagesgratis.com/index.php?p ... ame=TS.jpg
Näen et "kodutöö" on tegemata, see on ju "täide" ehk tühjad (null) paketid.
Ota Kaon - pid 0x014a =~ 200 Kbps
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

buhh kirjutas:
a1 kirjutas: Või miks ETV pilt analoogis parem on?
Aga kuidas õnnestub samas ribas edastada seitset programmi kui varem oli seal üksainus?
OK, võib-olla pole mõtet laskuda digitaliseerimise bitihulga ja analoogedastuse kanalilaiuse kasutamise sügavustesse...
Analoogi pluss on see, et midagi ei ole bittideks hakitud ja sitt pilt koos müraga on lihtsalt sitt pilt koos müraga, ekraanil samal ajal täiesti nähtav :mrgreen:
Digitaali pluss on see, et mõistlik operaator paigaldab tõepoolest maksimaalselt 7 programmi (eeldame siis juba MPEG4 AVC kodeeringut) ja mitte rohkem ning on rahul sellest saadava sissetulekuga.
Digitaali miinuseid ei jõuaks ma selles lühikeses postis kokku lugeda, aga kõige tähtsam - pildi kokkusurumisega MPEG4 kaasnevad kõikvõimalikud "artefaktid" ehk imelikud nähud pildis, mida seal tegelikult kindlasti ei ole.
Kui aga edastatakse pilti, mis on juba kord MPEG2 jaoks "kokku pressitud" ja siis seda veel kord töödeldakse MPEG4 signaali saamiseks, on tulemus juba see, mida vanast ajast analoogi müradega pilti mäletav vaataja lihtsalt omaks ei võta.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

@Henkka

Põhimõtteliselt nõus, aga inimene harjub ju kõigega :wink:
Lootustandev on see, et kogu pilditööstus liigub MPEG-4 suunas ning varsti on "vanad riigid" hädas. Meie siin oleme valmis ja vaid lai naeratus tuleb huultele :D
Kasutaja avatar
tonuj
Entusiast

Postitus Postitas tonuj »

buhh kirjutas:Näen et "kodutöö" on tegemata, see on ju "täide" ehk tühjad (null) paketid.
Ota Kaon - pid 0x014a =~ 200 Kbps
No selge, teist päeva asi arvutis ja seetõttu ei oska veel kõike seostada.
Aga tudeerime edasi, miks peaks nii suur maht siis kasutamata olema.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

buhh kirjutas: Siiani ma pole lugenud siit ühtegi korralikku ülevaadet, mis kirjeldaks piltide vahet.
ok - mina vaatan esimese muxi kraami arvutiga milles ainuüksi hvr 4000 on pisu kallim kui kaoni box ja pilditöötluse eest hoolitseb ati, 32" lcd (r8 seeria samsa - täiesti korralik keskmik - häälestus avs foorumi abil paika aetud, pilditöötlus väljas) on hdmi kaabliga ühenduses ... 1:1 võrdlusmoment on etv ja k2 - tulemus etvl puuduvad digis varjud (millest mina ei ole analoogis never lahti saanud) ... samas esinevad aegajalt pakkimisvead ja staatilistele piltidele kogunev "digiudu" - kokkuvõte: digi vead häirivad vähem kui analoogi varjud ... k2 on analoogis mul kindlalt parim kolmest analoogist - digiga võrreldes on subjektiivselt asi digi kasuks ... k6 ja 11 - pole võrdlusmomenti analoogiga :lol:
kui nüüd võrrelda kaoni pilti siis teen seda hetkel üsna subjektiivselt sest kodus mul seda pole aga mulle isiklikult tundub (nagu ka kodanik Eintsile :mrgreen: ) nähtute põhjal, et kaoni pildikvaliteet jääb minu htpc-le alla :D
kui võrrelda mux 1 kraami satilt tulevaga siis hd ja rtl (mõned kvaliteedile rõhuvad kanalid veel) tasemega pole midagi võrrelda aga kogu ülejäänud pudrumudru kannatab peaaegu ühte patta panna - KÕIK SAAB ALGUSE EDASTATAVA SISU KVALITEEDIST (õigluse huvides peab mainima, et luxed on võrreldavad :P )
kokkuvõte on see, et täna mina vaba digi kallal eriti kõva häälega ei mölise :mrgreen: ... ootan hoopis tv3 ja etv 2 lisandumist peale mida saab kõik kanalivahetused ühe puldiga tehtud :mrgreen:

EDIT: minu jaoks tähendab mux 1 ka epg põhist salvestust ja see on juba suur + analoogi ees ...
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”