Soome Digi DVB-T2

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
dabradio
Entusiast

Re: Soome Digi DVB-T2

Postitus Postitas dabradio »

Scott kirjutas: 22:44, 24 Jaan 2026 LAINE ja selle derivaadid on väga head antennid, aga peenike juhe tuleb korraliku jämeda vastu vahetada. Siis saad kõrgema otsa ka kätte.

https://osta.img-bcg.eu/item/orig/2243/108162243.jpg
omal ka se tv antenn ja toimib hästi Tallinnas
DAB raadio peab jääma ! ERR SD kanalid kinni panna DVB-T
polkovnik
Edasijõudnu

Postitus Postitas polkovnik »

dabradio kirjutas: 12:47, 25 Jaan 2026
Scott kirjutas: 22:44, 24 Jaan 2026 LAINE ja selle derivaadid on väga head antennid, aga peenike juhe tuleb korraliku jämeda vastu vahetada. Siis saad kõrgema otsa ka kätte.

Just selline antenn ongi. Ma vahetasin kaabli jämedama ja topeltvarjestusega kaabli vastu. On isegi palju parema vastuvõtuga, kui kaasaegsed analoogid. Mõne korra sai proovi tehtud. Aga kuskilt saada pole. Kui siis kuskil turul või vanavara laadal.
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

Postitus Postitas andyman »

Kas keegi on proovinud sellega praegu toas Soome kanalite vastuvõttu, kui aknad on põhja poole ja vaade on vaba? Kas pilt on ees ja milline on signaalitugevus. Kunagi 90-ndail oli mul selline Lasnamäel põhjapoolses toas esimesel korrusel, nii 50 m kaugusel põhjas ja läänes olid 9-kordsed majad ees. Ainult loode suunas on ca 10 m vaade vaba, soome detsimeeterkanalite pilt oli stabiilselt ees. Võimendi oli vahel, pilt värviline. Meeterkanalitel ei saanud seal pilti ette.
polkovnik
Edasijõudnu

Postitus Postitas polkovnik »

andyman kirjutas: 14:51, 26 Jaan 2026

Kas keegi on proovinud sellega praegu toas Soome kanalite vastuvõttu, kui aknad on põhja poole ja vaade on vaba? Kas pilt on ees ja milline on signaalitugevus. Kunagi 90-ndail oli mul selline Lasnamäel põhjapoolses toas esimesel korrusel, nii 50 m kaugusel põhjas ja läänes olid 9-kordsed majad ees. Ainult loode suunas on ca 10 m vaade vaba, soome detsimeeterkanalite pilt oli stabiilselt ees. Võimendi oli vahel, pilt värviline. Meeterkanalitel ei saanud seal pilti ette.
Olen proovinud LAINE toaantenniga Loksal korrusmaja 5. korruse korteris. Aken on Tallinna ehk lääne poole. Vahele panin ka võimu Rantelon Z20 äkki? Vahel võtab toast läbi akna kõiki kanaleid, aga vahel pean antenni panema ka aknast välja aknalauale ja mingi nööriga seda "julgestama". Ja olen ikka Soome pildid kõikidelt muxidelt kätte saanud. Suunan enam vähem Espoo peale. Proovisin LAINET ka Loksal oma aiamaja hoovis auto katuselt. Vahel panin ja võimu vahele, vahel ka mitte. . Siis sõltus ka ilmast. Vahel oli pilt ees, vahel ka mitte. Tuli antenniga õiget asendit otsida.
Kasutaja avatar
andyman
Entusiast

Postitus Postitas andyman »

polkovnik kirjutas: 15:34, 26 Jaan 2026 Olen proovinud LAINE toaantenniga Loksal korrusmaja 5. korruse korteris. Aken on Tallinna ehk lääne poole. Vahele panin ka võimu Rantelon Z20 äkki? Vahel võtab toast läbi akna kõiki kanaleid, aga vahel pean antenni panema ka aknast välja aknalauale ja mingi nööriga seda "julgestama". Ja olen ikka Soome pildid kõikidelt muxidelt kätte saanud. Suunan enam vähem Espoo peale. Proovisin LAINET ka Loksal oma aiamaja hoovis auto katuselt. Vahel panin ja võimu vahele, vahel ka mitte. . Siis sõltus ka ilmast. Vahel oli pilt ees, vahel ka mitte. Tuli antenniga õiget asendit otsida.
Ok. Pean siis ka selle antenni üles otsima ja katsetama. See on tõesti hea väike ja vajadusel saab kasvõi vaatamise ajaks aknast välja tõsta.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”