FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
See saade läks peaaegu täiesti metsa. Sest esiteks oli stuudios professor, kes ajas mingit suvalist jura ja kuulajad ei pane ju üldse tähele, millest räägitakse. Ajavad mingit oma joru, kahjuks on see nii kõigi saadetega, kuhu lastakse inimestel sisse helistada.
Tagasiside Huvitaja kodulehel ikka toimib
.
Ummelase jutu järgi tuleb sügisest Vikerraadiosse digirubriik, kus digiTV asjadest räägitaksegi lihtsalt, üksipulgi asjad lahti. Tahaks loota, et sinna saadetesse sellised vastajad kutsutakse, kes digiga igapäevaselt tegelevad ja keerutamata ning konkreetselt küsimustele vastata oskaksid.

Ummelase jutu järgi tuleb sügisest Vikerraadiosse digirubriik, kus digiTV asjadest räägitaksegi lihtsalt, üksipulgi asjad lahti. Tahaks loota, et sinna saadetesse sellised vastajad kutsutakse, kes digiga igapäevaselt tegelevad ja keerutamata ning konkreetselt küsimustele vastata oskaksid.
Mis teistel kh valgjärve Mux1 jamab või on asi minus kinni?
Nimelt on packet loss selline et anna olla. suht 5-200 (keskmiselt 70) koguaeg. Suht kena slaidishow jookseb.
Samas Mux4 HD test jookseb krdi puhtalt. Packet Loss 0
Asukoht räpina.
Mux 1 S80 ja Q100
Hea on et analoog veel olemas.
Nimelt on packet loss selline et anna olla. suht 5-200 (keskmiselt 70) koguaeg. Suht kena slaidishow jookseb.
Samas Mux4 HD test jookseb krdi puhtalt. Packet Loss 0
Asukoht räpina.
Mux 1 S80 ja Q100
Hea on et analoog veel olemas.
- TarmoTanilsoo
- Digivanake
- Kontakt:
Siit vaadates kõnealuseid probleeme pole. Võib-olla on asi tehnikas?
Kahtlane. Arvan et siis jamaks Mux4 samamoodi. Krt meibi peab antenni kuhugi kõrgemale toppima kui see Mux1 kehva leviga on. Hetkel maapinnast umbes 3 meetri kõrgusel.TarmoTanilsoo kirjutas:Siit vaadates kõnealuseid probleeme pole. Võib-olla on asi tehnikas?
Nii, sain teada milles probleem. Kui all korrusel telekas tööle panna nii hakkavad valgjärve mux1 kanalid mul hakkima. All telekas kinni ja kõik OK.
Antenn asub hetkel väljas kohe teisepool seina. Tuleb lähiajal kuhugi ülespoole ära nihutada, et telekast kaugemal oleks.
Antenn asub hetkel väljas kohe teisepool seina. Tuleb lähiajal kuhugi ülespoole ära nihutada, et telekast kaugemal oleks.
Nii et pigem võitleme tagajärgedega kui põhjustega? Oled ikka kindel et see teler ka kaablit ja digibox-i ei häiri? Mina alustaks häireallikast ehk sellest telekast (korrastada/maandada/ vms).kokku123 kirjutas:Nii, sain teada milles probleem. Kui all korrusel telekas tööle panna nii hakkavad valgjärve mux1 kanalid mul hakkima. All telekas kinni ja kõik OK.
No mismoodi sa telerit maandad
, enamusel pole mingit võimalust maandust teostada ilma ümberehituseta.
Think twice..

Think twice..
Me ju ei tea mis telekaga on tegu...zoom kirjutas:No mismoodi sa telerit maandad, enamusel pole mingit võimalust maandust teostada ilma ümberehituseta.
Think twice..
On veel neidki kus metallelemendid kere küljes - saab vähemalt varjestada, maandada saab ka näieks antennipistiku varje jne. Kui teler miskit kiirgab siis on ta rikkis ning vajab korrastamist.
- valgekotkas
- Admin
oled sa mõnda telekat maandanud ???Carat_EST kirjutas:Me ju ei tea mis telekaga on tegu...zoom kirjutas:No mismoodi sa telerit maandad, enamusel pole mingit võimalust maandust teostada ilma ümberehituseta.
Think twice..
On veel neidki kus metallelemendid kere küljes - saab vähemalt varjestada, maandada saab ka näieks antennipistiku varje jne. Kui teler miskit kiirgab siis on ta rikkis ning vajab korrastamist.

"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
digibox puudub (kaustusel arvuti DVB-T pulk), antennid ja kaablid on erinevad. Nii et mul suht kama to telekas, antenni kolin ringi teiselepoole maja ja no problem.Carat_EST kirjutas:Nii et pigem võitleme tagajärgedega kui põhjustega? Oled ikka kindel et see teler ka kaablit ja digibox-i ei häiri? Mina alustaks häireallikast ehk sellest telekast (korrastada/maandada/ vms).kokku123 kirjutas:Nii, sain teada milles probleem. Kui all korrusel telekas tööle panna nii hakkavad valgjärve mux1 kanalid mul hakkima. All telekas kinni ja kõik OK.
Tegu mingi Daewoo CRT telekaga
(minuarust on enamus CRT telekad mingi veaga = häirib FM levi, TV levi jne)
Näiteks olemas 2 beko 14 tollist CRT telekat. Nii kui sisse lülitad on FM häiritud (just nõrgema signaaliga jaamade vastuvõtul hästi aru saada). Ja juba poest tulevad sellistena.
Nii kipub see tänapäeva tehnika olema, igal telekal on pool arvutit sees (nullid ja ühed vahelduvad data signaalis prose ja näiteks pildi kivi vahel (uuematel telekatel veel lisaks PIP funktsioon, mis on täielik digi)) ja kui varjestus on telekal sees olematu, tekivad ka häired. Kaasajal pole tegelikult tähtis mitte kvaliteet, vaid pigem kvantiteet, kahjuks.
Mina olen. Varras 30 cm ulatuses maasse ja juhe teleka śassii või antennipesa välimise osa külge. Muidu sai särtsu, kui näiteks antenni liigutasin (oli selline aeg, et pidi igale kanalile parima asendi otsima). Toaantenn pole ju maandatud.valgekotkas kirjutas:oled sa mõnda telekat maandanud ???
Satipea ja plekkkatuse vahelt olen samuti särtsu saanud. Antenn ise on ju isoleeritud, kui hoidik plastmassist on.
Telekate ja tuunerite impulsstoitekad on kõige suuremad häireallikad, harmoonilised sagedused kiirguvad välja ja on krt teab mis sagedusel. Ma näiteks Nokia MM9800S töötades ei sa ETV analoogi vaadata, nagu võrkaed oleks ekraanil.
Peab teleri vist fooliumisse pakkima 
Ehk aitab

Ehk aitab
Olen küll - nimetaks seda siis varjestamiseks. Vene viimase põlvkonna (90-dad) Elektron näiteks. Videosisendi kestast sai (eraldi juhtmega maapinda) maandatud (kogu nn sekundaarpoole korpus) kõikvõimalikud FM raadio jne häirimised kadusid kohe.valgekotkas kirjutas: oled sa mõnda telekat maandanud ???
P.S. Me ei räägi siin mingist elektriohutuslikust maandamisest. Toitejuhe (ja impulsstoite primaarpool) jäi 2-e juhtmega nagu ta oligi...