Scott kirjutas: 03:27, 03 Apr 2025
MuxA (32. kanal, 562 MHz) alustab täna uus kanal Betonilive. Saade on eetris 24/7 ja saab vaadata betooni kivistumist.
Kuni homme homikul kella kaheksani saab veel vaadata Soome DVB-T MPEG2 kanaleid.
Huvitav on ära märkida, et kuna eelmise aasta lõpus toimunud numeratsioonimuudatusega seoses võeti kasutusele uued koodrid ja aprillis YLE kanalite lahkumisega vabanes muksimahtu, on praegu näidatavate SD-kanalite pildikvaliteet üsna lähedal HD-versioonidele. Pilt on terav, müravaba ja näiteks reklaamide kirbukiri on täiesti loetav. Meie ERRi SD on palju udusem.
Seega mõnes mõttes isegi kahju, et üks ajastu lõppeb ja palju seadmeid pildituks jääb. Oleks võinud A-muks jääda sulgemata ja seal YLE ja MTV3 ning Neloneni edasi näidata.
Kui kaugel Espoost võiks olla võimalik DVB-T2 signaali kätte saada? Ma olen Loode-Eestis 135 km Espoost proovinud vaadata, DVB-T signaali olen kätte saanud ja on olnud võimalik vaadata, DVB-T2 signaali pole kätte saanud.
Scott kirjutas: 19:07, 29 Juun 2025
Oleks võinud A-muks jääda sulgemata ja seal YLE ja MTV3 ning Neloneni edasi näidata.
Las rahvas nüüd natuke ikka pingutab ja uuendab seadmeid / muretseb digiboksi. Isegi meil müüakse turul kuskil Lõuna-Euroopas üle jäänud uusi digibokse ja need ei maksa suurt midagi ning puldid ka praegu väga mugavad, saab digiboksi puldiga kenasti hakkama ja teleka pulti pole vajagi.
Ka meil võiks SD-kanalite edastamise ära lõpetada, milleks dubleerida. Ja samas kui oled juba HD-kanalitega harjunud, siis SD kvaliteedis enam vaadata ei soovi.
Aga selles mõttes oleks SD nagu parem, et mul Tallinnas on juhtunud, et Espoo DBT-T2 pilti pole ees, aga DVB-T näitab ilusti.
Asi pole selles, et las rahvas uuendab seadmeid, vaid et paljudel on teine-kolmas-jne vaatajakoht vana seade, kus polnud vaja HD-pilti. Ressursside raiskamine. Oli aprillis uudis, kus Soome mõistes väikelinnas toodi jäätmejaama nädalaga sama kogus (veoauto kastitäis) telereid, mis muidu kogunes mitme kuu jooksul. Ja praktiliselt kõik töötavad seadmed, mida saanuks veel edasi kasutada. Ka kaablivõrgus läks SD maha.
Meil on praegu Telia, mis tapab toimivaid seadmeid, mida madalama paketi tarbimiseks saaks veel edasi kasutada. Teisalt STV edastab praegugi analoogtelevisiooni ja kaablimodemitest toetab ka Docsis2.0 seadmeid. Kes tahab rohkem kanaleid ja kiiret netti, võtab uued seadmed, kellele piisab põhikanalitest ja väiksemast netikiirusest, ei pea oma vanu seadmeid utiliseerima, sest Rootsi boss tahab käivet.