peeter3000 kirjutas:kui minul oleks nii suurepärane võimalus ja "saaks"otse Rootsi dvb-t vaadata ,siis oleks mul:
- 4 tk. Unix52 21-50 liidetud kokku ,triax 741-ga
- võimu paneks Mitan 17db madala müraga.
kui vähegi võimalik ,ka mingil määral keeratav antennimast..
või teab keegi veel "lahedamat" komplekti?
Võibolla prooviks ka ühte ParaLOG-i..
Naiss! Tegin sellise kunagi. Antennid olid isetehtud, jooniste järgi 20,5db, passiivne sobitus neljast antennist kokku, kohe vahetult selle taga 12db lairiba võimendi, 10jm kaablit ja siis uuesti 12db võim. Vene aeg, vene kaablid. Mast pööratav 360 kraadi, mootoriga. Veneaegne CK-D24 detsiplokk vastu võtmas, parimate ülilevide aegu võttis Bremenist neli pilti ette mitmeks nädalaks (huvitav et just augustid juhtusid nii olema), rootsi jaamadega oli aga see häda et polnud ju saatekava kuskilt võtta - sai kladet peetud et millal umbes miskit vaadata oli, soomega sama asi. Jama tegid ka kattuvad saatjad, siis ei suutnud teha vahet kas olid läti või leedu saatjad - keel suht sama ja alles venekeelsete uudiste järgi suutsin tuvastada mis kes.
Kuniks kuri torm tuli ja murdis selle kupatuse maha ja üsna kõveraks, ise olin pikemalt Leningradis ära ning koju tulles oli üllatus missugune!
Et seltsimehed oma putsiga tollal sinnasamasse kukkusid siis kulus aeg muude asjade peale ning siis olin äkki juba satitaldriku kohale veeretanud, nii see DX TV siis jäi sinnapaika.
Kui ma täna teeksin säärase süsteemi siis isegi võtaksin siiski Iskra antennid - küsite miks? Sest kaabli ja antenni liidetud sagedustunnusjoon on ilmselt rohkem sirge kui Triaxitega, kaabel ju sumbub teatavasti seda enam mida kõrgemaks sagedus tõuseb. Iskra vastav tõus võimenduses aga kompenseeriks seda nähtust ilma aktiivse võimendita. Võimendiks valiksin mingi nõrgema üles masti, et kaablikadu vähendada kuid alla võtaksin reguleeritava ulatusega võimendi sest ületüüritud signaal pole ka midagi väärt enam. Seda saaks vajadusel ka üldse vahelt võtta, iga ilmaga.
Tänaste digilevide korral võiks see taas päris huvitav olla...