DAB auto raadio
- dabradio
- Entusiast
- On tänanud: 64 korda
- On tänatud: 17 korda
DAB auto raadio
Kuidas saab autos normaalselt tööle dab+ raadio? FM raadio toimib väga hästi. Originaal antenniga. Mis antenni peaks panema sinna , et DAB+ raadio tööle saaks normaalselt?
Golf 5
Raadio on Pioneer
https://pioneer-car.eu/uk/mvh-s220dab/mvh-s220dab
Golf 5
Raadio on Pioneer
https://pioneer-car.eu/uk/mvh-s220dab/mvh-s220dab
Sul pole õigusi, et siin postituses manuseid näha
DAB raadio peab jääma ! ERR SD kanalid kinni panna DVB-T
- dabradio
- Entusiast
Re: DAB auto raadio
https://noortehnik.ee/alpine-kae-242da-dab-antenn/
Kas see antenn toimib korralikult?
-
- Digivanake
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 210 korda
Antenn juu peab sobima kui nii kirjas aga autos seda kuulates ja sõidupealt siis karta on et dab+ isu kaob kiiresti,esimeste km-dega ning jääd ikka vana hia FM kuulajaks.
- peeter3000
- Digivanake
- On tänanud: 134 korda
- On tänatud: 198 korda
dabradio kirjutas:https://noortehnik.ee/alpine-kae-242da-dab-antenn/
ma ühele veoautole kunagi panin sarnase, kleepisin aknale ja pioneeri raadioga töötas väga hästi
--
ma ei mäleta, kas raadios sai võimendi etteandevoolu sisse lülida või mitte ja kas see levi mõjutas..
mingi kamm oli
---
DAB ANT PW- on/off
pioneerile vaja Pioneeri AN-DAB1 antenni-- müüakse eraldi
-
osta ka fm- dab antenni liitja, muidu fm ei tule
https://pioneer-car.eu/thumbnail/05/a6/ ... 0x1920.jpg
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
- dabradio
- Entusiast
Pioneer on autos juba sees ja mängib aga vaja DAB + Raadio korralikult toimima saata.
-
- Edasijõudnu
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 4 korda
Aga kuhu selle DAB-iga nüüd nii kiire on? Puhtalt insenerilik avastamisrõõm? Isegi tehasevarustuses süsteemiga sain peale 5 minutilist FM ja DAB kanalite võrdlust aru, et see napi bitivooga DAB jääb FM-le selgelt alla. Kindluse mõttes tegin mõni nädal hiljem uue võrdluse aga tulemus oli sama. Minust jäi see DAB sinna kus ta oli... Kui kunagi mingi arvestatav bitirate kasutusse tuleb, vaatame asja üle. NB! Kui keegi diskuteerima-vaidlema soovib hakata, siis võiks algatuseks võtta ette ja kuulata ERR uudistesaadet, mis tuleb samal ajal R2, Vikerraadiost ja Kassikaraadiost. FM-st räägin. Kas on erinevusi kuulda? Milline kõlab loomulikumalt? Mida ühe, teise või kolmanda kanali helipuldis on keeratud või keeramata jäetud? Kui kõrv vahet ei tee, siis sry, mängime erinevas liigades ja siis ei imesta et DAB kõrvu paitab
- Scott
- Digivanake
- On tänanud: 67 korda
- On tänatud: 169 korda
Vaidlen niipalju, et mida sa võrdled, kui DABis on jaamad, mida FM-is pole ega mahu puuduse tõttu ka ei tule? See on digiraadio arendamise põhiline argument. Ja õnneks pole meil kasutuses selliseid bitivoogusid nagu nt Britannias, kus HE-AAC v2 32 kbit/s voog üsna tavaline on. Vat see on sitt.
-
- Edasijõudnu
- On tänanud: 4 korda
Scott kirjutas:Vaidlen niipalju, et mida sa võrdled, kui DABis on jaamad, mida FM-is pole...
Võrdlesin konkreetselt neid jaamu, mis olid paralleelselt FM-is ja DAB-is. Mis puutub neisse kümnetesse-tänu-DABile-lisa(muusika)jaamadesse, siis minul pole neid vaja. Taustamuusika voo saan mina kätte striiminguteenuste abil. Playlist on alati täpselt see mida vajan ja helikvaliteet ka hea. Raadiojaamadelt ootan alati ka mingit sõnalist osa. Viker, Tallinn, R2, Kuku ja vahest harva ka SKY+ täidavad oma rolli FM-is hästi. Eu on ilus!
- dabradio
- Entusiast
mina kuulan tööl DAB+ raadio
-
- Edasijõudnu
- On tänanud: 3 korda
Mul autos selline tükk, nagu pildil. Kõige vastuvõtutundlikum pole. Ostetud Aliexpressist. Ainus lootus, et peale DAB lubade konkurssi aasta lõpus või järgmise alguses tõstetakse ka DAB saatjate võimsusi oluliselt. Saaks kuulata ehk ka saatjast suurematel kaugustel.
Minu kogemus DAB´iga tööautos. Mercedes Benz Vito bussis raadios tulid DAB mõlemad MUX´id ilusti teekonnal Vanasadam-Lauluväljak- Sikupilli keskus. Kui jõudsin Taru mnt Ülemiste keskuse juurde, hakkas signaal hakkima ja lennujaama juures kadus üldse.
Minu kogemus DAB´iga tööautos. Mercedes Benz Vito bussis raadios tulid DAB mõlemad MUX´id ilusti teekonnal Vanasadam-Lauluväljak- Sikupilli keskus. Kui jõudsin Taru mnt Ülemiste keskuse juurde, hakkas signaal hakkima ja lennujaama juures kadus üldse.
- aandra
- Õpetaja
- On tänanud: 300 korda
- On tänatud: 55 korda
Mul Subaru Forester e-Boxer ja selle DAB+ vastuvõtja töötab korralikult nt. Tallinnast kuni Rakvereni tema oma antenniga. Ei mingeid häireid. Ainult muidugi Järvevana tunnelis on üks surnud tsoon. Muidugi Haapsalu poole sõites kaob levi päris ruttu.
- roska
- Digivanake
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 287 korda
Sõbralik kirjutas:Scott kirjutas:Vaidlen niipalju, et mida sa võrdled, kui DABis on jaamad, mida FM-is pole...
Võrdlesin konkreetselt neid jaamu, mis olid paralleelselt FM-is ja DAB-is. Mis puutub neisse kümnetesse-tänu-DABile-lisa(muusika)jaamadesse, siis minul pole neid vaja. Taustamuusika voo saan mina kätte striiminguteenuste abil. Playlist on alati täpselt see mida vajan ja helikvaliteet ka hea. Raadiojaamadelt ootan alati ka mingit sõnalist osa. Viker, Tallinn, R2, Kuku ja vahest harva ka SKY+ täidavad oma rolli FM-is hästi. Eu on ilus!
Raadio Tallinnas on muidugi tohutu sõnaline osa. Kui Sa soovid muusika kuulamise eest lisatasu maksta, see on loomulikult Sinu õigus.
Aga mul tekkis küsimus, mis see "õige" bitrate siis on? Ma olen samamoodi võrrelnud DABi ja FMi korduvalt, peale seda enam FMi kuulata ei soovi
-
- Entusiast
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 16 korda
Huvitav. Sai ka DAB testi algades teda FM-iga võrreldud ja kole pakkimine ning stereo puudumine viis kindlalt FM-i kuulamise jätkamisele.
- Scott
- Digivanake
- On tänanud: 67 korda
- On tänatud: 169 korda
Ja see üks kord ainult kuulasidki? Vahepeal on kuulajate tagasiside arvesse võetud ja asja ikka palju paremaks tehtud. Esialgsed arvamised, et DABi muksi mahub üle paarkümne jaama, on ka kõrvale heidetud ja 14 teenust per mux on maksimum.
alates (või alguses)
algades
alates (või alguses)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 21 külalist