Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

Siia võid lisada netist leitud uudise
Kasutaja avatar
Jeeriko
Entusiast
Postitusi: 355
Liitunud: 11:42, 03 Veebr 2009
Asukoht: Tallinn
    Windows 7 Firefox
On tänatud: 25 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Jeeriko » 15:58, 18 Aug 2016

sat.jpg
Sul pole õigusi, et siin postituses manuseid näha

Kasutaja avatar
laika
Entusiast
Postitusi: 216
Liitunud: 16:56, 11 Juun 2008
Asukoht: mudapealinn
    Windows 10 Chrome
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas laika » 20:15, 19 Aug 2016

Peeti vist seda silmas...
CqKYE6fWEAAGikB.jpg
Sul pole õigusi, et siin postituses manuseid näha

Kasutaja avatar
arkoko
DigiTVfänn
Postitusi: 949
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: 59°26'N 24°45'E
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 39 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas arkoko » 21:37, 19 Aug 2016

Mis koht see "на оголовках" on?
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}

rootsikunn
Digivanake
Postitusi: 1298
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
    Windows 10 Mozilla
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 201 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas rootsikunn » 21:41, 19 Aug 2016

arkoko kirjutas:Mis koht see "на оголовках" on?

https://www.google.ee/search?q=%D0%BD%D ... e&ie=UTF-8

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.


Kasutaja avatar
arkoko
DigiTVfänn
Postitusi: 949
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
Asukoht: 59°26'N 24°45'E
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 39 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas arkoko » 00:18, 20 Aug 2016

Ehk siis palutakse pannid korstende küljest maha võtta?
See pole justkui see, mida eelmises postituses mõeldi.
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 23:59, 20 Aug 2016

Venemaa president Vladimir Putin: ,,Loodan, et see provokatsioon ei ole lõplik valik ega saa meie partnerite lõplikuks valikuks ning võidab terve mõistus. Vaatamata tänase Kiievi võimu soovimatusele pidada meiega täisväärtuslikke diplomaatilisi suhteid saadikute tasemel, ei kavatse me suhtlemist lõpetada. Me loome sellegipoolest võimalusi suhtlemise edendamiseks, suhete hoidmiseks. Selge, milleks seda tehti - sest Ukrainas ei taheta või ei suudeta mingitel põhjustel täita Minski leppeid. Ja nad ei suuda selgitada omaenese rahvale tõsiseid möödalaskmisi sotsiaalmajanduspoliitikas."
Venemaa mere- ja maaväed aga harjutasid sõjavarustuse ja vägede kiiret viimist Krimmi poolsaarele.
Venemaa kaitseministeerium: ,,Eelnes logistikaõppus septembrisse plaanitud palju suuremale sõjaväeõppusele."
Logistikaõppust jälgis ka Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu. Peale relvajõudude osalesid õppusel ka Venemaa raudtee ja tsiviilkaubalaevastik.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/6f1d85 ... t-lopetada

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina erivaatlusmissiooni asejuht Alexander Hug: ,,Me avastame mürsulehtreid, mis näitavad, et Bogdanivkas või Mõkolajivkas kasutati raketikomplekse. Missiooni õhuluure näitab samuti, et nn Luganski rahvavabariigi alal on Miusinski lähedal 47 raketiseadet. Varem eemaleviidud raskerelvad toodi tulepositsioonidele tagasi. Selliste rikkumiste hulk mõlemal pool kontaktjoont kahekordistus nädala jooksul. Seda tingib poolte vastastikuse usalduse nappus."
http://maailm.postimees.ee/3806691/osce ... relvastust

Alistumatute rongkäigu korraldaja Iljana Haiduk: ,,24. augustil Ukraina iseseisvuse päeval tahame koguneda Kiievis Bessarabska väljakule, et liikuda mööda Kreštšatikut Mõhhailovska väljakule. Rongkäigus osalevad Maidanil terroritõrjeoperatsioonis hukkunute omaksed ning terroritõrjeoperatsiooni osalised, veteranid, vabatahtlikud, meedikud ja kaplanid. Meie rongkäik on rahumeelne ja apoliitiline. Me ei taha seal poliitikuid näha. Praeguseks on avaldanud soovi rongkäigule tulla tuhatkond inimest. Alistumatute rongkäik ei vastandu mingil juhul iseseisvuspäeva ametlikele üritustele."
http://maailm.postimees.ee/3806615/kiie ... e-rongkaik

Eile öösel puhkesid Ukrainas Mariupoli rannikulinna Talakivka lähistel kokkupõrked, kus Minski rahuleppeid rikkudes vahetasid omavahel tuld Ukraina sõdurid ja mässulised niinimetatud separatistid
http://www.rferl.org/emailtofriend/video/27932279.html

Venemaa Rahvavabaduse Partei (PARNAS) Riigiduuma kandidaadid Aleksei Koroljov, Aleksander Safronov ja Marina Kapitsa saatsid nädala algul Ukraina peakonsulaadile Doni-äärses Rostovis Ukraina transiitviisa taotluse, et viia Krimmis läbi valimiskampaania.
Ukraina välisministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Aleksei Makejev: ,,Arvestades, et see on okupeeritud territoorium, siis loomulikult ei saa Ukraina anda luba Krimmis valimiskampaaniat teha. Ukraina territooriumil ei saa lubada teiste riikide saadikute valimist."
http://maailm.postimees.ee/3806489/ukra ... aniat-teha

Südamlikke pilte oma lapsepõlvest Kiievis loob kunstnik Zoja Tšerkasskaja Iisraelis, kus ta elab alates 15. eluaastast. Kiievis sündinud Zoja Tšerkasskaja-Nnady lahkus kodulinnast 1991. aastal, NSV Liidu lagunemise aastal. Elab Iisraelis.
http://sputnik-news.ee/photo/20160819/3028416.html

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 23:13, 22 Aug 2016

Ukraina ülemraada liige ja Petro Porošenko bloki fraktsiooni kuuluv Sergi Leštšenko: ,,Raha eraldati Trumpi abile Manafortile et finantseerida selliseid teenuseid nagu lävepakuküsitluste läbiviimine valimistel, arvutite ostmine ja uuringute läbiviimine. Suurim ühekordne makse oli 3,5 miljonit dollarit. Manafort ei töötanud vaba Ukraina heaks, ta teenis üle kümne aasta Regioonide Parteid ning on selge, et tema töö maksti kinni. Raha anti üle sularahas ja arveldusi on võimatu jälgida, aga mul ei ole kahtlust nende dokumentide ehtsuses. Kui hr Manafort eitab mingeid väiteid, arvan ma, et ta tuleb selles asjas üle kuulata, ja ta peab tõestama oma positsiooni, et ta ei olnud sellega seotud."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75389377

Donetski oblasti elanik Aleksander meenutamas Malaisia reisilennuki MH17 allakukkumise päeva: ,,Kokkasin õues, kui äkki tiirutas kaks sõjaväelennukit. Üks neist sööstis üles ja siis toimus plahvatus. Osa lennukist kukkus meie suunas ning reisijaid hakkas sellest välja kukkuma. Kehad lendasid katustele, juurvilja aedadesse ning sattusid puulatvadesse..."
Aleksandriga samas külas elav Ljudmilla: ,,Kui see oleks olnud Buk, siis oleksime sellest näinud taevas jälgi. Ent seal polnud ühtegi. Igastahes, meie sõdijatel polnud algselt ühtegi Buki. Arvatavasti oli see provokatsioon: nad tahtsid seda õnnetust teha Vene õhuruumis. Ettekäändena alustamaks kolmandat maailmasõda."
Umbes 18 kuud tagasi oli Donetskis plakatid, mis kutsusid armeesse. Tänaseks on need vahetunud tumepunast DRV passi käes hoidva Zahhartšenko portreega. Plakati tekst: ,,Hakake rahvavabariigi elanikukd!" Lisaks kutsutakse plakatiga inimesi maksma arveid ja võitlema korruptsiooni vastu. Putilovski sillal on õhku lastud tank, mille sees on surnud tankijuhtide kehad. Selle tanki juures seismine on keelatud. Donetski tänvad on vaiksed, õdusad ja puhtad: kohalike sõnul pole linn olnud varem nii puhas, isegi mitte enne sõda. Purskkaevu lähedal olevatel pinkidel istub palju pitsiga õlgkübaratega naissoost vanainimesi, kes arutavad sõja teemasid: ,,Laps, eile kuulsin, et sisse tuli kolm ja väljus kaks. Niimoodi räägime siin vägedest. Kahju, et hilinesite teatri hooajale. Meil on tõeliselt uhked esitlused!"
Hetkel võib Donetskis relva kanda ainult kohalik politsei. Peatee kõrval asuvas kohvikus räägib üks blond naine šampanjat juues sõbrale, et tema pere omab nüüd kolme autot: üks Ukraina, teine Vene ja kolmas DRV numbritega, et olla valmis olukorra muutuseks. Enamus Donetski elanikest keeldus avaldamast oma õiget nime, kuna nende sugulased elavad Ukraina okupeerimata aladel. Donetski ettevõtja sõnul saadakse tagasi kaks aastat tagasi konfiskeeritud autosid.
Ettevõtja: ,,Kohtud on menetlustega ülekoormatud, ent otsuseid tehakse ja täidetakse. Minu naaber sai oma kuuliaukude ja veidi verise Lexuse tagasi. Kui Venemaal seadust rikud, siis annad politseile altkäemaksu ja sõidad edasi. Ent meie inspektorid kardavad nüüd altkäemaksu vastu võtta ning parema meelega kirjutavad trahve. Kuidas me saame sellises olukorras äritseda?"
Kohaliku telekanali kaudu otsib DRV kaitseminister tankide juhte.
Sõjatsoonist varem lahkunud hakkavad tagasi tulema. Donetski ülikooli kolm semestrit lõpetanud Maria: ,,Alguses plaanisime perega sõjaväe operatsiooni ajal olla Kiievis sugulaste juures. Minu isa jäi maha võitlema.Kui mind kutsuti separatistik, siis vaikisin. Minu venda peksti koolis, kuna isa peeti vaenlaseks. Tean, et kõik Kiievis pole sellised ja osa minu sõpru sai seal hea järje peale. Ent meil polnud õnne. Seetõttu läksime Venemaale. Seal polnud samuti lust ja lillepidu. Kogu perele valmistas rendi maksmine raskusi. Loobusime sellest ning naasime koju. Tundub, et hetkel on kõik tavaline ja meie linnaosa pommitatakse harva."
Baarimees: ,,Kui teid võetakse öösel kinni, siis teid arreteeritakse 15 päevaks. Ning see pole halvim valik. Hiljuti toimus Šahter Plaza ööklubis salajane pidu. Nad saatsid selle laiali ajamiseks eriüksuse. Peo külalised viidi peaaegu eesliinile, kus neid hipstereid pandi kaevama."
Ettevõtjale Rinat Ahmetovile kuuluvad tehased maksavad palka grivnades, ent enamus ettevõtted maksavad rublades. Petrovski rajoonis asuva peamise panga ette tekib keskpäevaks ülipikk järjekord. Enamjaolt on ooteaeg kogu pärastlõuna.
Lapsekäruga naine: ,,Olen siin 2000 rublalise lapsetoetuse pärast. Mida selle eest osta saab? Minu ema ootab hetkel humanitaarabi järjekorras ning lisaks on meil juurvilja aed. See hoiab meid elus."
Ukraina sotsiaalabile õigust omavad peavad selle saamiseks reisima Kiievi kontrollitud alale. Kõige rohkem humanitaarabi jagab Rinat Ahmetov.
Andrei Vitaljevitš: ,,Tundsin nendes järjekordades seismise pärast häbi. Olen kaasprofessor - ikkagi kunagi teatud mõjuvõimuga isik. Ent harjuma peab kõigega."
DRV taastuskeskus: ,,Zahharšenko viimane käsk oli piirata humanitaarabi andmist teatud elanikkonnale. Eelised on vigastatutel, vähe pensioni saavatel pensionäridel ja mitme lapsega pered."
Humanitaarabi saabub kord kuus, ent tehnilistel põhjustel juunis üldse mitte. Juunis saab humanitaarabi ainult Lugansk.
Ukrainas ja Venemaal äritsev isik: ,,Pidevalt on keelud ja salakaubandus. See toimub nii Vene kui ka Ukraina piiril. Kui piiripunktis maksta kilogrammi kohta 12 grivnat, siis võid tuua kui palju tahes. Sõdurid on viimase kahe aastaga selliselt varanduse kokku ajanud. DRV poolel on altkäemaksu raskem anda. Ent ukrainlastele see sobib veel. Lihtsalt kujutlege: kogu liha töötlev tehas saab Ukraina liha salakaubanduse näol."
Ärimees: ,,Mul pole Ukrainasse raudtee kaudu kauba saatmisega üldse probleeme. Kivisütt kaevandustest ja Ahmetovi tehastest viiakse samamoodi. Nad sõdivad meie vastu, ent ostavad meilt kivisütt. Nii palju siis sõjast."
Jenakijevost pärit ja oma ehitusäri taastav Igor: ,,Kujutlege, ma pean kaupade saatmiseks Luganskisse või siia tagasi tegema tollivormistust kaks korda. Võimud üritavad kõigest raha saada! Aidake äridel taastuda! Peatage maksud mõneks ajaks." Ta ajaks Venemaaga meeleldi äri, kui Venemaa tunnustaks DRV.
Väga vähe ärimehi hoiavad keskpankades raha. Tavaliselt hoiavad nad oma raha nii Venemaa kui ka Ukraina pankades. Kaupade seaduslik import ja eksport toimub Lõuna-Osseetia kaudu, ent see on vaevarikas, bürokraatlik ja ebamugav. Donetski tänavatel reklaamitakse kergemat viisi: ,,Import. Eksport. NGO (= Riikidevahelised Arveldused Keskpankade Kaudu)."
Donetski ärimees: ,,Venemaaga äri ajamiseks peab DRV või LRV ettevõtte hankima välismaal tehtava majandustegevuse jaoks loa ning avama keskpangas konto. Ettevõtte Venemaal asuvad partnerid peavad avama konto asukohas ,,NGO Rostovis". Sealt edastatakse raha ettevõtte kontodelt rahvavabariikide kontodele." NGO on ametlikult mittetulundusühing, ent lühend tähendab tegelikult pangavaba krediidiettevõtte (omab teatud panga ülesandeid, ent ei saa eraisikutele avada kontot. Riikidevahelised Arveldused Keskpankade Kaudu avati Moskvas 2015. aastal ja see sai panga litsentsi 2016. aasta aprillis. Venemaa maksuameti sõnul on selle ainuaktsionär ZAO Forward. ZAO Forwardi asutasid ettevõtted RBC-TV ja RBC-TV Moskva, ent 2014. aasta suvel müüsid nad oma Forwardi aktsiad RBCle kuuluvale maksuvaba ettevõttele Gattico Holding Ltd. Alates 2015. aasta 1. aprillist on ZAO Forwardi peadirektor Vjatšeslav Mazurin. Sama aasta 8. aprillil asutas ta Riikidevahelised Arveldused Keskpankade Kaudu ning liitus selle juhtkonnaga. Riikidevahelised Arveldused Keskpankade Kaudu esindused asuvad täpselt Venemaa ja Ukraina tunnustamata rahvabariikide piiri ääres.
Vene finantsekspert: ,,Ainus viis raha käitlemiseks on kasutada sularaha. Ärimehed kandsid sularaha üle piiride oma kohvrites, ent nüüd võtavad nad lisaks julgeoleku meetmed."
Delovoj Farvater ettevõtte advokaat Marina Jemeljantseva: ,,Vene pank ei ava suure tõenäosusega kontot DRV keskpangas, ent Venemaa pangad võivad vabalt avada kontosid DRV pärit ettevõtjatele. Venemaa ja Donetski vahel on ainus raha liigutamise viisiks sularaha."
Bankir.Ru analüütik Aleksander Kudrjavtsev: ,,Riikidevahelised Arveldused Keskpankade Kaudu püsib tundmatu päritoluga pankdevaheliste krediitide najal. Suurem osa rahastusest on tulnud välismaa pankadest ning pank ei jaga oma algsete koostööpartnerite kohta teavet.
Osa poodides olevatest kaupadest kannavad märgistust ,,Valmistatud LRVs". Suitsu imporditakse Ukrainast, Venemaalt ja Bulgaariast. Donetskis asub paar võimude hallatavad poodi ehk Esimese Rahvavabariigi Supermarket.
Riigistamise seadus on läbinud DRV rahvanõukogu, ent Zahhartšenko pole sellele veel alla kirjutanud ning seaduse täpsemat sõnastust pole avaldatud.
Endine Donetski regiooni Regioonide Partei liige: ,,See on Zahhartšenko võimsaim relv. Ukraina võimud peavad arvestama sellega, et kui nad ei vasta DRV nõuetele, siis seda relva kasutatakse nende vastu. Oligarhide juhitud ettevõtted riigistatakse ja nende endised omanikud hakkavad Kiievilt kahjutasu nõudma. Riigistamis teostatakse hetkel ,,ajutine avalik haldus" nime all. Donetski ametnike sõnul rakendatakse seda mittetöötavatele ettevõtetele, mille omanikud on okupeeritud alalt lahkunud. 2016. aasta mais võttis rahvavabariik üle Metro jaemüügi keti, kolm tehast, kaks bussijaama, kolm liikluse kontrollijaama, hambakliiniku ja 21 kaugbussi terminali. Lisaks on ajutiselt üle võetud Gorlivka masinaehitustehase ja Donetski elektrometallurgia tehase. Turgude rent läheb rahvavabariigi riigikassasse. Rahvavabariigi nõukogul on komitee, mis tegeleb eelmainituga.
Majak turu direktor Viktor Stepanov: ,,Rendi läheb riigikassasse juba aasta aega. Esmalt läksid nad pommitamise tõttu turu maha jätnud omanike turgude kallale. Meiega oli raskem, kuna me ei lahkunud ning jätkasime kauplemist isegi pommitamise ajal. Meil oli valitsuses väike mõjujõud, mis hoidis meid turvalises kauguses. Olen kindel, et minu äri võetakse üle, olgugi, et dokumendid on peaaegu korras. Nad lubavad meile kompensatsiooni. Ent, kes hindab ja millised on viitehinnad?"
Parlamendi komitee arutab hetkel Majaki turu riigistamist ning Stepanovi arutlemisse ei kaasatud.
Parlamendi komitee juht, kolonel Sergei Zavdovejev ehk ,,prantslane" lubab ettevõtete omanikele õiglast kompensatsiooni.
Zavdovejev: ,,Hetkel oleme sõjas. Sünnib noor rahvas. Meie funktsioneerimiseks on vaja tehased taas töökorda seada. 80% eraettevõtjatest on lahkunud Ukrainasse ja rahastavad nüüd ATOt (terrorismivastast tõrjet). Hooned on maha jäetud ja varisevad ning bandiidid röövivad neid. Elame humanitaarabist. Ent need ei jää igavesti kestma. Me ei pea olema muiduleivasööjad, kes imevad teisi riike tühjaks."
DRV ehituse, majutuse ja avalike asutuste minister Sergei Naumets naases Donetski Sotšist, kus ta ehitas Olümpia rajatisi. Tema perekond elab siiani Venemaal. Ehitamise rahastus tuleb Venemaa humanitaarabist.
Naumets: ,,Eramaja ruutmeetri keskmine kulu on 30000 rubla."
Kohalike ettevõtjate sõnul on ehitamine üks vähestest võimalustest DRV raha teenida. Ehitamist reguleerib peatöövõtja ehk Donbasstroy usaldusfond ja selle alltöövõtjad. Nad taastasid 50 kooli ühe kuuga.
Ehitusettevõtte direktor: ,,Me kõik anname endast parima. Esmalt peame linna taas korda tegema, teiseks vaatavad meie tööd üle Venemaa järelevaatajad. Mis oleks, kui nad paluksid hiljem meilt neile töötada? Usaldusfond on Donetski põhine, ent seda juhib tegelikkuses Venemaa ettevõte. Me kõik näeme väga hästi, et arengut ei tule. Kõik ehitatakse Venemaa abiga ja Venemaa rahaga. Venemaa ettevõtjad saavad sellest kasu ning meie majandusest ei jää peaaegu midagi järgi. Pärast meie ehitamist ei tule pikka aega ühtegi suuremat ehitust. On aeg lahkuda. Mul on väike laps, seega mis riigi kodanikuks ta saab? Tunnustamata riigi?"
Peaaegu kõik Donetski lennujaama lähistel Oktoobri rajoonis asuvad elumajad on pommitamises kahjustada saanud. Varemeid peidavad rohi ja lilled ning mooruspuu viljade tindimusti laike täis teed on ebaühtlased.
Ühel hetkel tuli grupp sõjaväe vormis mehi Meduza ajakirjaniku juurde ja palusid endid ülejäänud sealviibimise ajaks kaaslaseks. Lisaks hoiatasid nad ajakirjanikku, et ta ei pildistaks üheksakorruselist hoonet.
Sõdur Vitali: ,,Tulin Donbassi Tšeljabinskist. Alustasin suhet Gorlivka tüdrukuga."
Oktoobri rajooni Stratonavtovi tänaval on alles jäänud kaks perekonda - eakad kaksikõed ning äsja oma isa matnud vend ja õde. Ülejäänud elanikud käivad rususid eemaldamas ning harivad oma juurvilja aedu. Varemete ja plahvatuste moodustatud aukude vahel on kenad ja rohuvabad peenrad. Donetski linna ehituse juhtkond on kaks aastat külastanud sarnaseid paiku ning üles märkinud kahjud.
Juhtkonna peaspetsialist Larisa Pulina: ,,Võimud taastavad väliskülge ainult üldise renoveerimise (katuse lappimine, seinade parandamine ja akende paigaldamine) aspektide raames. Ülejäänud tööd jäävad elanike õlule.
Sõdurid: ,,Pataljonide integreerimine ei läinud alati ladusalt, kuna paljud komandörid mässasid."
Paar kuud tagasi jõustus käsk, et ajakirjanikud ei tohi ilma eriloata eesliinile minna.
Endine ärimees ja praegune leitnant ,,Granitsa (Piir)": ,,Pidime vägedes taastama korra. Ja venelased on abivalmid. Ei midagi enamat. Nad annavad eksperte. Nad õpetavad, kuidas asju parandada. Enamik meie sõdureid pole saanud palju treenida. Nad ei tunne relvade ega lahingutaktikate tehnilisi nüansse. Me lihvime seda hetkel treenimisaasutustes. Vahel kirjutame märkmeid oma tahvlisse, ent need edasi anda meie alluvatele."
Granitsa asub Donetski lennujaama lähedal asuvas eramajas, mis oli kunagi luksuslik suvila, ent nüüd iseloomustab seda tahmane raudahi ning ukse kõrval ritta pandud tulirelvad. Eesliini ja nende kvartalite vahemaa on peaaegu kaks kilomeetrit. Päevasel ajal ei tulistata, kuna kuumus tõuseb 50 kraadini.
Sõdur naerdes: ,,Tankil saab mune praadida."
Öösel täristatakse relvadega, mille laske on kuulda Donetski kesklinna. Üksikud lasud ei häiri enam kohalikke ning nad on õppinud ära tundma, kust poolt lasud tulevad. Oktoobri rajooni elanikud ja sõdurid kinnitavad, et 2016. aasta suvel on tulistamine hoogustunud. Vanemleitnanti Petrovitši korterid asuvad kontaktjoonele lähemalt. Eesliini ja ukraina sõdureid eraldab 400 meetrit. Kaevikud on joondatud seemneid, kurke ja tomateid sisaldavate kottidega.
Petrovitš: ,,Võtkem näiteks Inglise Brexiti või kuidasiganes seda kutsutakse. Kogu maailm austab inimeste otsust ja mitte keegi ei koonda vägesid. Šotlased tegid samuti ilma probleemideta referendumi. Miks meie referendumi ei austata?"
Eesliinil olevad sõdurid, pargipinkidel istuvad naised ja nende mõtteviisidega sarnased poliitikud on kõik ühel nõul, et Kiiev sekkus regiooni jõuliselt pärast Euromaidani revolutsiooni. Taksojuht rääkis kuulujuttu, et Venemaa on uue regiooni jaoks tootnud numbrimärke.
DRV rahvanõukogu juht Denis Pušilin: ,,Jah, 2014. aastal soosisid paljud ühinemist Venemaaga. Arvan, et see oleks õige olnud. Ent Venemaa järgib rahvusvahelisi seadusi. Mis puutub Krimmi, siis see protsess oli seaduslik. Meiega on teine lugu - seetõttu tegime referendumi mitte Venemaaga ühinemise vaid iseseisvuse nimel. Nüüd on meil valik Ukrainaga taasühineda mitte föderatsioonina vaid konföderatsioonina. Seisame silmitsi väljakutsega reformida kogu riiki. Hetkel loome vabariiki, mis saab iga muu regiooni eeskujuks. Kui Kiievi võimud ründaksid, siis nad tooksid meie regiooni surma - sõna otsese mõttes. Mõtlen ka tsiviilisikuid, kuna võimu juures olijad ei pääse niikuinii."
Donetski vabariigi liikumise asutaja Andrei Purgin: ,,Praegune olukord on tsivilisatsiooni lõpp, ent usun, et Venemaaga taasühinemise unistust ei tohiks unustada. Mõelge regiooni liitumise kofitsiendi mõiste üle. Krimmi koefitsient oli 8-10 korda madalam Ukraina keskmisest ning Donbassis on see teistest regioonidest kõrgem. Seetõttu ei tulnud Krimmi stsenaarium kõne alla. Kirjutasin alla dokumendile, mis kutsus Venemaad regiooni annekteerima, ent see oli vaid deklaratsioon. DRV peamine mure: Kas paned püksid jalga või võtad ristimärgi ära. Ministrid tagandavad kohalikke võime, ent ei too kedagi asemele. Tulemuseks on kaos. Ma ei saa isegi öelda, et kindel minister on ebapädev vaid kogu süsteem on. Ühest küljest jantleme sõjaga, ent teisest küljest püüame tõestada, et oleme rahuajas. Ja inimesed saavad kognitiivse ebakõla: miks ööklubid pole keelatud, kui oleme sõjas? Miks Donetski ja Luganski vahel on tollipunktid ning miks meie passi ja kotti kontrollitakse kaks korda? Kui inimesed kõndisid tänavatel, siis see polnud neil mõttes. Võimud püüavad jäljendada Vene riigiaparaati pisikesel ja sõjast rebenenud alal."
Purgin räägib enamjaolt Venemaal toimuvatel kohtumistel ja foorumitel edasi arenemise paradigma loomisest. Ta ei suhtle DRV mõjuvõimsate inimestega enam eriti.
Donetskist 130 km kaugusel asuv Sedovo on kahe tunnustamata vabariigi ainus puhkekeskus. Peaaegu kogu linnas on märgid ,,Vaba kohta pole". Kunagine kuur on tuunitud kahetoaliseks toaks, milles maksab üks tuba 200 rubla ja kogu tuba 400 rubla. Sedovos asub ka paar sanatooriumi. Metallurgi sanatooriumis võetakse ühelt inimeselt 12 000 rubla. Pärast varisemist korda tehtud hotellides maksab öö 600 rubla ning selle eest saab jagatava duši ning tarbida järjekorras vett. Valjult hõikavad lapsed hüppavad roostetanud kaidest Aasovi merre ning täiskasvanud jahutavad endid kalapaatide vrakkide varjus. Igas rannas müüakse lettides jäätist, mahla ja õlut.
Jenakijevost pärit Svetlana: ,,Pärast kaks aastat tagasi alanud sõjast on see meie esimene puhkus väljaspool kodu. Lapsed ei jäänud magama. Nad ütlesid, et ilma lähedal kuuldavate plahvatuste on liiga vaikne."
Lastele on lõbustuspark ja täiskasvanutele lasketiir, kus popimad sihtmärgid on Maidanijärgsete poliitikute (Jatsenjuki, Porošenko, Tõmošenko) ja Obama portreed.
Lasketiiru omanik naerdes: ,,Näed? Lastud sodiks. Ent hiljuti palus meessoost vanur Putini portreed, et selle pihta lasta."
Endised sõdijad ja praegused rahva kaitsjad puhkavad Sedovos.
Baari teenindaja: ,,Sõdijatele meeldis ärpleda, täis juua, lasta ning muid jamasid teha. Hetkel on palju vaiksem. Keegi ei tassi relvi enam. Ainult siis, kui komandörid tulevad relvastatud ihukaitsjatega."
Sedovo öörahu rikkujad viiakse Novoazovski kontrollpunkti ning lastakse hommikul vabaks. Päikeseloojangul suunduvad inimesed rannast baariderohkesse tänavasse. ,,Miami ööklubi" sissepääsu tasu naistele on 50 rubla ja meestele 100 rubla. Laserišhow pimestab silmi ja maalib külalisi. Baaris tellivad kokteile ja õlut vaba aja riietes noored ning lühikeses riietuses tüdrukud, vanemad naised ning noored mehed. Osa neist üritavad lavale saada. DJ karjub Bon Jovi loost ,,It's My Life" üle: ,,DRV! Sedovo! Näidake mulle oma käsi!"
Relvastatud turvameestest ümbritsetud sõjaväe riietes mees tantsib publikust veidi eemal. Kõrvulukustavalt valju heli saatel karjub ta viisi: ,,D!R!V!".
https://meduza.io/en/feature/2016/08/18 ... el-ukraine

Ukraina president Petro Porošenko: ,,Ida-Ukraina ja Krimmi olukorra pingestumisel ... oleme sunnitud kehtestatama sõjaseisukorra ja kuulutama välja mobilisatsiooni. Koos välispartneritega suudab Ukraina sundida agressori istuma läbirääkimistelaua taha ja täitma Minskis võetud kohutused ning naasma Normandia formaadi juurde. Ukraina võib arvestada võiduga, kui sel on võimas, hästi väljaõpetatud ja relvastatud, isamaaliselt meelestatud sõjavägi ja tsiviliseeritud maailma toetus. 18. augustil leidis Donbassis aset rekordiline hulk tulistamisjuhtumeid. Peaaegu sada. Tähelepanuväärne hulk neist toimus suurekaliibrisistest suurtükkidest. Kui varem tulistati kergtulirelvadest ja miinipildujatest ning kontaktjoonel, siis praegu tulistab vastane ladusid ja komandopunkte, mis on kontaktjoonest 8-12 kilomeetri kaugusel."
17. augusti öösel langes Donbassis kolm Ukraina sõdurit.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/1eea37 ... lisatsioon

Annekteeritud Krimmi poolsaarel korraldatavatel Venemaa riigiduuma valimistel kandideerib Sevastopoli linnas kokku 9 kandidaati ning üks neist on kunagise NLKP keskkomitee peasekretäri Leonid Brežnevi lapselaps Andrei Brežnev, kes kuulub Sotsiaalse Õigluse Kommunistlikusse Parteisse, kuid kuna seda erakonda pole valimiste ajaks justiitsministeeriumi poolt ametlikku erakondade nimekirja lisatud, kandideerib Nõukogude Liidu endise juhi pojapoeg hoopis Kremli-meelse rahvuslaste erakonna Rodina valimisnimekirjas. Andrei Brežnev kandideerib ühemandaadilises ringkonnas.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/5ed434 ... -lapselaps

Soome suursaadik Moskvas Hannu Himanen: ,,Venemaa ja Ukraina suhete pingestumine viimasel ajal ning Minski protsessi peatumine viitab senisest suurema konflikti algusele Venemaa ja Ukraina vahel. Midagi on juhtumas, kuid mida täpselt, sellele on raske vastata."
Soome suursaadik Kiievis Juha Virtanen: ,,Mingid märgid ei näita seda, et Ukrainal oleks mingi soov Krimmi jõumeetmetega tagasi võtta. Ukraina on kogu aeg rõhutanud seda, et Krimmi küsimus peab saama poliitilise ja diplomaatilisele lahenduse."
Suursaadikud: ,,Olukorra pingestumine on murekoht mitte ainult Ukrainale, vaid kogu Euroopale."
http://www.ohtuleht.ee/754827/soome-suu ... b-laieneda

Krimmi poolsaare Armjanski linna titaanitehase töötaja Jevgeni: ,,Me ühinesime Venemaaga ja nemad lõpetasid meist hoolimise. Inimesed on naiivsed. Nad arvasid, et kui me oleme Venemaa osa, siis on kõik nagu Venemaal. Hinnad on tõepoolest tõusnud Venemaa tasemele, aga palgad on jäänud samaks. See on peamine probleem."
Jevgeni kardab oma ülemuste kättemaksu, mistõttu palus ta oma perekonnanime artiklis mitte avaldada. Sama oli ka teiste uudisteagentuurile oma ja Krimmi olukorrast rääkinud meestega. Kui Krimm oli Ukraina kontrolli all, olid kaubad ja teenused taskukohased, ja tehases töötavatel inimestel oli võimalik neid endale üldjuhul lubada. Kuid pärast Ukraina võimude blokaadi on veokulude tõttu kaupade hinnad hüppeliselt tõusnud.
17 000 rubla (235 eurot) kuus teeniv Pavel: ,,Ma suudan ainult toitu osta, isegi riiete ostmisega tekib raskusi. Sellest jaguks Ukrainas, sest hinnad on seal madalamad, aga mitte siin. Ma olen šokis. Mu palk ei tõuse, samal ajal kui kõik läheb ümberringi aina kallimaks."
Kolm tehasetöötajat: ,,Palgad varieeruvad 10 000 rublast laboratooriumi assistendil kuni 21 000 inseneriosakonna juhil."
Keemiatehase pressiesindaja: ,,Ei soovi kommentaare jagada."
Igavlev ettekandja peaaegu inimtühja restorani Euroopa terrassil populaarse Jevpatorija ranna lähedal: ,,Kui me olime Ukraina osa, oli siin palju rohkem inimesi. Raske oli läbi rahvamasside liikuda."
Dulberi-nimelise restorani ettekandja Natalja: ,,Inimesed ei kuluta enam raha, nad teevad minimaalseid oste ja annavad vähe tippi. Meil on praegu rublakriis, hinnad on kõrged. Inimesed tulevad Venemaalt ja nad on šokis, kui kallis kõik Krimmis on. Me oleme isegi sellepärast šokis."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75403369

Toomas Alatalu: ,,Antud juhul pani säärase ponnistuse mõttekuse kenasti paika „Soome kahe välispoliitika“ väljakäimise aeg 2012-13. aastal (Eestis refereeringud 2014.a. algul). Järgnes ju see, et Moskva võttis ette järjekordse naaberriigi ja tegi Krimmis, mida tahtis ja teeb Ida-Ukrainas, mida teeb. Muu maailma toetab küll Ukrainat, ent nii, et pole näha naabrimehe ebaseaduslike toimetamiste lõppu! Pole juhus seegi, et juba arutatakse käigult ilmunud plaane Ida-Ukraina „finlandiseerimiseks“ ehk siis uue teise riigi sise- ja välispoliitika kontrollimise vormi loomisest. Nagu veerand sajandit tagasi Soome puhul, nii on ka praegu Ukraina puhul kõige lihtsam arvustada selle juhtide poliitikat ja käitumist. Unustades selle, et tegu on nõrgematega, kelle käitumise raamid määrasid ära suurriikide omavahelised kokkulepped. Ja kui nüüd otsida seda momenti ajaloos, mil Kreml avastas võimaluse Ukrainas toimuvat mõjutada, oli see kindlasti ülalmainitud ajavahemik august-detsember 1991, mil Ukrainal tuli demokraatlike suurriikide nõudmisel, et autoritaarne suuriik oleks ette rahuldatud, rahvahääletusi korraldades ja seadusi vastu võttes tõestada oma esialgse otsuse õigsust. Samuti ei maksa unustada, et Ukraina iseseisvust tunnustati alles pärast seda, kui temast oli saanud ka SRÜ liige. Balti riigid ja Gruusia, kes 25 aastat tagasi oli ainsana end NSV Liidust lahkunuks kuulutanud – tegi seda 9. aprillil 1991 – teatavasti pääsesid sellest sundkooslusest. Elik - mõnedel rahvastel tõesti veab ajaloos."
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/toomas ... d=75401395

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 19:56, 23 Aug 2016

Kirde-Ukrainas Sumi linnas pidasid parempoolsed aktivistid üleeile õhtul toetusmarssi, et avaldada toetust 15 kahtlusalusele, keda süüdistatakse mitmeid elusid nõudnud rahutuste korraldamises aasa tagasi riigi parlamendihoone ees. Organisatsiooni Paremsektor ja teistesse rühmitistesse kuuluvad liikmed kutsusid üles kinnipeetavate – keda nad nimetaid poliitvangideks – vabastamisele.
http://maailm.postimees.ee/3810399/vide ... -toetuseks

Täna leidis aset konverentskõne Venemaa riigipea Vladimir Putini, Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi François Hollande'i vahel. Kremli kinnitusel juhtis Putin vestluse raames tähelepanu Ukraina "provokatsioonidele" Krimmi poolsaarel ning samuti väljendati muret ka Ida-Ukraina ebastabiilsuse pärast.
Prantsusmaa presidendi kantselei: ,,Hollande oli mures Donbassi vägivalla pärast. Olukorra pingestumine ohustab Minski rahuprotsessi."
Kremli teatel leppisid Venemaa, Saksamaa ja Prantsusmaa president kokku, et 4.-5. septembrini Hiinas toimuva G20 tippkohtumise raames arutatakse koos ka Ukraina olukorda.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/36aa9a ... ise-raames

Ukraina noorsoo- ja spordiminister Igor Ždanov: ,,Meie esimene probleem on spordi krooniline alafinantseeritus. Sellest ajast saati, kui riik iseseisvaks sai ehk 25 aastat. Teiseks on Ukraina sõjas. Kui meid võrrelda, siis teiste sõdivate riikidega. Kolmandaks polnud kohtunikutöö eriti objektiivne - meilt läks mängudele 12 maailmameistrit, kellest ainult üks võitis kuldmedali."
http://www.ohtuleht.ee/754961/ukrainlas ... kohtunikud

Ukraina rahvusliku mälu instituut otsustas korraldada ekspeditsiooni "Ukraina põlisaladele". Marsruut kulges Lvivist läbi Poola. Lvivist läbi Poola mööda "Ukraina põlisalasid" — selline on Ukraina rahvusliku mälu instituudi ekspeditsiooni marsruut. Kõige järgi otsustades peetakse silmas nn Punase Vene alasid (v.k. — Червонная Русь). See ajalooline piirkond hõlmab praeguse Ukraina lääneosa ning Poola ida- ja kaguosa. Punane Vene ise kuulus Kiievi Vene koosseisu.
Ajaloolased: ,,Kaasaegne Ukraina ja Kiievi Vene on kaks täiesti erinevat moodustist ja nende vahele ei saa mingil juhul võrdusmärki panna. Järelikult ei saa need piirkonnad olla "Ukraina põlisalad". Peale selle elab seal praegu palju subetnoseid, kes ei pea end ukraina rahva osaks."
Ametlik Varssavi ei ole praegu kuidagi reageerinud instituudi soovile viia seal läbi ekspeditsioon, kuid reageerisid Poola avalikkuse esindajad, nimetades seda aktsiooni poolavastaseks. Kui juba rääkida põlisterritooriumidest, siis on Lääne-Ukrainal hoopis rohkem ühist Poola, kui Ukrainaga. Need maa-alad, mis moodustavad praegu Lvivi, Ternopoli, Ivano-Frnkovski, Volõõnia ja Rovno oblasti, kuulusid kunagi Rzeczpospolita koosseisu ja said Ukraina osaks alles 20. sajandil ajalooliste sündmuste keerdkäikudes. Muide, hiljuti tekkis Poolas organisatsioon "Ristide Restitutsioon" (poola keeles — Restytucja Kresów), mis tegeleb Lääne-Ukraina territooriumilt deporteeritud Poola perekondade esindamisega. Lähiajal kavatseb ta esitada Kiievi vastu hulga kohtuhagisid ja nõuda tagasi Poola omandi, mis asub Lääne- Ukraina territooriumil või selle poolakate maha jäetud kinnisvara kompenseerimist. Ärgem unustagem ka Ukraina Taga-Karpaatia oblastit, mis erinevatel aegadel oli Austria-Ungari impeeriumi, Rumeenia ja Tšehhoslovakkia osaks. Taga-Karpaatia oblasti elanikkonnast on 12% ungarlased, mõnedes rajoonides moodustavad nad isegi elanikkonna enamuse.
http://sputnik-news.ee/politics/20160823/3055659.html

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 23:11, 24 Aug 2016

Ukraina peaprokuratuur riputas Youtube’i katkeid president Putini nõuniku Sergei Glazjevi telefonikõnedest.
Ukraina peaprokurör: ,,Glazjev on Ukrainas võtmeisik kuritegude sooritamisel. Glazjev, tema kaaslased kuriteos ja ka Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu on seetõttu kohtu ette kutsutud ja neile on ka kulleriga kutsed saadetud."
https://www.youtube.com/watch?v=3sLQyOmgbCI

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8093
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas peeter3000 » 17:11, 25 Aug 2016

soomekeelne uudis on veidi asjalikumalt kirjutatud, kui eesti meedia oma:
Venäjän asevoimien ylipäällikkö, presidentti Putin on määrännyt suuren osan maan asevoimista pikaiseen valmiustilatarkistukseen. Tämä merkitsee, että maan eteläinen sotilaspiiri ja lukuisat muut yksiköt ovat olleet täydessä taisteluvalmiudessa aamusta kello 7 alkaen.
Valmiustilatarkistus koskee koko eteläistä sotilaspiiriä, joka kattaa alueet Ukrainan-vastaisella rajalla ja Kaukasuksella. Lisäksi valmiuteen on asetettu osia Läntisen ja Keskisen sotilaspiirin yksiköistä, Pohjoisesta laivastosta, ilmavoimista ja ilmakuljetusjoukoista.
Venäjän varapuolustusministeri Anatoli Antonov on määrätty informoimaan ulkomaisia sotilasattaseoita suuresta taisteluvalmiustarkastuksesta. ilmoittaa puolustusministeri Sergei Shoigu.
Shoigun mukaan eteläisen sotilaspiirin joukot muodostavat parhaillaan osastoja, jotka kykenevät suojaamaan itseään siirtymisen aikana. Läntisen ja Keskisen sotilaspiirin joukkoja testataan, että ne kykenevät tukemaan toimintaa strategisessa suunnassa lounaaseen, Shoigu kertoo.
Puolustusministerin mukaan harjoituksen ensimmäisen vuorokauden aikana on tärkeää tarkistaa joukkojen kyky suorittaa erityisiä taisteluvalmiuteen liittyviä aktiviteetteja.
Tällä hetkellä joukot vastaanottavat varusteensa, aseensa ja ammuksensa, nousevat ajoneuvoihin ja muodostavat kolonnia siirtyäkseen rautatieasemille ja lentokentille.
---
http://uudised.err.ee/v/valismaa/ad4514 ... -kontrolli


Relvajõudude kõrgeima ülemjuhataja president Vladimir Putini otsusel kuulutas Venemaa välja Lõuna, Lääne ja Kesksõjaväeringkonna väeosade ja Põhja-Jäämere laevastiku, samuti õhujõudude ja õhudessantväe ootamatu kontrolli, mis kestab 31. augustini, ütles kaitseminister Sergei Šoigu neljapäeval.

"Vastavalt Vene relvajõudude kõrgeima ülemjuhataja otsusele algas järjekordne ootamatu kontroll. Lõuna sõjaväeringkonna, osa Lääne- ja Kesksõjaväeringkonna väeosi ning Põhja-Jäämere laevastik, samuti õhujõud ja õhudessantvägi viidi kell seitse hommikul täielikku lahinguvalmidusse," ütles Šoigu sõjaväejuhtkonna nõupidamisel.

"Kontroll viiakse läbi 25.-31. augustini," selgitas minister.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 20:33, 25 Aug 2016

Ukrainas Donetski kesklinnas toimus nn Donetski rahvavabariigi asepeaministri kodu juures plahvatus, milles sai üks inimene surma.
Nn Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahartšenko: ,,Lõhkekeha oli paigutatud prügitünni asepeaministri elukoha kõrval."
Interfaxi korrespondent: ,,Donetski tänaval toimus võimas plahvatus, mille tagajärjel purunesid korrusmajade aknad. Sündmuskohal tegutsevad pommirühmad, uurijad ja siseministeeriumi ametnikud. Plahvatus oli rebinud hukkunu keha tükkideks. Hukkunu isikut ei ole veel kindlaks tehtud. Esmaspäeval leitud lõhkekeha oli minu kodu juures."
https://www.youtube.com/watch?v=nFHZnHMSVz0

Täna päeval pidanuks toimuma pressikonverents, kus saaks lõplikult selgeks, kus järgmine Eurovision toimub, kuid vaid 20 minutit enne pressikonverentsi algust see tühistati. Fännid on sellisest käitumisest marus ning ütlevad lausa, et Eurovision peaks toimuma Ukrainast väljaspool. Mullune võistluse võitja Jamala: ,,Odessa on tore koht lõõgastumiseks ja jalutamiseks, kuid ma pole kindel, et Odessa on valmis Eurovisioni võõrustamiseks."
Dnipro linnapea Boris Filatov: ,,Selline pidev tulemuse teatamise edasilükkamine on häbiväärne."
http://www.ohtuleht.ee/755436/ukraina-e ... stajalinna

Euroopa Algatuste Keskuse direktor Jevgeni Krištafovitš: ,,Merkel teab väga hästi, mis Ukrainas toimub, ja oli detailideni kursis, kellele näiteks mingisugune telejaam kuulub."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75446549

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 01:23, 28 Aug 2016

Ühendriikide kaitseametkonna esindaja Michelle Baldanza: ,,Me nägime teateid, et Vene sõjaväelased alustasid äkkõppusi. Arvestame, et Venemaa täidab oma relvastuskontrolli ja usaldusmeetmete lepingutest tulenevaid lubadusi ja kohustusi, et anda naabritele kohased tagatised ja läbipaistvuse selles, mis puudutab selle tegevuse haaret ja iseloomu. Me teame samuti, Venemaa kasutas õppusi relvastuse Ukrainasse toimetamise varjamiseks. Oleme mitu korda kutsunud Venemaad üles astuma samme pinge leevendamiseks selles piirkonnas, sealhulgas täieliku ja konstruktiivse osalemisega Minski lepete täitmise läbirääkimistel."
Vene välisametkonna infoosakond: ,,Nad jätkavad meile fantastiliste, olematute kavatsuste omistamist Ukraina suhtes. USA üritab luua probleemi Vene relvajõudude ootamatust lahinguvalmiduse kontrollist ajal, mil Kiievi käitumine on muutumas üha ärevust tekitavamaks. Ühendriigid peaksid keskenduma tööle oma klientidega Minski lepete täitmiseks."
http://maailm.postimees.ee/3815009/mosk ... lientidega

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier: ,,Krimmi annekteerimine ja Moskva otsus peatada Euroopa tavarelvastusleppe kehtivus on märkideks, mis näitavad Euroopa julgeolekuarhitektuuri murenemist. Vaja on konkreetseid julgeolekualgatusi, seal hulgas piirkondlikke relvastuse ülempiire, läbipaistvusmeetmeid, uut sõjatehnikat nagu droonid hõlmavaid reegleid ning võimet kontrollida relvastust ka vaidlusalustel aladel."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/bbc5ae ... limeetmeid

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:39, 29 Aug 2016

Venemaal ametisse pandud haridusminister Olga Vassiljeva sai ühe esimese asjana teatada avalikkusele, et uue kooliaasta alguses antakse koolidele üle uued ajalooõpikud, millest teadmishimulised lapsed saavad vastused kodumaa mineviku kohta. Muu hulgas on heakskiidu saanud õpikutes esimest korda käsitletud värskeid Ukraina sündmusi.
http://epl.delfi.ee/news/valismaa/moskv ... d=75466771

Vene kaitseametkonna infoosakond: ,,Volgogradi oblastis paiknev õhudessantvägede väegrupeering läbis kombineeritud meetodil 1200-kilomeetrise rännaku ja jõudis Opuki väljaõppekeskusesse (Krimmis), kus nad alustasid inseneriobjektide püstitamist, uue asukoha kaitsmise korraldamist ning valmistumist lahingväljaõppe ülesannete täitmiseks. Tundmatutele väljaõppeobjektidele marssides harjutasid õhudessantvägede ning merejalaväebrigaadi üksused personali, sõjatehnika ja varustuse laadimist praamidele ning raudteeplatvormidele Novorossiiskis ja Kertšis. Õppuse stsenaariumi kohaselt ootab üksusi uutes baasides ees lahingülesannete täitmine."
http://maailm.postimees.ee/3815863/vene ... sid-krimmi

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 21:21, 30 Aug 2016

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) hävitas koos politsei ja prokuratuuriga rahvusvahelise kuritegeliku rühmituse, mis toimetas terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) võitlejaid ebaseaduslikult üle Vene piiri Ukrainasse ja vastupidises suunas.
SBU: ,,Eriteenistuste operatiivtöötajad tuvastasid, et seda teed kasutas Islamiriik, et oma liikmeid Venemaalt Euroopasse toimetada. Marsruut oli kahepoolse liiklusega. Piiriületuse korraldas idapiirkonna piirivalvetöötaja. Kurjategija kasutas ametiseisundit kaaslaste hankimiseks. 29. augustil pidasid SBU töötajad Sumõ oblastis Velõka Pissarivka rajoonis seadusvastase piiriületuse katsel kinni ühe rühma liikme, kui ta üritas kaht Ukraina kodanikku Venemaale toimetada. Ülejäänud rühma liikmed peeti samal päeval kinni Harkivis."
Rühma kuulus veel neli inimest Ukrainast ja Kaukaasiast, kes korraldasid piiriületuse 2000 dollari eest.
http://maailm.postimees.ee/3818723/ukra ... euroopasse

Tallinnas asuva keeltekooli õpetaja ja kolumnist Andrei Kuzitškin: ,,Palusingi Ukraina taasiseseisvumispäeva puhul oma sealsetel sõpradel rääkida, kuidas elavad lihtsad ukrainlased Venemaaga peetava sõja tingimustes."
Kiievi ajakirjanik Oleksandr Štolko: ,,Küsid, mis on muutunud pärast Maidani? Kõige rohkem muutusi oli 2004. aastal, pärast Apelsini- ehk Oranži revolutsiooni. See puhastas Ukraina vaimu. Ukrainlased ei kartnud enam. Ainult et pärast seda mees, kes sattus tsaaritroonile (Viktor Juštšenko), kartis astuda samme, mis viiksid Ukraina ELi ja NATOsse. Miks ta kartis? Sest uus Ukraina juht ei tahtnud ajada raevu Putinit. Ja 2014. aastal puhkes meil uus revolutsioon, Väärikuse revolutsioon. Ja see tõi kaasa sõja Venemaaga, kes tahtis hoida Ukrainat oma mõjusfääris…

Meil käib kõige ehtsam sõda, kuigi võimud nimetavad seda häbelikult terrorismivastaseks operatsiooniks. Inimesi hukkub iga päev. Juba on hukka saanud 2500 Ukraina sõdurit. Mina isiklikult ei saa aru, miks praegused võimud ei kehtesta Donbassis sõjaseisukorda. Kiievi uus võim püüab midagi ära teha. Aga seni tuleb see neil kehvasti välja.

Esiteks paneb Ukrainas kõigile muutustele meeleheitlikult vastu nn vana kaardivägi: endise presidendi Janukovõtši võitluskaaslased. Teiseks on hakanud uued võimud omavahel võitlema. Näiteks loodi kolm korruptsioonivastast struktuuri. Kuid võitluse asemel korruptsiooniga võitlevad nad üksteisega. Alles hiljuti juhtus näiteks niimoodi: Ukraina peaprokuratuur süüdistas riiklikku korruptsioonivastast bürood ebaseaduslikus telefonide pealtkuulamises ja korraldas büroo ruumides läbiotsimise. Kõigest nädal hiljem surus riikliku korruptsioonivastase büroo eriüksus peaprokuratuuri töötajad nägupidi asfaldile.

Veel huvitavam on lugu kohtunikega: ei möödu nädalatki, kui jälle mõni Themise alam meelehead ei võtaks. Viimati peeti kohtunik kinni 150 000 dollari altkäemaksuga – ja lasti vabaks. Võetakse kinni ja lastakse jälle vabaks, sest kohtunikel on puutumatus.

Majandus käriseb igast nurgast. Hindade ja tasude kasv tekitab ukrainlastes õudu. Kütte, gaasi ja elektriga varustajad on loonud monopoolsed struktuurid, milles on ohjad enda kätte haaranud endise presidendi Janukovõtši poolehoidjad. Kiievlastelt nõutakse, et igasse korterisse seataks gaasiarvesti. Kuid üksainus arvesti maksab 2400 grivnat. See on õige pisut vähem kui riigi keskmine palk. Inimesed paluvad riigilt rahalist abi. Võimud vastasid eitavalt, öeldes, et arvestid tuleb omal kulul hankida.

Sõltumatut ajakirjandust Ukrainas ei ole: telekanalid, ajalehed, internetiportaalid sõltuvad ikka mõnest oligarhist. Kui vaatad telerist uudist, ei saa teada mitte sündmusest endast, vaid sellest, kuidas hindab seda telekanali omanik.

Kuritegevus on mitu korda kasvanud. Vana kogenud kaader läks puhastuste järel politseist minema, uus kaader aga ei tule olukorraga toime. Iga päev inimesi tapetakse, röövitakse, rünnatakse inkassaatoreid, lastakse õhku masinaid, võetakse üle ettevõtteid. Üle võetakse isegi kortereid. Vargad on jõudnud isegi sellesse linnajakku, kus elab president Porošenko. Laupäeval kuulsin kohalikul turul, kuidas kaks kohalikku elanikku arutasid, kellelt ja mida on nädala jooksul varastatud.

Otse loomulikult pingestab Ukraina ühiskonda tugevasti riigi idaosas käiv «hübriidsõda». Ühelt poolt teatavad võimud, et Lugansk ja Donetsk on terroristide kontrolli all. Teiselt poolt kivisütt soojuselektrijaamade tarbeks saame me just nende Donbassi terroristide käest. Ja mitte ainult süsi ei tule maa idaosast: Donbassist veetakse mujale riiki tuhandeid tulirelvi.

Kiievis sõidavad vabalt ringi Donetski numbritega autod, nõndanimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariikide kuritegelikud autoriteedid üürivad Kiievis kalleid kortereid ja maju, nende lapsed lõbutsevad Kiievi kallites ööklubides. Üldine mulje on selline, et riigis valitseb kaos ja kui võimud ei võta karme meetmeid korra kehtestamiseks, võib Ukrainas puhkeda uus revolutsioon."
Krivii Rigist pärit ettevõtja Larissa Širokina: ,,Meie linnas on minu ärile (me tegeleme fassaaditöödega) saabunud rasked ajad – tellimusi peaaegu enam polegi. Ehitatakse veel ainult eelarvelisi objekte. Ühelt poolt on vahva, et meil on tööd ja inimesed on hõivatud. Aga teiselt poolt on kontrollorganid kogu aeg kukil, üks revisjon aina teise järel.

Kusjuures ma olen tähele pannud, et mida rohkem Kiievis räägitakse surve vähendamisest ettevõtlusele, seda innukamalt need kontrollid tegutsevad. Küll nõuab riik, et töölistele makstaks piirkonna keskmist palka ja suurendataks sotsiaalmaksu osa, samal ajal riik ise jätab ettevõtjatele maksmata juba tehtud töö eest. Juba Viktor Janukovõtši ajast ollakse meile riigieelarvest võlgu kaks miljonit grivnat, mida pole seni keegi ära maksnud. Kohalikud ametnikud ütlevad: kui ei taha tööd teha, minge ära, töötegijatest on järjekord ukse taga. Me saame muidugi aru, et ilma eelarveliste tellimusteta ära ei ela. Üldiselt töötame nagu piimamannergusse kukkunud konn: rabeleme kõigest väest, et hankida endale kuidagi leiva peale tükike võid."
Kramatorski ettevõtja Konstantin Brattšenko: ,,Ma olen 54-aastane. Olen energeetika- ja metallurgiaseadmete remondiga tegeleva ettevõtte omanik ja direktor. Elan Kramatorski linnas (linn Ida-Ukrainas, mida 2014. aasta aprillist juulini kontrollisid Venemaa-meelsed separatistid).

Ma olen Ukraina patrioot. 2014. aastal sõitsin okupatsiooni ajaks linnast minema. Enne lahkumist aitasin nagu paljud teisedki linlased Ukraina 25. brigaadi dessantväelasi. Sõitsin oma autoga mööda «salateid» lennujaama juurde ning jagasin seal blokeeritud Ukraina armee sõduritele toiduaineid ja ravimeid. Peamine oli selle juures mitte sattuda silma Kramatorski taksojuhtidele, kes andsid autode numbreid terroristidele teada. Ukraina sõdurite toetamise eest võidi maha lasta või nuga makku torgata.

Ma toetasin Maidani ja ootasin uutelt võimudelt maksuseaduste muutmist, võitlust korruptsiooniga, väikeettevõtluse toetamist, võitlust oligarhidega. Ei ole jõudnud ära oodata. Kas inimeste mõtlemises on midagi pärast Maidani muutunud? Küllap on. Revolutsiooni algul 2013. aasta novembris oli mu tütar klassis ainuke, kes toetas Maidani. Lõpuaktusel 2014. aasta suvel olid juba kõik tema klassikaaslased Ukraina poolt. Küllap muutsid inimesed suhtumist Ukrainasse pärast seda, kui olid elanud Venemaa okupatsiooni all.

Mis on linnas muutunud pärast Maidani? Mitte midagi peale patriotismi kasvu ja linlaste jagunemise Ukraina patriootideks ja Venemaa-meelseteks. On hakatud teid remontima, ProZorro süsteemi kaudu käib aus kauplemine, räägitakse, et altkäemaksu enam ei võeta. Muidu on kõik ikka endine. Miilits, prokuratuur, kohus – kõikjal samad näod.

Minu ettevõttel on raskem. Arengust pole juttugi, püüan ellu jääda. Hinnad on mitu korda kasvanud, paljud minu teenuste tellijad on jäänud ajutiselt okupeeritud territooriumile, ettevõtete omanikud pelgavad paigutada raha remondi ja üldse meie piirkonnas asuvate ettevõtete moderniseerimise alla. See-eest on vähenenud tänavakuritegevus, sest koos Girkini bandega läks Kramatorskist ja Slovjanskist minema ka kogu muu põhjakiht. Kuid me oleme tulnud ja tuleme ka edaspidi toime kõigi vaenlaste ja sõja kiuste."
http://arvamus.postimees.ee/3817843/and ... ina-sobrad

Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) täitevkomitee esimees Sergei Lebedev: ,,Me loodame väga, et Ukraina saadab esinduse SRÜ tippkohtumisele. Vastavasisuline ametlik kutse Ukrainale juba saadeti. Tahaks väga, et Ukraina ei langeks välja lõimuvast ühendusest. Minu kui SRÜ täitevkomitee esimehe ja palju aastaid Ukrainas elanud inimese sügavat veendumust mööda on see Ukraina huvides."
http://maailm.postimees.ee/3818047/ukra ... rgozstanis

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 23:55, 31 Aug 2016

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov: ,,Kreml toetab lepet, mille Kagu-Ukraina olukorra lahendamise kontaktrühm saavutas poolte kontaktjoonel seoses uue õppeaasta algusega ja mis jõustub 31. augusti keskööl. Arvestame, et selle leppe aus täitmine kõigi tüliosaliste – nimelt Kiievi, Donetski ja Luganski poolt – võimaldab edendada Minski meetmetekompleksi elluviimist ja innustada ühiseid otsinguid Ukraina kriisi rahuliku lahendamisel. Moskvas oodatakse, et sammu kinnitavad ka Ukraina selged teod Donestki ja Luganski oblasti eriseisundit kinnistavate, samuti amnestiat ja valimisi puudutavate seaduseelnõude väljatöötamisel ja vastuvõtmisel."
http://maailm.postimees.ee/3819965/krem ... i-pidamist

Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman: ,,Tahaksin rääkida prioriteetidest, mis me ametivendadega tuleva aasta eelarve struktuurile seame. Neist tähtsaim on meie riigi kaitse ja julgeolek. Riigikaitset ja julgeolekut rahastatakse viie protsendi ulatuses SKP-st - see on esmatähtis küsimus."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/3c61f8 ... ile-skp-st

Ukraina president Petro Porošenko: ,,Presidendiadministratsiooni asejuht Jelissejev ütles mulle praegu, et see küsimus (relvarahu 1. septembrist) on kooskõlastatud meie Prantsuse ja Saksa partneritega nagu ka Normandia formaadi taastamine. Nimelt Normandia formaat on läbirääkimisteks kõige tõhusam. Nad (Berliin ja Pariis) peavad kõiki muid kohtumisi väljaspool Normandia formaati tarbetuteks. Ootan nüüd Venemaa seisukohta. Sellega saab alguse Minski lepete julgeolekukomponendi elluviimine."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/bb7501 ... rmaadi-too

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.



Mine

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 28 külalist