Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

Siia võid lisada netist leitud uudise
Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 01:59, 12 Juun 2016

Krimmis avati 11. juunil poolsaare liidendamise tähistamiseks Venemaaga pronkskuju relvastatud Vene sõdurile. Pisut rohkem kui elusuurune skulptuur Krimmi suurima linna Simferopoli Vabaduse väljakul kujutab Kalašnikovi automaati ning rinnal laskemoonavööd kandvat sõdurit. Skulptuur kujutab ka väikest tüdrukut sõdurile lilli andmas ning kassi sõduri jalgade vastu nurrumas.
Vene presidendi eriesindaja Krimmis Oleg Belavantsev: ,,Me avame monumendi meie kuulsusrikastele Vene sõdalastele - kaasaegsele Vene sõdurile. Skulptuur näitab Vene sõdurite tugevust, rahulikkust, enesekindlust ja viisakust."
Skulptuuri meisterdanud vene skulptor Salavat Štšerbakov: ,,Vene sõdur kehastab Vene sõjaväge, väike tüdruk Krimmi rahvast ja kass seda, et rahulikku elu ei ole häiritud. Oli üks eesmärk: kaitsta rahvast, et ei tuleks veresauna."
Skulptuur läks maksma viis miljonit rubla (76 500 dollarit) ja kulutused kaeti eraannetustega.
http://ria.ru/society/20160611/1445844475.html

Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko: ,,Ukrainlaste Juri Sološenko ja Hennadi Afanasjevi vahetamiseks venelaste Jevgeni Mefjodovi ja Maksim Sakauovi vastu on erinevaid võimalusi, muuhulgas kohtueelse uurimise faasis, kohtumenetluse ajal ja süüdimõistmisel. Poliitiliste kokkulepete korral on võimalik lahendada igasuguseid küsimusi. Mina ei ole selliste kokkulepete osapool."
Ukraina justiitsminister Pavlo Petrenko : ,,Juriidilised läbirääkimised käivad ning ma olen ettevaatlikult optimistlik, et nad jõuavad varsti koju tagasi. Õiguslik aspekt on täielikult ette valmistatud ja Venemaale saadetud. Vastus sõltub poliitiliste läbirääkimiste tulemustest."
http://maailm.postimees.ee/3729225/luts ... de-vahetus

Ukraina kaitseministeerium: ,,Ööl vastu laupäeva jätkus Ida-Ukrainas Ukraina relvajõudude allüksuste pommitamine Vene vägede toetatud nn separatistide poolt. Valitsusvägede positsioone tulistati ööpäeva jooksul 46 korral."
Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) kõneisik Andri Lõssenko: ,,See näitab olukorra pingelisust. Ukraina valitsusvägede positsioone pommitati kõige ägedamalt Donetski, Mariupoli ja Avdijivka linna lähedal. Mässulised kasutasid granaadiheitjaid, käsirelvi ja erineva kaliibriga miinipildujaid (82mm ja 120mm)."
http://www.unian.ua/war/1372665-protyag ... senko.html

Hollandis Amsterdamis esitletud umbes 2000 Krimmist pärit vääriseset on 2014. aastast tagastamiselmenetluses.
Simferopoli Tauria keskmuuseumi peavarahoidjana teist aastakümmet töötav ajalooharidusega Ljudmila Hrapunova: ,,See on esimene selline pretsedent maailmas. Hoopis teine asi kui see, kui me pidasime sõdu ning muuseumid sattusid võõrastesse kätesse. Praegusel juhul on kõik teisiti, sest keegi ei tea täpselt, kuidas toimida. Varem saatsime me arheoloogilised eksponaadid restaureerimisele Kiievisse. Nüüd me seda teha ei saa, aga Moskvasse saatmine on väga kallis ja keeruline. Seetõttu püüame me nii palju kui võimalik restaureerida ise, oma kätega. Krimmis selle valdkonna professionaale ei ole. Siin seisis sarmaadi pronksnõu. Aga siin oli meie muuseumi sümboliks saanud greif. Kõige rohkem kahju on aga savioinastest. See on väga haruldane keraamiline leid, leitud on vaid neli sellist eksponaati. Me jätsime ühe endale, kõige haprama. Kõik nad on valmistanud üks meister. Need eksponaadid asuvad nüüd Allard Piersoni muuseumis Amsterdamis."
Krimmis toimunud referendumit ei tunnusta ükski Euroopa riik, seetõttu ei tule sinna mingeid rahvusvahelisi näitusi.
Kas muuseum kannatas eksponaatide kaotamise tõttu väga?
Hrapunova noogutades: ,,Nende tühimike tõttu muutusid meie väljapanekud halvemaks, pole terviklikkust. Ekspositsioonis olid erinevad unikaalsed ja hinnalised eksponaadid. Me kaotasime 451 kunstiteost. Veel rohkem kannatas Bahtšisarai muuseum – üle tuhande eriti hinnalise arheoloogilise leiu on praegu Amsterdamis. See on muuseumide jaoks loomulikult suur kaotus. Näitusel “Krimm. Kuld ja Musta mere saladused” moodustusid järjekorrad ning suur ekspositsioon võttis enda alla mitu saali. Eksponaadid on pärit viimasest perioodist enne Kristust ja esimestest aastatest pärast Kristust. Ma usun, et terve mõistus võidab. Ei saa lubada, et poliitika võtaks ära meie väärtused, mis on leitud meie maa seest. Need kaevasid välja Krimmi arheoloogid, neid on uurinud meie teadlased. Need eksponaadid on osa meie ekspositsioonist. Teisest küljest, Krimm oli siis Ukraina osa. Ekspositsiooni lubas välja viia Ukraina kultuuriministeerium. Praegu on kaks peamist pretensiooni: meie tahame, et meie eksponaadid toodaks tagasi oma kohale, aga Ukraina esitab oma loogilised pretensioonid."
Allard Piersoni muuseumi direktor Wim Hupperetz: ,,Tehti suuri jõupingutusi, et veenda Krimmi muuseume saatma neid väärisesemeid alguses Saksamaale ja pärast Amsterdami."
Ukraina kultuuriministeerium: ,,Näitus on meie omand ja tuleks seetõttu tagastada Kiievile."
Krimmi muuseumid: ,,Eksponaadid tuleks tagasi tuua oma kohale."
Amsterdami muuseum ei otsusta millegi üle ja ootab kohtu otsust, mis peaks selgeks tegema, kes on eksponaatide omanik.
Kas te ei karda, et tagasi toodud väärisesemed viiakse välja Venemaa peamistesse muuseumidesse?
Hrapunova: ,,Sellist praktikat pole olnud. Selline olukord riivab mind isiklikult. Mõistan, et sellel küsimusel on kaks poolt – juriidiline ja emotsionaalne. Ainus, mis meile selles olukorras on jäänud, on lootus."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=74780783

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:03, 13 Juun 2016

8.-9. juulil Varssavis peetavale NATO tippkohtumisele kutsutakse Ukraina kõrgeimal võimalikul tasemel ehk president Petro Porošenko isikus.
Eesti suursaadik NATO juures Lauri Lepik: ,,Ma arvan, et see saab olema selge signaal lääne toetusest Ukrainale nende raskes olukorras."
NATO-Ukraina Komisjon koguneb ka homme ja ülehomme Brüsselis peetava alliansi kaitseministrite kohtumise raames. Komisjoni istung, kus osaleb ka Ukraina kaitseminister, peetakse ülehomme hommikul NATO peakorteris.
http://maailm.postimees.ee/3731179/ukra ... ul-tasemel

Hollandi peaminister Mark Rutte: ,,Olen kindlalt referendumite vastu ning eriti kindlalt rahvusvaheliste lepete referendumile panemise vastu, kuna sellel ei ole mingit mõtet, nagu näitas Hollandi hääletus. Selle referendumi tulemused olid katastroofilised."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/8e5493 ... katastroof

Eile Lille’is toimunud Saksamaa ja Ukraina vahelise jalgpalli EM-finaalturniiri kohtumise eel puhkenud kaklusi provotseerisid venelased, kes olid kavalalt maskeerunud Saksamaa koondise toetajateks. Ehkki rahvusvaheline meedia andis eile Lille’ist teada, et päeval enne mängu puhkes linna keskväljakul kaklus Ukraina ja Saksamaa toetajate vahel, on tänaseks selgunud, et paljude pealtnägijate väitel olid «sakslased» tegelikult Saksamaa särkidesse riietunud venelased, kes kandsid oma isikute varjamiseks küll maske, ent kõnelesid vene keeles.
Ukraina väljaande Sport Arena ajakirjanik Aleksei Mandzii: ,,Löömingutes sai tõsiselt vigastada vähemalt kaks Ukraina fänni."
http://sport.postimees.ee/3730835/lille ... ene-fannid

Ukraina jalgpallikoondise peatreener Mykhailo Fomenko: ,,Pidime takistama sakslasi väravalöömisest, aga me ei suutnud seda teha - lasime kaks väravat sisse. Saksamaa on justkui masin. Neil on nii palju häid mängijaid, kuid samas minu mehed teadsid, et nad peavad mängima väga kõrge kvaliteediga tiimi vastu."
http://sport.postimees.ee/3730147/pettu ... tkui-masin

Ukraina presidendi administratsiooni kõneisik Oleksandr Motuzjanõk: ,,Donbassis sai viimase ööpäeva jooksul vaenutegevuses haavata 12 Ukraina sõjaväelast. Teada olevalt sai viis sõjaväelast haavata Butovka kaevanduse lähedal ning veel viis Novotroitske juures. Uuritakse ka teateid nelja Ukraina sõjaväelase väidetavast hukkumisest laupäeval või pühapäeva varahommikul Avdiivkas."
http://maailm.postimees.ee/3730063/donb ... ojavaelast

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:11, 14 Juun 2016

Täna pääsesid vangide vahetamise raames vabadusse ja tagasi kodumaale kaks Venemaal vangi mõistetud ukrainlast - Juri Sološenko ja Gennadi Afanassjev. Venemaale anti väidetavalt üle kaks Vene kodanikku, keda Ukraina võimud süüdistasid Odessas 2014. aasta kevadel toimunud sündmustes. Mehi ootasid Moskva Vnukovo lennuväljale maandunud Ukraina rahvuskaardi lennukis An-26 vangidevahetusega tegelev rahvasaadik Irõna Geraštšenko ja presidendi kõneisik Svjatoslav Tsegolko. Lennuk maandus õhtul Kiievi Borõspili lennujaamas, kaitseministeeriumile kuuluval lennurajal. Kaks meest viidi otse lennujaamast haiglasse. Ametliku kinnituse sai meeste vabadusse pääsemine päeval, kui Ukraina president Petro Porošenko teatas Twitteris, et mehed on juba Ukraina lennukis, mis toob neid Moskvast tagasi kodumaale.
Kremli pressiteenistus: ,,President Vladimir Putin kirjutas alla otsusele, millega antakse Afanassjevile ja Sološenkole armu."
Mõlema puhul hakkas armuandmisotsus kehtima tänasest.
Savtšenko advokaat Nikolai Polozov: ,,Putin ei andnud meestele armu mitte humaansetel kaalutlustel, vaid hirmust, et raskelt haiged mehed surevad Venemaa vanglas ära."
Geraštšenko: ,,Moskvale anti üle kaks Venemaa kodanikku, kes olid seotud Odessa sündmustega." Sama kinnitas ka Ukraina julgeolekuteenistuse kõrge ametnik Juri Tandit.
üks Vene kodanikest on naissoost ja teda süüdistatakse 2014. aasta 2. mail Odessas toimunud massirahutustega seoses. Vene kodanikud viis täna Ukrainast minema lennufirma Rossija lennuk An-148, millega maikuus toodi kodumaale tagasi ka eriväelased Aleksandr Aleksandrov ja Jevgeni Jerofejev. Venemaa meedia teatel olid Ukraina poolt vabadusse päästetud inimesed aga Ukraina kodanikud, kes olevat ajakirjanikest kodanikuaktivistid ning kelle Ukraina kohus mõistis vangi nn Bessaraabia rahvaraada protsessil.
Afanassejvi ema Kiievisse saabudes: ,,Mulle öeldi, et ma Kiievisse tuleksin. Kuna ma siin viibin, siis küllap see juba millestki räägib. Mingeid täpsemaid asjaolusid ma vahetusprotsessi kohta ei tea."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/bb3a04 ... -kodumaale

NATO kaitsenõukogu kaasesimehed Andri Parubi ja Raynell Andreychuk: ,,Kutsume kõiki NATO riike suurendama kahepoolset abi Ukrainale. Euroatlandi kogukond peaks ilmutama kannatlikkust, kuni Ukraina viib läbi sõjalisi, poliitilisi ja majandusreforme. Kutsume Ukraina poliitikuid kiirendama reforme ning võitlust korruptsiooni ja oligarhide mõju vastu."
http://maailm.postimees.ee/3732603/ukra ... i-kiievile

Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Ukraina justiitsministrite ühisavaldus 1941. aasta juuniküüditamisest
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=74803411

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 23:55, 15 Juun 2016

Ukraina ülemraadas läks täna taas kakluseks, kui Opositsiooniblokki esindav rahvasaadik Dmitri Kolesnikov hakkas oma sõnavõtu käigus kritiseerima Lvivi linnapead Andri Sadovõid ning viimase erakonda Omaabi. Kõnepuldis olnud Kolesnikov rääkis, et erakonna Omaabi (Об'єднання "Самопоміч") fraktsioon on juba kaks aastat parlamendis teisi õpetanud ning tema meelest oleks sobiv, kui nad hoopis õpetaksid oma erakonna juhti, kuidas Lvivi prügimajandusega toime tulla. Kolesnikovi arvates võiks Sadovõi Lvivi linnapea kohalt tagasi astuda. Pärast neid väljaütlemisi tormas Kolesnikovi juurde Lvivi oblastist pärit rahvasaadik Volodõmõr Parasjuk, kes ei kuulu ühtegi fraktsiooni. Parasjuki näol on tegu endise Maidani aktivisti ning Donbassi sõja veteraniga, kellele president Viktor Janukovitši partei riismetest moodustatud erakonda esindava poliitiku arvamusavaldused ilmselgelt meeltmööda polnud. Kolesnikovi parteikaaslased asusid teda vihase Parasjuki eest kaitsma ning peagi tekkis suurem rüselus, millest võttis osa suur hulk rahvasaadikuid.
https://www.youtube.com/watch?v=pSED6mW8kfw
http://uudised.err.ee/v/valismaa/796d26 ... -kakluseks

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov : ,,Ma ei suutnud veenda meie strateegilisi partnereid, et Ukraina sõjalis-tehniline abistamine on Budapesti memorandumi otsene järelm ja lõppude lõpuks kaitseb see ka neid! Ma tõestan pideval kõigil rahvusvahelistel kohtumistel, et tugev, kaasaegselt relvastatud Ukraina sõjavägi on Euroopas rahu püsimise tegelik mõjur ja läänemaailma kindel kilp. Ukraina partnerite seas, eelkõige Euroopas, valitseb seisukoht: «Ei maksa venelasi ärritada». 2014. aasta kevadel, kui oli eriti raske, palusin ma neid väga: andke meile tänapäeva tehnika ja -relvad, me peame oma riiki kaitsma. Noil päevil kavandasin ma mobilisatsiooni kiirust lähtudes sellest, kui palju me jõuame päevas sõdurisaapaid toota. Oli vaja luua sõjavägi, see relvastada ja riietada. Siis aitasid riiki kaitsta vabatahtlikud, oma partneritelt ei saanud me ühtki padrunit. Ja ka praegu tõkestatakse mitmesugustel ettekäänetel surmavate relvade tarnimist Ukrainale. Ukraina sõjaväge ja rahvuskaarti varustab relvade ja tehnikaga püstolitest tankide ja rakettideni peamiselt kodumaine kaitsetööstus. Samas ei suuda Ukraina kaitsetööstus tõhusa koostööta strateegiliste partneritega katta kõiki sõjaväe moodsa relvastuse vajadusi. Venemaa tarnib oma Donbassis tegutsevatele võitlejatele üha rohkem moodsat tehnikat, mis võimaldab viimastel näiteks senisest täpsemalt raskerelvade tuld juhtida. Eriti tähelepanuväärne on see, kuidas kevadest saadik on hakatud kasutama mehitamata lennumasinaid ehk droone. Neid lastakse lendu nii okupeeritud territooriumilt kui ka otse Venemaa piiridest. Lisaks luuramisele, sidele ja tule juhtimisele saab mõnede droonide abil ka Ukraina relvajõudude positsioone pommitada. Lisaks raskerelvastusele teevad muret ka vastase üha professionaalsemad snaipriüksused, mis on moodustatud Vene erivägede kaadrisõjaväelastest. Kõik see on kaasa toonud selle, et möödunud mai oli Ukraina vägede jaoks viimase aasta kõige ohvriterohkem kuu - ligi 30 langenut ja ligi 100 haavatut. Põhjuseks on okupatsioonivägede demonstratiivne agressiivsus, süsteemsus ja põhjalikult ette valmistatud provokatsioonid. Hetkel pole küll veel tulistamisjuhtumite arvu suurt kasvu - keskmiselt on endiselt 30-50 juhtumit ööpäevas. Kuid kardinaalselt on muutunud see, kuidas okupandid tulistavad: kui veel 2016. aasta alguses oli see sageli kaootiline, juhuslikus suunas, siis aprilli lõpust alates tulistatakse meie positsioone eesmärgipäraselt ja kasutades suure kaliibiriga miinipildujaid, suurtükke ja raketisüsteeme, mis on Misnki leppega keelatud."
http://nv.ua/ukr/ukraine/politics/turch ... 48713.html
http://uudised.err.ee/v/valismaa/55efc1 ... ojatehnika

NATO peasekretär Jens Stoltenberg: ,,Relvarahu rikutakse jälle ja jälle ning see valmistab meile suurt muret. Venemaa toetab separatiste... nii varustuse kui ka relvadega. Lisaks koondavad nad vägesid Ukraina piiridele. Venemaa peab sellise tegevuse lõpetama ning oma üksused Ukraina territooriumilt välja viima. NATO ei tunnusta kunagi Krimmi poolsaare annekteerimist Venemaa poolt."
Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak: ,,Kuidas me saame rääkida relvarahust, kui seda rikutakse 50 või 60 korda päevas. Kuidas seda saab nimetada relvarahuks? Kuidas on see tõsiseltvõetav, kui meil on iga päev haavatuid ja hukkunuid? Seega on väga raske nimetada seda relvarahuks."
NATO kaitseministrid kiitsid täna heaks ka Ukrainale antava abipaketi, mis saab lõpliku kinnituse Varssavi tippkohtumisel. 8.-9. juulini toimuvast tippkohtumisest võtab osa ka Ukraina president Petro Porošenko.
Stoltenberg: ,,See pakett sisaldab endas nii koolitust kui ka abi. Meie abi eesmärgiks on see, et Ukrainal oleks efektiivsem ja kaasaegsem julgeoleku- ning kaitsestruktuur. Samuti tuleb tugevdada tsiviilkontrolli."
Poltorak: ,,Abi saadakse näiteks logistika, küberkaitse, sõjaväemeditsiini, kommunikatsiooni ja standardeid puudutavates valdkondades. Sõja ajal on relvajõudude reformimine väga raske ülesanne, kuid Kiievil on tugev ambitsioon see samm ette võtta."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/1fb43c ... -abipaketi

Kaitseministeeriumi meditsiiniosakonna juht, kindralmajor Andri Verba: ,,Eilse seisuga on Ukraina relvajõududes olnud ATO-ga seotud inimkaotusi 8130, kelle seas on langenuid 2491. Maikuus langes 29 sõdurit. Käesoleval aastal on kaitseministeeriumi haldusalas olevates raviasutustes saanud arstiabi 42 400 sõdurit. Alates 2014. aastast on välismaal ravitud 203 sõdurit. Kolm sõdurit on välismaal saadud ravi ajal ka surnud. Hetkel on välismaistes asutustes ravil 15 Ukraina sõdurit ning mainitud raviasutused asuvad Eestis, Saksamaal, Leedus, Lätis, Iisraelis ja Poolas. Käesoleval kuul on Donbassis langenud 5 Ukraina sõdurit, 75 valitsusväelast on saanud haavata. Eelnenud ööpäeval tulistasid Kremli-meelsed võitlejad valitsusvägede positsioone 40 korral ning selle tagajärjel sai haavata 6 sõdurit. Möödunud ööpäeval registreeriti 58 tulistamisjuhtumit, langes 2 ja sai haavata 7 Ukraina sõdurit."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/55efc1 ... ojatehnika

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.


Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:45, 16 Juun 2016

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon: ,,Venemaal on etendada määrava tähtsusega roll alates Ukraina ja Süüria konflikti lõpetamisest inimõiguste tagamiseni ja massihävitusrelvade leviku kontrollimiseni."
Ukraina Volodõmõr Jeltšenko: ,,ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kiitis Venemaad, kuigi Moskva on Ukraina agressiooni peasüüdlane, kes hoiab konflikti keemas. Luban saata peasekretärile ametliku protesti ja nõuda Peterburis tehtud avalduse kohta selgitust. Niisugune avaldus ajab mu täiesti marru. Ma ei saa aru, kuidas ÜRO juht saab midagi niisugust öelda. Bani viide on Venemaale kui inimõiguste tagajale alusetu, sest Venemaad süüdistatakse Krimmis inimõigusrikkumistes ning Moskva on asunud tugevdama poolsaare tuumapotentsiaali. Bani seesugused märkused võtavad talt õiguse Ukraina konflikti lahendamises kaasa rääkida. Luban pahameele Banile isiklikult edasi anda, kui too Venemaalt naaseb."
http://maailm.postimees.ee/3735431/kiie ... a-ukrainas

Prantsuse poliitik Nicolas Sarkozy: ,,Ukrainas on venekeelne vähemus, kes tunneb end diskrimineerituna. Seda vähemust on võimalik kaitsta Ukraina suveräänsust austades, mis on vaidlustamatu. Venemaa peab austama rahvusvahelist õigust. Ma tahan öelda, et kui Ukraina valitsus lakkab käsitlemast vene keelt Ukraina ametliku keelena, kuigi 30 protsenti elanikest räägib vene keelt, on see suurim viga, halvim ja väga negatiivne otsus. Sellele olukorrale tuleb leida väljapääs usaldust suurendades ja sanktsioonidest loobudes. Ukraina on Venemaa sõber ja peab olema Euroopa sõber. Sellepärast olen ma alati arvanud, et Ukraina lõimimine NATO-ga ja Euroopaga oleks viga. Ukraina dramaatiliste sündmuste vältimiseks tulnuks sekkuda otsekohe, aga seda ei tehtud. Nüüd on vaja olukord sammhaaval stabiliseerida."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/791f87 ... ineerituna

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker: ,,Krimmi poolsaare annekteerimine Venemaa poolt ning konflikt Ida-Ukrainas on EL-i suhted venemaaga tõsiselt proovile pannud. Venemaa tegevus on raputanud Euroopa julgeoleku põhiprintsiipe. Suveräänsus, sõjalise jõu kasutamisest hoidumine, territoriaalne terviklikkus on olulised. Neid ei saa ignoreerida. Järgmine samm on selge, leppe täielik rakendamine - ei vähem ega rohkem. See on ainus viis, kuidas meie suhtlust alustada, ja ainus viis, kuidas paika pandud sanktsioone kaotada."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/ebc16d ... e-taitmine

Valge Maja: ,,Valge Maja kavatseb anda Ukrainale tänavu 220 miljonit dollarit abi, et toetada majandus-, poliitilisi ja energeetikareforme. Abipakett toetab Ukraina pingutusi demokraatlike institutsioonide ja seaduse ülimuslikkuse tugevdamisel, püsiva majanduskasvu aluste tagamisel ja võimaldab reageerida humanitaarvajadustele. Need vahendid kuluvad ka tollireformi kiirendamisele, sh osutades õigus- korraldus-, taristu- ja elektroonilist abi, uue tollikontrollikeskuse, samuti patrullipolitsei edukaks osutunud mudeli eeskujul tolliametnike palkamise, kontrollimise, väljaõppe ja varustamise süsteemi loomisele. Abi suunatakse ka korruptsioonitõrjesse, toetades kohtusüsteemi reformi, sh põhiseaduse muudatuste rakendamist, 2. juunil ülemraadas vastu võetud peaprokurör Juri Lutsenko reformipaketi elluviimist, laiendatakse USA koostööd korruptsioonitõrjebüroo ja politseiga, samuti sõltumatut ajakirjandust ja vabaühendusi. Märgiti, et 9. juunil otsustas väliserainvesteeringute korporatsioon OPIC toetada 62,5 miljoni dollariga kaht erainvesteerimisfondi, mis panustavad mitmesse Ukraina majandusvaldkonda, sh põllumajandusse, tervishoidu, taristusse, jaemüüki ja kinnisvarasse."
http://maailm.postimees.ee/3734747/valg ... t-dollarit

rootsikunn
Digivanake
Postitusi: 1298
Liitunud: 03:00, 01 Jaan 1970
    Windows 10 Spartan
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 201 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas rootsikunn » 16:19, 18 Juun 2016


Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:41, 19 Juun 2016

Intervjuu Ukraina välisministri Pavlo Klimkiniga
http://etv.err.ee/v/paevakajasaated/saa ... klimkiniga

Moskva patriarhaat kardab, et Istanbulis asuva Konstantinoopoli Oikumeenilise patriarhaadi patriarh Bartholomeos I toetab liialt Ukraina Õigeusu Kirikut ning õhutab seetõttu kahe riigi vahelist ususõda.
http://uudised.err.ee/v/valismaa/c70cd3 ... mise-tottu

Poliitika vaatleja Toomas Alatalu: ,,Lisagem sellele fakt, et Putini nõunik külmutatud konfliktide asjus Vladislav Surkov lendas kolmapäeval erakorraliselt Minski, kus teadu käivad Ida-Ukraina olukorra lahendamise kõnelused, ja kuhu ka Ukraina president Porošenko saatis uue mehena oma administratsiooni aseülema Jelissejevi. (Inglise jalgpallifännide) ründajate vilunud jõuvõtted - et mitte öelda hea väljaõpe - tuletasid tahtmatult meelde kergust, millega samasuguse väljanägemisega sellid kaks aastat tagasi võtsid üle Krimmi ja Ida-Ukrainat."
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/toomas ... d=74851503

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 18:15, 24 Juun 2016

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU): ,,Vene föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) üritas värvata Ukraina Moskva saatkonna šifreerijat. Talle pakuti vastutasuks võimalust erastada Krimmis kinnisvara ja perekond Venemaale tuua. Pärast juhendamist Ukraina vastuluures keeldus diplomaat edasistest sidemetest ja aruteludest koostöö üle. Ukraina julgeolekuteenistus tagas šifreerija perekonna kaitse ja tema kodumaale naasmise."
http://maailm.postimees.ee/3741361/vene ... diplomaati

Euroopa Liit kiitis eile suursaadikute tasandil heaks Venemaa-vastaste majandussanktsioonide pikendamise poole aasta võrra, kuid osa liikmesriike soovib enne nende lõplikku heakskiitu sellel teemal mingit sisulisemat arutelu. Eesistujariik Holland soovib, et ametlik pikendamine saaks kinnituse enne 28.-29. juunini toimuvat Ülemkogu. Prantsusmaa soovis enne formaalset kinnitust parlamendiga aru pidada, kuigi põhimõtteliselt oli Pariisi esindaja sanktsioonide pikendamisega nõus.
Eesti alaline esindaja Euroopa Liidu juures Matti Maasikas: ,,COREPER kiitis aruteluta heaks Vene majandussanktsioonide pikendamise kuni 31.01.2017. Kinnitamiseks on vaja veel ministrite heakskiitu, ükskõik milliste, kuna kõik Euroopa Liidu nõukogud on võrdsed. Küsimus on, kas seda saab teha juba 24. juunil üldasjade nõukogus (GAC) või tuleb rituaali pärast oodata üle Ülemkogu, ja siis tuleks ka Ülemkogu järeldustes üks rida sanktsioonide kohta öelda. Viimast soovib mõni liikmesriik, umbes 5, ja üldiselt on siiski tegu enda positsioneerimisega järgmisteks, sügisesteks aruteludeks."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/0fa767 ... at-arutelu

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8093
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 7 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas peeter3000 » 11:11, 25 Juul 2016

"Mook lisas, et juulis toimunud vabariiklaste rahvuskonventsioonil tehti Trumpi ja tema liitlaste survel vabariiklaste valimisplatvormi muudatusi, mis sobivad Venemaa poliitikaga. Eelkõige eemaldati platvormist nõue toetada Ukrainat relvastusega Venemaa sissetungi vastu.
„Kui see kõik kokku panna, tekib murettekitav pilt ja ma arvan, et valijad peaksid selle üle järgi mõtlema,“ ütles Mook."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75149373

http://uatoday.tv/news/ukraine-under-th ... 02501.html

edit
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 27204.html
Trumpin velat ovat kasvaneet viime vuonna 350 miljoonasta dollarista 630 miljoonaan dollariin, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Trumpilla on paljon kiinteää omaisuutta, mutta pulaa käteisestä.
Trump tekee yhteistyötä venäläisten sijoittajien ja rahoittajien kanssa. Trumpin poika on kertonut, miten Venäjältä virtaa paljon rahaa perheyhtiöön.
Yksi esimerkki on Manhattanin Trump Soho -hanke. Amerikkalaiset sijoittajat ovat väittäneet joutuneensa huijauksen kohteiksi. Rakennushankkeesta on vireillä oikeusjuttuja.
Hankkeen uudet rahoittajat ovat Venäjältä ja Kazakstanista. Mukana on kaksi Venäjältä muuttanutta, rikoksesta tuomittua, joilla on yhteyksiä Venäjän alamaailmaan...
Trumpin vaalipäällikkö Paul Manafort on toiminut neuvonantajana venäläismieliselle Ukrainan entiselle presidentti Viktor Janukovitshille. Trumpin ulkopoliittinen neuvonantaja on Carter Page, joka on syyttänyt Natoa Venäjän provosoimisesta. Pagelle on tiukat siteet Venäjän energiajätti Gazpromiin.
Trump pelaa Putinin pussiin ulkopoliittisilla kannanotoillaan.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake
Postitusi: 8093
Liitunud: 02:00, 15 Nov 2006
Asukoht: Tallinn
    Windows 10 Firefox
On tänanud: 132 korda
On tänatud: 168 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas peeter3000 » 18:14, 28 Juul 2016

Hiljuti sõjapiirkonda külastanud New York Timesi ajakirjanik märgib kolmapäeval ilmunud artiklis, et Ukraina sõjaväe ja venemeelsete võitlejate tulevahetused algavad tavaliselt pärast seda, kui vaatlejad on päevatöö lõpetanud.

„Öösiti pole neid kunagi näha,“ ütles kohalik elanik Tatjana Petrova vaatlejate kohta. „Õhtuti vaatan õue ja nad on läinud. Ja siis algab „kontsert“ pihta.“

Kuigi OSCE vaatlejad töötavad ainult päeva ajal, on nende tegevus ka sel ajal täiesti hambutu, märgib leht. Vaatlejate minemapeletamiseks piisab ühe või teise vaenupoole komandöri antud korraldusest. Ükskord nägi ajakirjanik Andrew Kramer artikli jaoks materjali kogudes pealt, kuidas üksik Ukraina medõde käskis vaatlejatel minema kaduda. Need kuulasid sõna.

„Me kutsume neid kurtideks, tummadeks ja pimedateks,“ ütles medõde, kes tutvustas end hüüdnimega Romaška. „Nad ei tea midagi, nad ei näe midagi. Nad on liiga pehmekesed.“

Vaatlusmissiooni mõttetust näitab seegi, et Vene pool ei luba vaatlejatel isegi binokleid kasutada. Vastuseks Euroopa ja USA protestidele ütles Aleksandr Lukaševitš, Venemaa alaline esindaja OSCE-s, et „võimalus binokleid kasutada on kaalumisel.“ Kaalumine kestab praeguseni.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75191295
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 22:37, 08 Aug 2016

Odessa kuberner Mihheil Saakašvili: ,,Maailmas toimub praegu palju muid asju - olümpiamängud ja muu, mis ei lase keskenduda meie murele ja inimesed on Ukrainast väsinud. Seepärast peame lähinädalatel oleme äärmiselt ettevaatlikud. Arvan, et Ukraina juhtkond teab seda. Imestan, et tervelt 11 Ukraina valitsuse ministrit on puhkusel. Ka 2008. aastal, kui Venemaa ründas Gruusiat, käisid Pekingis olümpiamängud ja USA-s presidendivalimiste kampaania. Praegu on sama olukord. Kõik on keskendunud USA valimistele, Washingtonis on oodata mitmekuiseks venivat võimuvahetust, Rios käivad olümpiamängud, Islamiriik... Ukraina ei meenu kellelegi."
http://interfax.com.ua/news/political/362553.html

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 21:10, 10 Aug 2016

Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB): ,,Ööl vastu 7. augustit avastati Krimmi vabariigis diversantide rühm. Nende kinnipidamise käigus toimus tulevahetus, mille käigus hukkus FSB töötaja. Kokkupõrke paigast leiti 20 improviseeritud lõhkeseadeldist, laskemoona, magnetmiine, granaate ja relvi, mis on kasutusel Ukraina relvajõududes. Kinnipeetud on tunnistanud, et töötasid Ukraina kaitseministeeriumi luuretalituse heaks. Vahistatute seas oli Ukraina ja Venemaa kodanikke. Üks terrorirünnakute organiseerija oli Jevgeni Panov, kes on sündinud 1977. aastal Zaporožje regioonis ja töötab Ukraina kaitseministeeriumi luuretalituses. Ta on kinni peetud ja annab tunnistusi. Ukraina kaitseministeeriumi eriväelased tegid ööl vastu 8. augustit veel kaks katset Krimmi tungida. Tulevahetuse käigus hukkus üks Vene sõjaväelane. Krimmi julgeoleku tagamiseks on võetud täiendavad meetmed ja kontrolli Krimmi ja ülejäänud Ukrainat eraldaval kontrolljoonel on karmistatud."
Kasutusel olevat olnud ka soomustatud sõjatehnika.
Ukraina kaitseministeeriumi esindaja: ,,Vene eriteenistuse esindajad üritavad kohalike elanike ja rahvusvahelise kommuuni tähelepanu kõrvale juhtida kriminaalsest katsest muuta poolsaar eraldatud sõjaväebaasiks. FSB väited on suitsukate õigustamaks sõjaväeüksuste ründavaid tegusid ja ümber paigutamist."
http://www.mil.gov.ua/news/2016/08/10/z ... jsnosti--/
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75303399
http://www.ohtuleht.ee/752833/ajend-uue ... mi-tungida

Rahvusvaheline olümpiakomitee nõuab Ukraina odaviskajalt Oleksandr Pjatnitsalt tagasi 2012. aasta olümpiamängude hõbemedalit, sest Londoni olümpia dopinguproovide järeltestimisel ilmnes, et Pjatnitsa tarvitas keelatud ainet nimega dehüdrokloormetüültestosteroon. Ukraina olümpiakomitee otsustas ta Rio olümpiakoondisest välja jätta.
http://rio2016.postimees.ee/3794529/ukr ... alist-ilma

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 00:24, 14 Aug 2016

Kas viimaste päevade pinge Venemaa ja Ukraina vahel võib eskaleeruda konfliktiks?
NATO endine peasekretär Anders Fogh Rasmussen: ,,See on vägagi võimalik. Venemaa juhtkond võib ilmselt soovida koguda nii riigi sees populaarsust, kuna järgmisel kuul on algamas riigiduuma valimised. Putin soovib uuesti luua nö. võimsat Venemaad. Selleks on vajalik, et Venemaa naaberriigid oleksid nõrgad ja Venemaast sõltuvad. See ongi konfliktide peamine põhjus."
https://www.facebook.com/andersfoghrasmussen/

Ukraina ajakirjanik Maksõm Kõjak: ,,Venemaa provotseeritud suvine hullumeelsus"
http://maailm.postimees.ee/3798427/vene ... llumeelsus

Ameerika Ühendriikide asepresident Joe Biden tegi reede hilisõhtul telefonivestluse Ukraina presidendi Petro Porošenkoga. Biden ja Porošenko telefonivestluse läbivaks teemaks oli julgeolekuolukorra halvenemine. Ukraina president ja USA asepresident arutasid ka Ukraina reforme ning Kiievi kohustusi koostöös Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF).
Porošenko pressiteenistus: ,,Biden: ,,Washington jälgib tähelepanelikult kõiki Krimmi provokatsiooniga seotud arenguid, mille eest lasub vastutus täielikult Venemaal.""
Valge maja: ,,Biden: ,,Kutsun Porošenkot tegema oma osa pingete eskaleerimise vältimiseks. Ühendriigid on kutsunud Venemaad sama tegema. Biden ja Porošenko kordasid tugevat toetust Ukraina suveräänsuse taastamise poliitilistele ja diplomaatilistele vahenditele, eriti läbi Minski lepete täieliku elluviimise. Liidrid vaatasid üle hiljutised edusammud järgmise IMF-i finantsabimakse saamiseks ja olid ühel meelel Ukraina korruptsioonitõrjealaste reformide tähtsuses.""
Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus (GUR): ,,Venemaa kavandab provokatsioone kogu Ida-Ukraina eraldusjoone ulatuses, eesmärgiga seejärel süüdistada Ukrainat Minski kokkulepete rikkumises."
http://www.unian.net/politics/1467731-b ... ryima.html

Krimmi terroriaktide ettevalmistamises kahtlustatav Jevgeni Panov andis esialgsed omaksvõtvad ütlused. Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) poolt esitatud videosalvestise avaldas telekanal Ren TV.
Panov: ,,Teenisin terrorivastase operatsiooni piirkonnas (Ida-Ukrainas — toim) 2014. aasta augustist kuni 2015. aasta augustini 37. üksik-jalaväepataljonis, mis kuulub 56. brigaadi kooseisu. Mind kutsuti Kiievisse, kus teatati, et formeeritakse gruppi diversioonide läbiviimiseks Krimmi Vabariigi territooriumil. Teised diversioonigrupi liikmed olid Aleksandr Kirillov, raadiokutsung "Kirill"; Oleg Petrenko, kutsung "Rebane"; Aleksei Sandul, kutsung "Sai", samuti inimene, kelle raadiokutsung oli "Dašek" ja Dmitri. Panovi enda raadiokutsung oli "Eugen". Kaadriohvitserid on nendest, niipalju kui mina tean, Aleksei Sandul leitnandi ja Vladimir Serdjuk kapteni auastmes. Aleksandr Kirillov ja Dmitri on minu arvates samuti ohvitserid, kuid nende auastet ma ei tea. Sõitsime kahe autoga Krimmi, et välja valida objektid terroriaktide toimepanemiseks. Pärast ülesande täitmist naasime Ukraina territooriumile. Kirilli korraldusel seati Armjanski linna piirkonnas sisse peidik, samuti soetati viis komplekti Venemaa sõjaväe vormiriietust. Peidikutes olid relvad ja laskemoon. Mina peidikute sisustamises ei osalenud, sest see polnus minu ülesanne. Pärast Krimmist naasmist kohtusin Panov Kirilloviga ja kandsin talle sõidu tulemustest ette. Selle eest maksti mulle kolm tuhat kakssada grivnat. Osavõtjad toimetati 6. ja 7. augustil mõnemeheliste gruppidena üle mere Krimmi, Risovoje asula piirkonda. Mulle tehti ülesandeks minna Armjanskisse, et evakueerida osa grupist pärast diversiooni toimepanemist. Operatsiooni planeeris Ukraina kaitseministeeriumi luurepeavalitsus. Diversiooni objektideks valiti praamiliiklus, Feodossia naftabaas, objektid Džankoi linnas, kopteripolk ja keemiatehas "Titaan". Ma teadvustasin endale selle ürituse ohtlikkust. Mulle teadaolevalt tuli õhkida Venemaa relvajõudude sõjaväetehnikat. Kuid inimeste hukkumise oht oli siin muidugi suur."
http://ren.tv/novosti/2016-08-11/obnaro ... ov-v-krymu

Vene peaminister Dmitri Medvedev: ,,Mis puutub diplomaatiliste suhete katkestamist - teate, ajaloos on kõike juhtunud. Meenutan, et pärast teatavaid sündmusi katkesid meil diplomaatilised suhted Gruusiaga. Ma ei tahaks, et see niimoodi lõppeks, aga kui muud viisi olukorra mõjutamiseks ei jää, võib Vene president sellise otsuse langetada. Lõpliku otsuse teeb loomulikult riigi president, kes juhib riigi välispoliitikat."
http://maailm.postimees.ee/3798331/medv ... n-voimalik

Euroopa Liidu suursaadik Moskvas Vygaudas Ušackas: ,,Me mõistame endiselt hukka Krimmi ja Sevastopoli seadusvastase annekteerimise ega tunnusta seda. Me oleme Ukraina terviklikkuse ja iseseisvuse vankumatud toetajad. Oleme kuulnud Vene võimude avaldusi väidetavate Armjanski sündmuste kohta, samuti Ukraina võimude kinnitusi, mis eitavad igasugust osalust taolistes väidetavalt aset leidnud sündmustes ja mõistavad sellised alusetud süüdistused põhimõtteliselt hukka. On tähtis märkida ka sõltumatu kinnituse puudumist avaldustele, mida Venemaa võimud on teinud. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni vaatlusmissioon Ukrainas ei pääse poolsaarele. EL kutsub üles tüli rahumeelselt lahendama, seal hulgas Ida-Ukrainas. Kõik pooled, ka Venemaa peavad rakendama jõupingutusi Minski lepete täielikuks täitmiseks."
http://sputnik-news.ee/news/20160812/2971352.html

Reformierakonda kuuluv erukindral Ants Laaneots: ,,Miks pidid Ukraina eriteenistused saatma just nüüd diversandid Krimmi, kusjuures pealegi kõige enam valvatavamas ja kaitstavamas kohas ehk siis poolsaare kitsusel, mis on täna täis Vene piirivalvureid ja sõjaväelasi? Samal ajal ju sõjategevus toimub Ida-Ukrainas. Väga tõenäoline on, et ta kasutab selle ära sõja eskaleerimiseks Ukrainas, sest alates kevadest on järjekindlalt intensiivistunud tulevahetus separatistide ja Vene vägede poolt Ukraina üksustega Ida-Ukrainas. No ja meie ei tea ka seda, mida leppisid kokku Putin ja Erdogan Ukraina osas. Venemaa vahetas hiljuti välja Ukraina piiri ääres olevad üksused. Täpseid andmeid selle kohta ei ole, kui palju neid seal on, aga fakt on see, et Vene väed on Ida-Ukrainas."
IRL'i kuuluv riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson: ,,Kui me vaatame praegu, mis toimub Krimmi-Ukraina administratiivpiiril, siis Venemaa on väga selgelt viimastel päevadel aktiviseerinud õhuluuret, on koondanud vägesid siis vastu Ukraina maismaapiiri ja samamoodi tegelikult viimaste nädalate jooksul on olulisel määral ka jällegi tarnitud Ida-Ukrainasse relvastust, laskemoona. 5.-10. septembrini leiab aset suurõppuse Kaukaasia 2016 aktiivne faas ja ka selle raames on Venemaa Krimmi territooriumile koondanud täiendavaid väeüksusi. Ukraina presidendi otsus viia väed nii Ida-Ukrainas kui Krimmi administratiivpiiril lahinguvalmidusse peegeldab olukorra tõsidust."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/295af5 ... atsiooniks

Eesti välisminister Marina Kaljurand rääkis neljapäeval telefoni teel Ukraina välisministri Pavlo Klimkiniga.
Kaljurand: ,,Venemaa provokatiivsed avaldused Ukraina suunal ei tule üllatusena. On pikalt spekuleeritud, et Venemaa võib millegi sellisega suve lõpul välja tulla. See, et Venemaa püüab praegu viia tähelepanu mujale, ei muuda tegelikku olukorda. Vene-Ukraina konflikt sai alguse Krimmi okupeerimisest. Krimmi okupeerimise mittetunnustamispoliitika on ja jääb Eesti, Euroopa Liidu ja NATO poliitikaks. Kutsun üles Venemaad mitte pingestama olukorda regioonis, täitma oma rahvusvahelisi kohustusi, Minski kokkuleppeid ja jätkama läbirääkimisi Normandia formaadis ning mitte otsima ettekäändeid oma kohustuste täitmata jätmiseks."
http://sputnik-news.ee/estonian_news/20 ... 67576.html

Ukraina lõunaosas Kiievi-Odessa maanteel juhtus täna hommikupoolikul liiklusõnnetus, kui Odessa poole suunduv väikebuss sõitis tagant sisse sõidutee pervele pargitud veoautole. Mõkolajivi oblasti päästeameti teatel viidi üks kannatanu sündmuskohalt raskes seisundis haiglasse. Surma sai kaheksa inimest, nende seas ka kaheksa-aastane laps.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75329667

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 00:36, 16 Aug 2016

Reisihuviline Erki Loigom: ,,Olgu hoiatatud, et sadakond kilomeetrit, mis lahutavad Odessat meie tänasest sihtriigist, on kaetud kohutavas seisus maanteedega, kus tuleb pidevalt hoida pilt teeaukudel ja – muhkudel ning põhjapidi kinnijäämine on pigem reegel kui erand. Visuaalsest poolest tuleb ümber lükata läänemaailma alatu laim Transnistria olme ja olu põrgulikkuse kohta – teed on oluliselt paremas seisus kui näiteks Ukrainas, põllud hoolitsetud ja külad üle vene keskmise kõpitsetud. On ilmselge, et Transnistria on Putinile tänases suurima geopoliitilise vea korrigeerimise olukorras kingitus erinevalt Krimmist või Ida-Ukrainast."
http://arvamus.postimees.ee/3794927/erk ... ole-olemas

Ukraina korruptsioonitõrjebüroo: ,,Vabariiklasest USA presidendikandidaadi Donald Trumpi kampaaniat vedanud Paul Manafort, kes oli aastatel 2007-2012 Ukraina endise presidendi Janukovõtši nõunik, võis saada Ukrainalt 12,7 miljonit dollarit. Käsitsi kirjutatud kontoraamatu kohaselt tegi Janukovtši poliitiline partei aastatel 2007 kuni 2012 Manfortile 12.7 miljoni dollari suuruses siiani saladuses hoitud sularahamakseid. Manaforti nime esinemine erakonna mustas raamatupidamises ei tähenda tingimata, et ta ka raha sai, kuna saajate tulbas on teiste isikute allkirjad. Lisaks on prokuratuuri laual erinevate offshore riiulifirmade uurimine, mis võimaldas Janukovitši siseringi luksusliku elustiili... Nendega seotud sadade valgust kartvate tehingute hulgas oli ka Ukraina kaabeltelevisooni varade müük 18 miljoni dollari eest Manaforti ja Vene oligarhi Oleg Deripaska, Vladimir Putini lähendal seisva isiku, soosikutele. Enne kui ta kaks aastat tagasi Venemaale põgenes, toetus nii Janukovitš kui ka tema partei Manaforti ja tema firma abile, kelle toel ka mitmed valimised võideti. Ameerika Ühendriikide justiitsministeeriumis aga Manafort sel perioodil end välisagendina üles ei andnud, kuigi just selline on nõue inimestele, kes püüavad välisklientide huvist lähtudes USA poliitikat mõjutada."
Manaforti nimi esines Regioonide Partei peakorterist leitud dokumentides 22 korral.
Ukraina peaprokuratuuri endine ametnik Vitali Kasko: ,,Igale mõistlikule inimesel pidi olema selge, et Janukovõtši klann tegeles võimule saades korruptsiooniga."
Manafort: ,,Taas kord on New York Times otsustanud teadlikult ignoreerida fakte ja professionaalset ajakirjandust, et oma poliitilist agendat sobilikuks muuta. Nad on otsustanud rünnata mu isikut ja mainet selle asemel, et anda olukorrast aus ülevaade. Väide, et ma võtsin vastu sularaha on põhjendamatu, tobe ja mõttetu. Minu töö Ukrainas lõppes 2014. aasta parlamendivalimistega. Lisaks, nagu ka artiklis on selgelt öeldud, on iga intervjueeritud valitsusametnik öelnud, et ma ei ole midagi valesti teinud."
Manafort pole mitte ainult Trumpi kampaaniajuht, vaid ka sõber, kes elab Trumpile kuuluvas luksuslikus pilvelõhkujas Manhattanil.
Manaforti advokaat Richard Hibey: ,,Lükkan kõik poliitiliselt kallutatud süüdistused tagasi. Mainitud sularaha pole Manafort saanud."
Demokraatliku Partei presidendikandidaadi Hillary Clintoni kampaaniajuht Robby Mook: ,,Donald Trumpil on kohustus avalikustada kampaaniajuht Paul Manaforti ja teiste kampaania töötajate ning nõunike seosed Venemaa või Kremli-meelsete jõududega, sealhulgas tuleb selgeks teha, kas mõni Trumpi töötaja või nõunik on ka praegu selliseid jõude esindamas või nende palgal."
https://www.washingtonpost.com/politics ... story.html
http://www.nytimes.com/2016/08/15/us/po ... trump.html

Vene välisminister Sergei Lavrov: ,,Praegu on peamine mitte anda järele emotsioonidele, mitte alustada äärmuslikke samme, vaid üritada olukorda vaoshoitult stabiliseerida. Moskva võib rakendada mitmesuguseid meetmeid tagamaks, et katsed meie territooriumile tungida juba eos lämmatataks. Ma ei usu, et keegi oleks praeguses olukorras huvitatud Venemaa ja Ukraina vaheliste diplomaatiliste suhete katkemisest. See on äärmuslik abinõu. Moskva võib lääneriikidele esitada veel rohkem tõendeid Ukraina diversantide Krimmi poolsaarele tungimise katsete kohta. Ukraina sõjaväeluure oli selliseid operatsioone Krimmi destabiliseerimiseks juba pikka aega kavandanud."
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier: ,,Loodan, et dialoog Moskvaga õnnestub säilitada."
Seetõttu arutati ka Normandia formaadi kõneluste jätkamise võimalusi, kuigi Venemaa president Vladimir Putin teatas pärast Krimmi juhtumit, et ei näe praeguses olukorras sellel erilist mõtet.
Steinmeier: ,,Ukraina ja Venemaa peaksid vältima pingete edasist eskaleerumist, sest olukord Krimmi poolsaarel on murettekitav ning viimaseid juhtumeid peaksid uurima nii Ukraina kui ka Venemaa."
https://www.youtube.com/watch?v=3w6sNIOzJJs

Ukraina piirivalve juht Viktor Nazarenko: ,,Eelnevalt langetati otsus demarkeerida ühepoolselt piir Venemaaga. Tänase päeva seisuga on Tšenigivi oblastis pandud paika 235 piiritulpa. Valgevene piiriga on seadusandlikul tasemel kõik lahendatud ja vastavasisulised lepingud mõlema riigi parlamentides ratifitseeritud. Delimineerimine on läbi viidud ja praegu käib tegelik demarkeerimine. Vaieldavaid paiku meil Valgevenega ei ole ning alates Poola-Valgevene-Ukraina piiride kokkupuutekohast käib tulpade paigutamine. Mis puutub Transnistria piiri, siis jätkub seal töö ühepoolses korras. Seal on mõned momendid, kuid põhimõtteliselt on töö juba lõppjärgus."
http://uudised.err.ee/v/valismaa/d12e4d ... rkeerimist

Reformierakonda kuuluva erukindrali Ants Laaneots: ,,Venemaa hirmutab Ukrainat ja heidutab massiivsete õppustega NATOt."
http://www.ohtuleht.ee/753449/laaneots- ... tega-natot

Bushido
Digivanake
Postitusi: 1058
Liitunud: 13:23, 11 Mai 2009
    Windows 7 Mozilla
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Ukrainas käib sõda Venemaa spetsnazi juhatusel

PostitusPostitas Bushido » 00:07, 18 Aug 2016

Eeluurimisega kursis oleva allikas: ,,Tulevahetuses Ukraina diversantidega, kes üritasid 7. augustil Krimmi tungida, hukkus FSB alampolkovnik (kolonelleitnant) Roman Kamenev ja lepinguline dessantväelane Semjon Sõtšov. Jõuametkondade töötajate hukkumise kriminaalmenetluses ei ole esilagu süüdistatavaid, sest Kamenevi tapnud isik võib olla keegi nii hävitatud, kui ka kinni peetud diversantidest, Sõtšovile surmavaid haavu tekitanud isikud aga põgenesid Ukraina territooriumile. Kolm ellujäänut püüavad alampolkovniku tapmise süüd üksteisele veeretada. Kamenevile esitatakse Venemaa Kangelase aunimetus, Sõtšovile on esitatud Mehisuse orden."
http://ria.ru/defense_safety/20160817/1 ... z4Ha1QTsyV

Ukraina julgeolekunõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov: ,,Vajadus väljaõpetatud reservi järele on riigi säilimise jaoks liiga suur ja tähtis. Ukraina relvajõud on varemetest üles ehitatud. Sõjavägi muudetakse järk-järgult elukutseliseks. 2016. aasta teises pooles peaksid kõik mobiliseeritud sõdurid koju naasma. Tõsise eskalatsiooni korral rindel kuulutame kohe välja uue mobilisatsiooni."
http://maailm.postimees.ee/3802975/turt ... isatsiooni

Eesti Välisministeerium eraldas MTÜ Ukraina Kultuurikeskusele, MTÜ Eesti Pagulasabile ja MTÜ Mondole Ukraina sisepõgenike ja konfliktis kannatanute olukorra leevendamiseks 135 000 eurot. Lisaks antud summale on välisministeerium käesoleval aastal eraldanud Ukrainale humanitaarabi 350 000 euro väärtuses. Eesti Pagulasabi jätkab toidu- ja psühhosotsiaalse abi pakkumisega otse konflikti tõttu puudustkannatavatele elanikkonnagruppidele kui ka meditsiiniabi lähetamisega haiglatele. Ukraina Kultuurikeskus soovib jätkata pagulaste ja haavatute toetamist. Välisministeeriumi toetust kasutakse eeskätt Ukraina sisepagulaste tarbeks, kuid võimalusel ka Ida-Ukraina haiglate, lastekodude toetamiseks. Mondo töö Ida-Ukrainas keskendub ka järgmistel kuudel sisepõgenikele ning konfliktiäärsetele elanikele.
http://uudised.err.ee/v/eesti/0d5a5fe9- ... -000-eurot

Ukraina relvajõudude ühendväejuhatuse asejuht Volodõmõr Talalai: ,,Relvajõudude palgale on võetud kokku 45 000 inimest, kellest 5000 on ohvitserid. Enne 2016. aasta lõppu liitub relvajõududega veel 25 000-30 000 inimest. Praeguse seisuga teenib Ukraina relvajõududes lepinguliselt umbes sada väliskodanikku. Ukraina seadusandlus ei luba Ukraina relvajõududesse kohustuslikus korras võtta väliskodanikke."
http://maailm.postimees.ee/3802133/ukra ... 00-inimese

Rio olümpial võistleva Ukraina kujundujuja Anna Vološõna hommikumantlivideo on muutunud väga populaarseks
https://youtu.be/jVUDyckuHR4

Organiseeritud kuritegevusest ja korruptsioonist teatamise keskus (OCCRP: ,,Vaatamata Läänes ja Lähis-Ida riikides kehtestatud sanktsioonidele külastavad Krimmi kaubasadamaid endiselt nende riikide laevad. Laevade dokumentides Krimmi külastamine ei kajastu. Ajakirjanikud toovad näiteks Liibanoni firmale kuuluva, kuid Palau vabariigi lipu all seilava laeva General, mis oli ametlikult teel Ukrainasse Hersonisse. Detsembris lülitas laev kümneks päevaks välja oma automaatse identifitseerimise süsteemi, mis lubas laeva asukohta reaalajas jälgida. Reporterid hankisid kohalikelt elanikelt fotod, mis tõendasid, et laev oli tegelikult Sevastoopoli sadamas vanarauda peale laadimas. Ajakirjanike teatel on pärast sanktsioonide kehtestamist Krimmi sisenenud 24 EL-i lipu all sõitvat laeva, 43 EL-is registreeritud laeva ning 22 EL-i firmadele kuuluvat laeva. Kui reporterid nende riikide valitsuste poole pöördusid, et rikkumistest teatada, oli reageering leige või olematu. Üksnes Saksamaa saatkond lubas pärast info saamist ühendust võtta riigi õiguskaitseorganitega. Rumeenia saatkond leidis, et kolmandate riikide lipu all sõitvad, kuid Rumeenia firmadele kuuluvad laevad ei puutu riigi pädevusse. Kreeka saatkond ei vastanud ajakirjanike pöördumistele üldse. Uurivad ajakirjanikud osutavad, et illegaalsele kaubaveole aitab kaasa fakt, et ka Ukraina ise pole ühegi sanktsioone eiranud alust ega kaptenit kohtu ette viinud. Välisminister Pavlo Klimkin lubas, et iga rikkumist uuritakse."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=75351493

Keela Adblock

See veebileht toimib ainult reklaamirahadest.
Kui sa näed seda teksti siis sa blokeerid reklaame.
Palun kaalu Adblocki keelamist siin toetamaks Digi-tv.ee veebilehte.



Mine

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 42 külalist