6. leht 9-st

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 15:24, 06 Nov 2018
Postitas xxmen
satipannihuviline kirjutas:Aga miks tehakse T2 võrk kui võiks ju DVB-T teha.

DVB-T2 mux mahutab rohkem datat.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 15:29, 06 Nov 2018
Postitas kevku
Need T2 muxid hetkel väikese võimsusega ja kõrgetel sagedustel seega ei levi hetkel poolteski kohtades kus mux1

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 16:15, 06 Nov 2018
Postitas satipannihuviline
xxmen kirjutas:
satipannihuviline kirjutas:Aga miks tehakse T2 võrk kui võiks ju DVB-T teha.

DVB-T2 mux mahutab rohkem datat.


Neil pole ju nii paljugi seda datat nii palju, et DVB-T üks mux täis saaks ja nii pea see ka ei muutu :D Lihtsalt wannabe hi-tech teema. Pigem teha praegu väiksem samm ja lasta ostetud seadmetel kenasti eluea lõpuni töötada kui pidevalt mingi boksi ja standardivahetusega tegeleda. Ilmselge, et T2 minnakse üle Elisa pärast. Vabalevil pole T2 vaja, kanaleid mida selle suure ribalaiusega edasdata lihtsalt pole.

Kui T2 teha siis võiks ikka koos HEVC kodeeringuga seda teha, mahuks kogu Levira suurepärane kanalivalik ning lisaks ka Elisa pask ühele muxile ära.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 17:55, 06 Nov 2018
Postitas humanoid
Kurat see tehnikaareng on ikka liiga kiire, 2012 ostsin teleri millel veel ei olnud dvb-t2 (siis veel ei olnud). Kas ma pean sellepärast uue teleka ostma ,et DVB-T2 näha? Kurat on ikka tarbimisühiskond. Mina oma Panasonic vt30 ei vaheta veel niipea välja, vaatan veel 10 aastat olgu või mustvalge pilt. Ei lähe mina selle tarbimisühiskonnaga kaasa, nagu nad on -igal aastal ostame uue iphone- joppenpohh küll, kas tõesti pole raha mujale panna... :shock:

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 18:33, 06 Nov 2018
Postitas Zuumbox
humanoid, DVB-T2 boksid on olemas ja ei maksa palju.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 20:18, 06 Nov 2018
Postitas 0000
Zoombox oskab ju DVB-T2 mängida! Ja Kanal 2 ja TV3 nagunii tagasi vabalevisse ei lähe, küll aga võib loota, et lähevad DVB-T2 HD-sse, küll tasulisena (Elisa, end. Starmani kaardiga), aga siiski parem, kui SD :!:

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 20:26, 06 Nov 2018
Postitas Zuumbox
0000 kirjutas:Zoombox oskab ju DVB-T2 mängida!

Eee, vaidleks vastu. Ainus asi, mida see pill DVB-T2 puhul oskab, on signaali olemasolu ja tugevust näidata; Q aga on samal ajal ümmargune null ja "mängimisest" pole siin haisugi :)

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 20:43, 06 Nov 2018
Postitas 0000
Siis ma mäletasin valesti.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 22:05, 06 Nov 2018
Postitas satipannihuviline
0000 kirjutas:Zoombox oskab ju DVB-T2 mängida! Ja Kanal 2 ja TV3 nagunii tagasi vabalevisse ei lähe, küll aga võib loota, et lähevad DVB-T2 HD-sse, küll tasulisena (Elisa, end. Starmani kaardiga), aga siiski parem, kui SD :!:


TV3 kohe kindlasti HD-sse ei lähe Zuumis, mujal küsib ju lisaraha, et HD pilt saada. K2 aga kõigil ns HD-s näha.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 22:56, 06 Nov 2018
Postitas Scott
Postimehe artiklis on kõik kenasti lahti seletatud - https://tehnika.postimees.ee/6446750/va ... aliteedile

satipannihuviline kirjutas:Neil pole ju nii paljugi seda datat nii palju, et DVB-T üks mux täis saaks ja nii pea see ka ei muutu. Lihtsalt wannabe hi-tech teema.

Kuidas DVB-T muksid pole täis? Ainult mux6 on ruumi, mux2 ja 3 on pungil (seda veel kvaliteedi arvel). Mux1 on eraldi teema, see ei mahutagi sama palju kui teised T-muksid.

Lisaks mahutamisele on DVB-T2 eeliseks suurem häirekindlus. Näiteks eile oli suur ülilevi, Zuumboksis pea kõik sagedused aktiivsed ja mux6 oli välisantenniga kadunud, mux1 katkus. Toaantenniga sai pildid kätte.
T2 peal oli signaal korras.

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 23:20, 06 Nov 2018
Postitas satipannihuviline
Kas häirekindlus või oli lihtsalt teisel sagedusel?

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 09:30, 12 Dets 2018
Postitas rootsikunn
mux1 täna..
Pilt Pilt

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 23:25, 02 Jaan 2019
Postitas svenlange
Tartus tuli MUX7 jälle Soinaste masti :) Eelmine kord oli mingi päevakese vist. Näis kaua seekord. Mingit ametlikku infot pole kuskil.
UPDATE: Levira lehel ikka PDFis oli olemas juba, et Soinaste mastis on MUX7 - "alates jaanuar 2019". Seega katuseantenni võib vist maha võtta ?

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 09:50, 03 Jaan 2019
Postitas canman
Mitte ainult Tartu, aga ka Hiiumaa, Narva jne. Kokku paistab olevat 18 T2 saatjat praegu käigus. :)

https://levira.com/saatejaamad.pdf

Re: Levira/ERR T2

Postitatud: 11:23, 03 Jaan 2019
Postitas peeter3000
Kuidas see Pärnu T2 levib uuel aastal?

ETVd HD-s siis nüüd ka

Sõrves E24
Männamaal E24
Järvakandi E24
Ellamaa E42
Pehka E42
Haapsalu E42
Põltsamaa E41
Tln Kristiina jne

Nb osad signaalid Vertikaalselt!

Tln Kloostrimetsa T2 signaali kiirgusvõimsust tõsteti 18.8kW -ni