Energizer kirjutas:
tänapäeval on sanitaarnõuded ka loomakasvatuses väga kõrged-lisaks investeeringud lüpsimasinatesse ja nii edasi.
Ikka on kärss kärnas ja maa külmetand... ei saa eestlane isegi loomasöötagi kasvatatud, tra on elu. Sanitaarnõuded jah, ühekohalisse peldikkusse 9 kraanikaussi jne. Aga on keegi näiteks Itaalias näinud mis tingimustes seal lehmad laudas on? Itaalia muideks kasutab üsna palju omatoodangulisi piimatooteid, seal ei lähe seemendaja haridusega saninspektor lolliks kui kohe uksel kraanikaussi ei kohta. On keegi mõelnud kellele on kasulik see meie "villase poliitiku" väevõimuga jõustatud seadus, mis mujal EUs ostub siiski rohkem soovituseks kui seaduseks?
Investeeringud lüpsimasinatesse... poes maksab piim 12.- liiter, tootjani jõuab sellest 2,xx krooni, ülejäänu jääb hoopis kaupleja kaukasse, pole veel kuulnud et ta kuskil investeeriks lüpsimasinatesse...
Me ostame pakendamisliinid maailmaturu hindadega, kogu sisseostetav paskaine samuti, keegi ei anna odavamalt. Aga kui läheb poodi siis kohtame läti piima 6.- liiter, sest lätlast toteeritakse nii palju et reaalne toode ei peagi midagi maksma.
Sõber vedas Poolast ja Hispaaniast igasugu puu- ja köögivilju, poola talunik sai toetust 2x niipalju kui asi turul maksis - tingimusel et ta tõendab oma saagi eksportimist. Muidugi tasub neil see äri ära, kuid näiteks meie õunakasvataja peab oma saagi vedama metsa loomadele - isegi seakasvatusse ei tohi viia sest nagu öeldi "ranged sanitaarnõuded", pole võimalik tõestada millega väetati. Ega poolakas kah ei tõesta seda kuid temalt seda ei küsitagi, ainult meie "villased p'd " küsivad seda.
Ja siis imestame miks meil maad on võsas, miks lapsed allergilised, miks näts hakkab kuidagi maitset kaotama... Mis seal ikka, "piima tehakse" poes ja jätkub samas vaimus edasi.
Muideks, Olegi lihakarn on üks väheseid Eestis üldse kus kasutatakse ehtsat liha. Paljude teiste suhtes tekib hulgim küsimusi kuid keemikud on neil head...