![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![smile108 smile108](./images/smilies/smile108.gif)
![smile205 smile205](./images/smilies/smile205.gif)
![smile227 smile227](./images/smilies/smile227.gif)
![smile264 smile264](./images/smilies/smile264.gif)
![smile302 smile302](./images/smilies/smile302.gif)
![smile364 smile364](./images/smilies/smile364.gif)
![smile16 smile16](./images/smilies/smile16.gif)
![smile20 smile20](./images/smilies/smile20.gif)
![smile43 smile43](./images/smilies/smile43.gif)
![smile44 smile44](./images/smilies/smile44.gif)
![smile79 smile79](./images/smilies/smile79.gif)
PÄEVAPRAE SALADUSED:
Garneering
Keedukartul (keeda kartulid soolaga maitsestamata vees, lase külmkapis vähemalt ööpäeva „maitset“ imeda ja sinist tooni võtta)
Ahjukartul (ülal mainitud keedukartul tee rasvaga kokku, kärsata ahjus ja lase 3-4 tundi kuivada)
Riis (keeda riisi ilma maitseaineteta tund aega)
Makaronid (ära makarone keeda, vaid vala need lihtsalt kuuma veega täidetud potti, järgmisel päeval hea võtta, menüüs kasuta alati peeneid nimetusi, millised makaronide pakil kirjas – manicotti, penne, farfalloni, gomito jne)
Salat
Värske salat (osta üks kapsas ja üks porgand ja viska riivmasinasse, lase kuivada kuni enam ei lõhna)
Salat (viska riivmasinasse kõik marineeritud köögiviljade ülejäägid, paku seda eriti suvisel hooajal, kui kõikjal on värsket ja vitamiinirikast saadaval)
Viilutatud hapukurk (viska taldrikule, kui salatit ei viitsi teha)
Kaste
Valge kaste (sulata potis kõige odavamat margariini, sega see nisujahuga ning vala peale leige vesi, ära maitsesta – vala seda üle kogu päevaprae, eriti värske salati peale)
Koorene kaste (tee valge kaste, aga kirjuta päevaprae nime lõppu „kooreses kastmes“)
Pruun kaste (lase margariin kärssama, muu kõik on nagu valge kastmega)
Seenekaste (kolme liitri pruuni kastme kohta tükelda üks väike šampinjon)
Praad
Kotlet (proovi saavutada selline kotlet, mis esimese noapuudutuse peale hallikaks pudruks laguneb, vihje: hoia liha pealt kokku, ära maitsesta)
Kodune kotlet (kirjuta menüüsse „kodune kotlet“, kui kotletid juba enne puudutamist laiali lagunesid)
Kebab (kirjuta menüüse „kebab“ kui kotletid ära kärssasid)
Hakk-šnitsel (löö toores kotlet lahtise käega laiaks)
Raguu (keeda liha ja vanu vintskeks kuivanud porganditükke rasvases leemes kuni liha kiududeks laguneb)
Kanafilee (keeda toores kanafilee maitsestamata vees valgeks ja kuivaks tükiks)
Päevasupp
Talupojasupp (vala eilse päevaprae tükeldatud jäänused potti ning lisa vett ja kruupe, keeda kuni tüdined)
Seljanka (vala eilse päevaprae tükeldatud jäänused potti ning lisa vett ja natuke kõige odavamat ketšupit, piisab kuumutamisest)
Püreesupp lihaga (püreesta eilse päevaprae taimsed jäänused lisa vett ning purusta eilne kotlet sisse, piisab kuumutamisest)
Kalasupp (pane talupojasupi sisse kalapuljongi kuubik)
Koorene kalasupp (vala eilne valge kaste kalasupi sisse)
kreisi kirjutas:STV on linnaosad ümber nimetanud :
15.05.12 magistraaliseadmete vahetus Tallinna Kesklinnas...
15.05.12, 10:00-12:00 toimub magistraaliseadmete vahetus aadressil Raudtee 52, millest tingituna võib olla häiritud STV teenuste toimimine järgmistel tänavatel:
Redise 4,6,10,
Kuuse 27,
Parnu mnt 453B,
Nelgi 30A, 30, 31,
Voidu 58,
Valdeku 112A, 116, 118A, 142,
Mahla 56
Vabandame ebameeldivuste pärast.
http://stv.ee/content/est/294/read_news/281/
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 163 külalist